2019: the good, the bad and the ugly

december 29, 2019

Het klinkt echt mega cliché, maar wat vliegt de tijd. Ik zat van de week even mijn archief van Instagram te kijken en het voelt alsof de stories van begin januari echt al een eeuwigheid geleden zijn! Dit jaar heeft me heel veel gebracht, onder andere ontzettend veel groei. Het voelt alsof ik helemaal niet meer hetzelfde ben zoals aan begin van het jaar. Sterker nog, ik durf te zeggen dat ik compleet ben veranderd. Ten positieve trouwens!

img_2621

Even een notendop, dit was mijn 2019:

 • In januari schreef ik me in bij een psycholoog. Ik wilde echt aan mijn trauma gaan werken. Steeds vaker merkte ik dat er nog genoeg onverwerkte shit was waarmee ik  aan de slag moest. Het aanmelden en inschrijven waren al een cadeau aan mezelf and little did I know hoe dankbaar ik nu, in december, hiervoor ben. In februari begon ik aan dit avontuur en heb ik tot en met juli EMDR-therapie gehad. Het was intens, pittig en een rollercoaster aan emoties en herinneringen, maar ik zou het zo opnieuw doen. Ik voel me er echt een ander mens door. In het begin een beetje als een wankele Bambi, maar inmiddels gesterkt en zo gegroeid. Dankbaar, dat is het enige wat ik er over kan zeggen.
 • Ik werd dit jaar ook head over fucking heels verliefd. En dat allemaal rond valentijnsdag. ‘’Helaas’’ werd het niet wat ik ervan wilde. Het gaf me een knauw en een deuk in mijn ego, vooral omdat ik toen nog midden in mijn therapie zat en me dus al vrij kwetsbaar voelde. Achteraf gezien is het helemaal geen helaas en ben ik juist heel dankbaar ervoor. Juist nu weet ik sterker dan ooit wat ik zoek in de liefde en wat ik waard ben. Desondanks zijn er tranen gevloeid en heb ik ‘’Truth Hurts’’ van Lizzo echt 29203839 kei en keihard aangezet. 2020, please be good to me.
 • Want ja die liefde, ik hervond hem bij Michel, maar al snel bleek dat onze karakters niet meer matchte. Juist ook uit de liefde die we langere tijd voor elkaar hadden moesten we de keus maken om niet meer met elkaar verder te gaan. Van mei tot begin december zijn we samen geweest, na een break van iets meer dan een jaar en daarvoor 4 jaar samen. We blijven goede vrienden en Jasmin staat bij ons, bij elke stap en keuze, op nummer 1. Ik ben dankbaar dat we het hebben geprobeerd, maar heb ook heel veel zin in mijn nieuwe toekomst. Momenteel ben ik druk op zoek naar een nieuw huis voor mezelf en mijn nieuwe start. Het vinden van een huis is dan ook meteen een groot voornemen voor het nieuwe jaar and I’m feeling lucky.
 • Het voelt alsof ik dit jaar meer dan ooit mezelf heb gevonden. In mei besloot ik dat ik een heel andere kant op wilde met mijn leven. Geen commerciële baan meer, het voelde gewoon niet meer goed. Maar wat wil je dan wel? Ik had geen idee tot ik op de site van de Hogeschool Rotterdam terecht kwam. Een idee werd een droom en die droom werd werkelijkheid. In september van dit jaar begon ik aan mijn 2ehbo-opleiding en switchte ik van baan. Van commercieel medewerker binnen de telefonie en de IT naar beschermbewindvoerder. Het is nogal wat en ik ben dan ook mega trots dat ik deze stap heb mogen maken. Inmiddels heb ik zelfs een vast contract en ga ik per januari ook meer uren werken. Ik voel me zo onwijs op mijn plek op mijn werk, vind mijn studie geweldig en ben echt waanzinnig dankbaar dat ik dit kon doen. In 2020 hoop ik dan ook vol met het dezelfde enthousiasme door te gaan met mijn studie en werk! Dat rest me wel te zeggen dat ik met mijn blog een soort pauze ga inlassen. Er komen nog wat artikelen aan en daarna ga ik even goed nadenken over hoe ik het bloggen ga verwerken in mijn werkende, studerende en moederende leven. Auto’s en motoren hebben sowieso een rode draad in mijn leven – hallo! Doh! – en ik zal sowieso ook actief blijven op social media. Qua artikelen en vlogs weet ik niet wat ik nu wil en waar ik goed aan doe, maar goed dat gaan we allemaal nog wel meemaken.Clio
 • Op autogebied veranderde er ook nog genoeg dit jaar. In april verkocht ik de BMW 330i – via Instagram, geen grap- aan een Fransman en kocht ik zelf in Duitsland een Franse auto, hehe. Er kwam een Renault Clio RS R27 F1 Team voor in de plaats! Hier ben ik ook mee naar de Nurburgring gegaan, super spontaan ook trouwens. Ik ging met een groep van in de 70 mensen mee, waarvan ik er maar een paar van naam kende. Het was zo ontzettend tof om te doen! Elke dag nog genoten van deze beslissing toen. Ik zou het zo weer doen.
DSC_1449

Er werd genoeg leuks gereden dit jaar!

