Bijna naar Dubai

november 1, 2016

Over drie weken vertrekken Michel en ik samen naar Dubai. Iets waar ik ontzettend naar uit kijk. Een stralende zon, samen even quality time beleven, auto’s spotten, shoppen en natuurlijk goed en lekker eten. Vorige keer in Dubai had ik me helemaal suf gezocht naar een Longchamp tas, ik denk dat Michel er nog trauma’s aan over heeft ;). Met deze blogpost is de voorpret al een beetje begonnen!

10407613_874855879245430_4983123825445196819_n

Voor wie het wil weten; wij verblijven tijdens onze vakantie in Dubai in de Nuran Marian Serviced Residences. Deze is (zoals de naam al verklapt) bevinden deze appartementen zich in de Dubai Marina.
Een prachtig gedeelte van Dubai. Wij zitten dichtbij ‘The Beach’, ‘The Walk’ en de Dubai Marina Mall (een mooi winkelcentrum vlak om de hoek, waar je ook talloze eetgelegenheden kan vinden). Dat we zo dichtbij ‘The Beach’ en ‘The Walk’ zitten is handig want je kan er goed eten bij o.a de Shake Shack, TGIF’s, iHop en nog veel meer, er zit een Starbucks om de hoek, je kan de Sephora plunderen en niet geheel onbelangrijk een cocktail drinken bij het Hilton hotel. Alcohol is niet gemakkelijk te verkrijgen in Dubai, je kan hiervoor alleen bij hotelketens terecht. Nou zijn wij geen stevige drinkers, maar vind ik het wel zo lekker om een wijntje te drinken tijdens het avondeten. Of een cocktail voor bij de waterpijp. Een vakantie is er om te genieten.

The Walk staat eigenlijk wel een beetje bekend om de prachtige bolides welke er rond rijden. Het is daar echt zien en gezien worden. Overal rijden er dikke AMG’s, mooie M-modellen, en de supercars vliegen je om de oren. Dubai is wel echt een paradijs voor autogekkies zoals Michel en ik. Dat maakt Dubai een van onze favoriete plekken. The Walk is daarnaast ook voorzien van talloze eettentjes dus ook daar kunnen we neerstrijken voor wat lekkers en goed uitzicht. Het water loopt me nu al in de mond en mijn hart maakt nu al sprongetjes.

9710295611_807ec003d1_b

Dit jaar willen we wat meer met het openbaar vervoer gaan doen en ondanks dat dat voor mij altijd wel een dingetje is, lijkt het me wel leuk om gewoon te gaan doen. Met de taxi kan je overal naar toe hoor, de metro is een goedkopere optie en brengt je ook van A naar B. Vorig jaar hadden we een taxichauffeur die vier rondjes heeft gereden omdat hij ”de weg kwijt was” en ook niet naar onze aanwijzingen wilde luisteren, nu maar hopen op normalere taxi taferelen. Ook willen we dit keer naar ‘The Palm’ (dat eiland) toe met de monorail. Ik ben érg benieuwd. Daarnaast willen we ook een desert safari gaan rijden, dan ga je met een jeep (en gids) de woestijnen in. Dat lijkt mij zó gaaf. Als het ook nog even kan huren we een auto en rijden we naar Abu Dhabi. Dat is op zo’n twee uur rijden van Dubai. Het schijnt dat je voor rond de 30 euro al een Nissan Micra kan huren, dus waarom niet! We willen daar dan de grootste moskee bezoeken, dat lijkt mij zo bijzonder. Zoals je kan lezen hebben we genoeg plannen! Eens kijken welke we werkelijk allemaal gaan uitvoeren.

10615472_876060422458309_4058826842045429406_n

Op vakantie gaan naar Dubai is een hele belevenis en het gaat er daar anders aan toe dan in Europa. Je moet gewoon rekening houden met andere normen en waarden, zoals met bedekte schouders in het winkelcentrum lopen en niet al te veel bloot laten zien. Ook wordt het niet onwijs gewaardeerd als je elkaar staat af te lebberen in het openbaar ;). Het zijn kleine dingen, maar het wordt ontzettend gewaardeerd als je gewoon houdt aan de standaarden die in Dubai gelden.

Veel mensen denken dat het er erg streng is, als toerist zal je daar (vrijwel) niks van merken. Wat wel opvalt is hoe schoon het op straat is, het is soms bijna sereen te noemen ondanks de drukte en grootte van de stad. Je zal ook niet een vervallen of super vieze auto tegenkomen in Dubai. Volgens mij staat er zelf een boete op het niet wassen van je auto van zo’n 100 euro (480 dirham als ik het goed heb). Althans, dat werd mij vorig jaar verteld.

285726_16090609510046125764

Shop shop shop, drop drop dop

Natuurlijk ga ik niet met lege handen naar huis en moet ik dus even een aantal winkels bezoeken. Sephora staat wel erg hoog op het lijstje, wij moeten het hier natuurlijk zonder doen en ik heb nog wel wat make-up producten op het oog. Misschien hebben ze nog het palette van Nikkietutorials liggen, mijn eyeliner van Kat von D is bijna op en tsja de mooiste bronzer komt toch echt bij NARS vandaan.

De kaarsen bij Bath & Bodyworks vind ik echt het einde, maar ook de Sleep-lijn van BBW is heerlijk (heb je wel eens voorbij zien komen in een vlog of blogpost). Om mezelf echt te verwennen wil ik een kettinkje kopen bij Tiffany’s & Co. Die hebben we in Nederland op de PC zitten, maar het is natuurlijk veel leuker om iets te kopen tijdens een vakantie. Ik wil voor het beroemde boontje gaan in zilver. Een mooi cadeau voor mezelf, een soort verlaat ‘push present’ als het ware.

25340795_302905_ed

Ik heb al gekeken of er een Rebecca Minkoff winkel in Dubai zit en jep, die is er. Als het even kan wil ik er wel naar binnen toe gaan en héél misschien wat kopen. Maar dat ligt echt aan het moment. Op dit moment zoek ik niet per se naar een nieuwe tas, wie weet.

Om de Dubai belevenis zo leuk mogelijk over te brengen ga ik onze vakantie VLOGGEN! Yes, ik heb er echt zin in. Er komen dus een paar Dubai-vlogs aan in december. Zo kan ik mijn enthousiasme nog beter overbrengen. Ik heb er echt zo veel zin in, yaaas.

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.