30!

april 18, 2022

Traditie getrouw schrijf ik elk jaar met mijn verjaardag een stukje. Volgens mij doe ik dit al sinds het prille begin van bloggen via Hyves trouwens. In ieder geval een hele lange tijd al! Meestal deel ik wat wijsheden en tips en dingen die ik het jaar ervoor heb geleerd, maar dit keer is het toch anders. Ik heb niet eens het idee dat de wereld vergaat nu ik 30 ben.. Who am I? Misschien komt het door mijn gezonde obsessie met omroep Max waardoor ik me jong voel.

Ik word niet alleen een jaar ouder, maar ga een compleet nieuw decennia in. Mijn 20-er jaren zitten erop, het voelt zo ontzettend maf. Ik ben zo niet meer hoe ik was toen ik 20 werd. Tien jaar geleden (!) haalde ik mijn motorrijbewijs, volgde ik hbo Integrale Veiligheidskunde en stond ik op zoveel vlakken anders in het leven Tel daarbij op dat ik dacht dat ik mezelf goed kende – lol, kom er dik op terug. Maar goed, tien jaar verder dus en tien jaar wijzer. En momenteel ook hoogzwanger van mijn tweede kindje, en oja ik heb ook gewoon een man (al hoop ik nog wel voor het écht met hem te gaan trouwen).

Nooit had ik ooit kunnen indenken dat mijn leven er nu zo uit zou zien. Sterker nog, twee jaar geleden had je me dit ook niet hoeven vertellen. Toen maakte ik nog grapjes over mensen van 30 in Vinex-wijken met twee kinderen and look at me now. Gelukkig compenseer ik redelijk met de Focus ST en de Panigale denk ik ;). Het is ook maar hoe burgerlijk je het leven zelf maakt. Met een droger, een luxe broodrooster en enthousiast worden van stofzuigers heb ik gelukkig nog geen complete bingo. Die heb je namelijk pas met een airfryer erbij (je kan dus wel raden wat er bij ons niet in huis komt..).

2012
2022

Van de week stond ik eten te maken toen de baby in mijn buik bewoog en ondertussen hoorde ik ergens een 6-jarige vragen of ze wat drinken mocht. ”Mama, mag ik water in mijn beker?”. Het klinkt gek want ik ben al eventjes moeder, maar ineens voelde het zoveel meer echter. Alsof ik echt volwassen was? Terwijl ik altijd nog ergens op zoek blijf naar de volwassene die me even uitlegt hoe het leven werkt. Snap je wat ik bedoel? Ik wel in ieder geval, dat telt :p.

Mijn twintiger jaren waren roerig: ik verloor op jonge leeftijd ook jonge mensen, werd moeder, studeerde af, zocht mezelf en twijfelde vaak zat over wat ik nou echt wilde doen in het leven, ik leerde (mijn eigen) grenzen kennen en er gebeurde soms gewoon te veel tegelijkertijd. Vooral vanaf 2017 belandde ik in een rollercoaster na het overlijden van mijn beste vriendin en alle gevolgen van dien. Desalniettemin vond ik ze ook wel wat hebben.. die jaren! Er gebeurde veel positieve dingen en ik ben blij met wie ik nu ben en waar ik nu sta. Ik heb een goede relatie, een prachtige dochter, fijne vriendschappen, weet wat ik aan mezelf heb, ben blij met waar we wonen, heb een fijne loopbaan opgebouwd en diepe dalen doorstaan. Pretty awesome! Naast alle nieuwe ontdekte hobby’s zoals dansen, tattoo’s nemen (al dan niet met later spijt..), motorrijden, fotografie, dom stukjes tikken en nja.. noem het maar op.

Ik kan je wel tips geven over dat je nooit je lenzen in moet doen als je net pepers hebt gesneden, dat je open moet zijn in het leven omdat je daarmee het meeste terug krijgt en iets slap ouwehoeren over goede seks.

Maar ik heb vooral veel zin in alles wat komen gaat en wat me te wachten staat. Ik voel me gegroeid, krachtig en gelukkig. Nee, ik denk niet dat ik ooit ben uitgeleerd en uitgegroeid als persoon. Toch ben ik van mening dat dit een hele fijne manier is om een nieuw tijdperk in te gaan. Zonder de illusie te hebben dat het hier ooit volledig smooth sailing wordt, als er dan een ding is wat ik zeker heb geleerd….

Happy 30 to me!

1 Comment

  • Reply Jeroen april 18, 2022 at 10:52

    Gefeliciteerd 🥳🥳

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.