 • In september dit jaar ruilde ik mijn Ducati 848 Fernando in voor een Ducati 1098 Streetfighter. Ik heb er niet heel lang nog verder op gereden dit jaar en kan niet wachten op veel motorritjes volgend jaar! Er staat al een weekend weg met de Ducati Club op de planning in juli. Goed geregeld al zeg ik zelf. Hoewel er auto wise ook al tripjes staan gepland, superleuk allemaal. Verder kwam er in oktober uitbreiding bij in de vorm van een BMW E30 M-tech I (316) uit 1987. Een onwijs gaaf en oldschool project. Wederom ook mega trots op.
 • Naast liefdes heb ik ook een paar vriendschappen zien stranden dit jaar. Ik ben er niet heel rouwig om. Mensen kunnen soms met je meegroeien en soms stagneert dat. Dat is niet erg, bepaalde personen passen heel erg goed bij bepaalde fases. Jammer blijft het wel, je wil graag je leven blijven delen met de mensen die je al lang om je heen hebt. Maar als het te veel energie kost moet je kijken welke oplossing de juiste uitkomst gaat bieden. Soms is die uitkomst dan dat je doorgaat zonder elkaar.

 • Daarentegen heb ik juist veel meer diepte gevonden in bestaande vriendschappen en zijn er mensen nóg dichterbij mij komen staan. You guys know who you are <3. Solid gold, echt! Wederom past het woord ‘’dankbaar’’ hier zo goed bij. Maar er zijn ook waardevolle nieuwe vriendschappen ontstaan, bij mijn nieuwe werk, mijn studie enzovoort. Superfijn!
 • Dit jaar draaide dus vooral om persoonlijke groei, maar ook fysiek ging het lekker. Het twee keer per week trainen werpt zijn vruchten af! Daarnaast biedt het me ook de nodige ontspanning en creëert het ruimte in mijn hoofd. Omdat ik me zo lekker voel over mezelf besloot ik mezelf in lingerie te hijsen en heb ik een boudoir shoot gehad in november. Ik ben er zo blij mee, intens zelfs. Het resultaat staat stiekem een beetje op Instagram, maar de goede foto’s zet ik niet online ;). En wat ook out of my comfort zone was, was het meedansen tijdens Zomer Caranaval in Rotterdam! Waaaaanzinnig tof om mee te maken. Ook goed voor je stappenteller.
 • Tattoo wise heb ik ook wel weer wat uitbreiding gehad: twee tattoo’s op mijn linkerarm erbij en onder een borst een leuk blaadje. Niet zo veel als de jaren ervoor, maar dat halen we wel weer in, hehe.
 • Toffe dingen dit jaar: in de Viva met mijn Clio RS, het filmpje van Autoblog (Mijn Auto), spontane Ring-trip, heel random een motor kopen, de Streetfighter dag, een road trip met een Tesla Model 3 en de nacht ervoor schaamteloos in een suite slapen (in the Anthony, aanrader), meedoen met Zomer Carnaval, een boudoir shoot, naar Italie vliegen voor de zomervakantie en dan in de sneeuw de Stelvio Pas rijden met de M3, nog meer Ring-rondes met de M3 gereden, een nieuwe baan, een nieuwe studie, een taxi rit weggeven in een BMW M4 in samenwerking met Dusseldorp,  de bruiloft van vriendin Ariandra, rijden in een Porsche GT3 RS, over de liefde leren en over mezelf leren 🙂 Plus natuurlijk alle toffe auto’s die ik dit jaar heb mogen rijden en de motoren die ik onder mijn kont heb gehad, blijft ontzettend vet!Afbeelding kan het volgende bevatten: boom, buiten en natuur
 • Dingen die mijn 2019 makkelijker of leuker maakte: mijn MacBook Pro (met Touch Bar, natuurlijk), mijn Bose QC 35 II koptelefoon voor alle sportsessie, Gymshark leggings (de hype is waar!), mijn Goosecrasft leren jasje, de Levi’s broeken die de booty gains aankunnen, mijn Apple Watch (series 5, 40 mm), nieuwe tattoo’s, Abbey de poes, Emma de poes, mijn geweldige vrienden <3, mijn dochter Jasmin, mijn Steve Madden stiletto’s (👠, lol), trouw twee keer per week sporten (love de Fitplan app), en nog heel veel kleine en grote dingen!

2019 was een redelijk goed jaar, het bracht de nodige veranderingen met zich mee, maar ook de nodige kansen en mogelijkheden. Ik weet beter dan ooit wie ik ben, wat ik wil doen en heb mezelf helemaal opnieuw uit kunnen vinden. Ik heb wel wat goede voornemens van 2020, maar hoop vooral dat ik me helemaal ga thuis voelen op mijn nieuwe pad. Ik heb zin in een nieuw jaar, met echt een nieuw en vers begin.

Traditiegetrouw, dit hoop ik in 2020 te doen/krijgen/vinden:

 • Een eigen plek voor mezelf, een mooi appartement of huis that is (ik Pinterest me helemaal suf)
 • De liefde van mijn leven – ja, dat mag ik gewoon wensen 😛
 • Weekendjes weg – met de Clio naar de Ring of met de motor
 • Wellicht een (snelle) vervanger voor de Clio
 • Meer motorritjes met de 1098! En dan bedoel ik in Nederland wat meer routes ontdekken en uitstippelen
 • Dat de situatie met mijn bekken een keer stabiliseert (ik heb een abonnement op de fysio)
 • Mijn eerste studiejaar positief afronden
 • Meer boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling, groei, mindset en zo
 • Eindelijk een keer de wijncursus volgen die ik zo graag wil doen
 • Leuke dingen ondernemen met Jasmin, met vrienden, en als die liefde van mijn leven dan ook mee wil.. je bent welkom 😉

  Verder laat ik me heel erg graag verrassen.. Ik had zo’n plottwist dit jaar niet verwacht dus ik ga ergens ook lekker blanco het nieuwe jaar in! Cheers, guys!

1 Comment

 • Reply William van Haaften december 30, 2019 at 23:55

  Kei veel geluk en succes in 2020.
  Wie weet zie ik je nog eens een keer op de Streetfighter dagen of andere DCN evenement.
  Gr William van Haaften

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.