26 lentes, 26 wijsheden

april 18, 2018

Hoera, het is mijn verjaardag. Op 18 april 1992 werd ik in Rotterdam geboren en, als jongste uit het nest van drie, blaas ik vandaag 26 kaarsjes uit. Hoewel dat er misschien wat veel zijn voor op mijn cheesecake heb ik, zoals vorig jaar, wel weer wat dingen samengevat die ik dit levensjaar heb geleerd. Vorig jaar ging het nog over dat je nooit je lenzen in moet doen wanneer je net tijgerbalsem hebt gebruikt, vandaag weer wat denderende levenslessen. En voor wie het wil weten; ja, ik blijf nog steeds op tot het 00:00 is en eet me vandaag misselijk aan taart. Cheers! 1. Misschien meteen wel de belangrijkste, ik heb dit jaar echt geleerd hoe meedogenloos het leven kan zijn. Niets is wat het lijkt en alles verandert constant. Het is misschien een beetje een open deur, maar afgelopen jaar is mijn leven 180 graden op zijn kop komen te staan. Het zet je soms met beide benen op de grond, maar je wordt soms ook gewoon meegesleurd in de wervelwind die het leven heet. Soms for the better, soms for the worse.
 2. Dancehall feestjes zijn geweldig. Ga er ooit een keer heen. Je hoeft niet na te denken over wat je aan doet, want dat doet blijkbaar niemand daar. Kom je in je pyjama? Schud je sanka. De muziek is lekker, de sfeer is goed, je raakt na het feest je pinpas kwijt, valt over een stoep en neemt vier fietsen mee in je val.. nobody cares. Dansen dansen!
 3. Dansen is dus nog steeds een hele belangrijke factor in mijn leven. Ik ben zó blij dat ik hierin een uitlaatklep heb gevonden. Ik ga niet veel uit, en als ik ga dan is het naar said ‘De Danshal’ feestjes, ik sta ook heel veel avondjes in de woonkamer te dansen op “Pull up to mi bumpa” en andere liedjes met intelligente teksten. Ik verzin choreo’s die ik beter niet aan mijn ouders of collega’s kan laten zien, probeer nog steeds een split te doen (lukt me niet) met mijn lelijke kattenbroek aan en ga twerkend het leven door. Bij twijfel: DANS.
 4. Voor iedereen die zegt ”ik wil ook ooit mijn motorrijbewijs halen”. Doe het. Ik ben vorig jaar met vriendin Kirsten naar Duitsland gegaan met de motoren en dit was echt ge-weldig. Heerlijk door de bergen op de S1000RR crossen, curryworst eten bij de Nürburgring, overnachten in een hotel met een vreselijke kerkklok. Love it. Dit is mijn aller belangrijkste vrijheid, ever.
 5. Nieuwe vrienden maken is cool. Ik heb een hele dierbare en fijne vriendengroep er bij gekregen. Robbert, Arnout, Marinka, Ricky, Lenneke, Ariandra. Jullie zijn echt geweldig <3. Mensen die altijd voor je klaar staan, je Tony’s toestoppen en Pusheen kleedjes voor je kopen als je je shit voelt.
 6. Je beste vriendin verliezen is de hell.
 7. Koester de mensen die je om je heen hebt. Kies mensen die jou gelukkig maken. Bel iemand even op. Stuur een random appje. Ik heb twee vriendinnen welke ik een 10 jaar en bijna 20 jaar ken. We zien elkaar niet elke dag, we appen elkaar misschien niet constant de batterij leeg, maar ze zijn er en ik ben zo blij met ze.
 8. A little goes a long way. Behalve als je het over vegan Ben and Jerry’s hebt, Red Velvet taart van Piece of Cake of een Tall Latte bij de Starbucks. The more the merrier.
 9. Het is helemaal oké als je zes tattoo’s in tien maanden laat zetten. Het is nog beter als je er gewoon nog steeds meer wil hebben. *Boekt afspraak*
 10. Liefde komt wanneer je het niet verwacht. Wanneer je hart er misschien compleet niet klaar voor is. Het gebeurt. Je kan soms heel graag iets niet willen. Soms zijn dingen er gewoon. Het kan een geliefde zijn, worden, het kan een lief gebaar zijn, het kan van alles zijn. Essentiële dingen kan je soms echt alleen met je hart zien. Liefde is key.
 11. Koop een portemonnee. Ik ga al jaren zonder door het leven en het is geen aanrader ;).
 12. Koop een Ducati 848, maar zorg er voor dat je weg blijft van laagvliegende 1098’s.
 13. Peuters roepen te pas en te onpas dat ze moeten poepen. Mijn dochter doet dit vooral graag wanneer we ergens zijn waar het muisstil is. Thanks, Jassie.
 14. Krachttraining is echt ZO lekker. Het resultaat is nog lekkerder, als ik dat mag zeggen. Ja, dat mag ik zeggen.
 15. Hou van jezelf zoals je bent. Omarm jezelf voor wie je bent. Je moet het er nog eventjes mee doen.
 16. Het leven gaat misschien niet over designertassen, maar ik grabbel met liefde alle zooi uit mijn Mulberry’s en Rebecca Minkoffs. Tassen zijn voor mij een hele investering, fuck Bitcoins. 
 17. Slaap niet met nat haar.
 18. Als er ’trekken’ op een deur staat, duw dan niet. Essentiële informatie dit. Gebeurt me immers vaak genoeg.
 19. A dirty mind is a joy forever, maak ongepaste grappen, praat over seks, doe het vooral. 
 20. Neem niet zulke lange acryl nagels dat iemand anders jouw lenzen uit je ogen moet halen.
 21. Leer songteksten uit je hoofd, geen idee wat je er mee moet doen, maar ik vind het leuk.
 22. Verdiep je in spiritualiteit, geloof in tekens, weet dat mensen altijd wel echt bij je zijn. Therees, I see you.
 23. Als je een nieuwe beautyblender koopt, gooi hem dan niet met verpakking en al weg. Is me nu al twee keer overkomen. Sund.
 24. Een melkopschuimer maakt het leven zo veel lekkerder.. eh latte’s bedoelde ik dus. Ik kan niet meer zonder dat ding.
 25. Koop alsjeblieft Cards Against Humanity.
 26. LEEF. In drie weken kan alles anders zijn, stel geen dingen uit, trek je minder aan van wat mensen van je denken, koop een puppy (oke, dit is niet heel goed advies), aai kittens als je er zin in hebt, doe dingen omdat JIJ het wil. Het leven is veel en veel te kort.

 

 

2 Comments

 • Reply Mathiske april 18, 2018 at 09:17

  Gefeliciteerd! Mooie wijsheden hoor, fijne dag vandaag 🎂

 • Reply Lenneke april 18, 2018 at 08:56

  Love you, boerenkool! <3

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.