25 levenslessen in 25 jaar

april 20, 2017

Afgelopen 18 april tikte ik de 25 aan! Noem mij maar kinderachtig, maar ik word ontzettend blij van verjaardagen. De avond ervoor blijf ik altijd op tot 00:00 en ik dompel mezelf het liefst de hele dag onder in felicitaties en taart.


Omdat ’25’ een soort mijlpaal is wilde ik graag wat adviezen delen welke ik in deze jaren heb geleerd. De een wel serieus, de ander niet.

1 Nooit je lenzen in doen wanneer je net tijgerbalsem hebt gebruikt. Spreekt vrij voor zich, heb nog nooit zulke frisse ogen gehad. Yuk!
2 Ga naar huis als je moe bent. Ik heb wel eens op Drum and Bass feestjes gestaan met hartkloppingen van de vermoeidheid. Met andere woorden: stoppen op het hoogtepunt is niet erg, FOMO slaat nergens op.
3 Angsten zijn zonde van je tijd. Voor iemand met paniekaanvallen een open deur, maar hoe  meer ik leer over mezelf en mijn angsten hoe meer ik denk ‘pfff’. (Op een positieve manier)
4 Hulp komt uit onverwachte hoeken, zoek het zelf op als het niet komt. Ook zo iets, ik ben niet iemand die snel om hulp vraagt, maar als je er om vraagt kan het zo veel voor je betekenen. Ineens zie je wie er wel voor je is, en wie niet.
5 Je bezig houden met spiritualiteit maakt je een mooi mens en verrijkt je leven. Vind ik dan! Liever een zweefteef en racebabe in één.
6 Gang is alles. Gasss, linkerbaan!
7 Motorrijden is de meest kostbare vrijheid die ik heb. En dat geef ik never nooit meer op. Is dat nog niet opgevallen?
8 Wanneer je niet de juiste kat mee krijgt geeft dat niks. Grappig verhaal, Emma is de verkeerde kat. Toen we thuis kwamen en haar dus al mee hadden genomen bekeken we nog eens nader de kitten foto’s, toen bleek dat wij haar zusje eigenlijk hadden gereserveerd. Ach ja, Emma is de leukste!
9 Weet wanneer mensen niet meer nodig zijn in je leven en leer van lessen die ze meebrengen. Soms is het heel fijn om aan vriendschappen vast te houden, maar als ze niks voor je doen dan is het beter om te kijken of je er nog wel wat aan hebt.
10 Je bent niet saai als je het naar je zin hebt met relatief weinig drank en absoluut geen drugs. De nummers van Lil Kleine kunnen mij dus weinig bekoren ;).
11 Doe waar je gelukkig van wordt. Zeker! Bewandel je eigen pad en doe geen dingen ”omdat men het zo graag ziet”.
12 Geef altijd een kus wanneer je weg gaat. Altijd.
13 Wees eerlijk in je gevoelens tegenover je zelf. Zie punt nummer 11, ik ben ook steeds meer gaan luisteren naar wat ik voel in mijn lijf. Geeft iets een steen in je maag? Dan zit er iets niet goed. Maar ook trots, passie en liefde kan je heel goed voelen.
14 Studeer niet bij InHolland. Nee.
15 Zonder mijn passie voor auto’s was ik niet waar ik nu ben. Tsja weer zo’n dooddoener, maar van je hobby deels je werk maken is echt HEEL leuk!
16 Songteksten uit je hoofd kennen is leuk. En je weet nooit wanneer het van pas kan komen… Ik ben echt een beetje een songtekstnerd.
17 Laat niet iemand kip bereiden die net is ontdooit in een magnetron. Nog bedankt…
18 Kotsen op een eerste date werkt niet. Het is niets geworden.
19 Moeder zijn is uitdagend, maar ZO mooi. Jasmin haalt dingen in mij naar boven die ik nog nooit eerder heb gevoeld, van waanzinnige chaotische gevoelens tot complete rust. Wat houd ik toch van dat meisje.
20 Wees dankbaar. Elke avond schrijf ik in een boekje hoe mijn dag is geweest, gewoon even stilstaan bij wat je hebt is echt heel goed.
21 Uit je broek scheuren bij PussyLounge is hilarisch. Voor je vriendin, en achteraf ook voor jezelf.
22 Slaap niet met je lenzen in. Kurkdroge ogen gegarandeerd.
23 Als je koffie zet, zorg er dan voor dat er een kopje onder het apparaat staat. Koffieverspilling is een serieus iets.
24 Dansen maakt mij intens gelukkig. Door deze sport heb ik een hele andere kant van mijzelf ontdekt, een hele fijne en speelse kant. Kan niet meer zonder dansen.
25 Draag matchend ondergoed en fix je eyeliner. Dat laatste zal niet opgaan voor iedereen, maar ik wil er wel gewoon matchy matchy bijlopen. Voelt toch ook veel fijner? 

Ik ben benieuwd wat levensles nummer 26 gaat worden :).

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.