Bijzonder Bezit: E92 M3 [CARVLOGGER]

september 9, 2016

Een nieuwe editie van Bijzonder Bezit met niemand minder dan Carvlogger. Wellicht ken je hem van zijn eigen YouTube kanaal waarbij hij de dikste evenementen en tours afgaat met zijn E92 M3.  Ik betrap zelfs Michel er op dat hij ook de vlogs van Carvlogger zit te bekijken ;).

Ik vind het heel leuk dat Carvlogger mensen een kijkje in zijn snelle en bijzondere leven geeft. Dat probeer ik zelf ook te doen met wat vlogs op mijn youtube kanaal, maar ik ga nog lang niet naar zo veel evenementen als Carvlogger. Daarnaast is die M3 ook wel echt het bekijken waard.

img_0658_2

Benieuwd wat Carvlogger allemaal te vertellen heeft? Lees snel verder!

Carvlogger in een notendop: Amrit Hoeba, 31 jaar oud, woont in Utrecht, zijn hobby’s zijn auto’s en media, hij werkt als proces verbeterspecialist.

img_1626

Waar komt de liefde voor auto’s vandaan?

Ben je er klaar voor?

Als klein jochie was ik Ferrari Testarossa gek. Ik keek ook graag naar Miami Vice (alleen om de witte Ferrari natuurlijk). Spelen met auto’s deed ik ook veel en die liefde is alleen maar doorgegroeid. Ik had ook vriendjes met dezelfde affiniteit, dus daarin was ik niet alleen.

461309_3737023238229_828930865_o
Vervolgens kwam het computertijdperk waarin we konden racen (Gran Turismo 1 en Sega Rally) daar begon het mee. Sega Rally leerde mij voorruit kijken (hard left, hard right, caution etc.) en Gran Turismo gaf me gevoel met aandrijvingen. Dat laatste was geen makkie weten de kenners, je rijbewijs halen in Gran Turismo kost best wat moeite.

Toen ik in 1992 met mijn vader meeging naar de OPEL dealer, vond het gesprek met de verkoper saai. Ik wilde rondlopen en rondkijken als 7 jarige jochie en waar keek je altijd naar? Naar de teller! Hoe hoger het eindgetal hoe (sneller) de auto kon! Dachten we toen..
“Papa, kijk! Deze heeft 240 op de teller staan.” Papa was onder de indruk, deed toch maar een proefrit (liet de Calibra staan) en was spontaan verkocht: 1992, hagel nieuw Opel Astra GSI 16V in zwart! Jaja en 16V was de versie die je moest hebben niet de 8V ;-).

Sindsdien voelde ik mij heel stoer, want ik had natuurlijk de auto van papa uitgekozen op 7 jarige leeftijd. Een wagen die nu in OPEL tijdlijnen langzaam een icoon aan het worden is. Als ik werd opgehaald van school was net alsof STARSHIP ENTERPRISE eraan kwam.

Dit verhaal herhaalde zich tot 2x; in 1999 met een Astra OPC (160pk) en in 2001 met een Astra Coupé Turbo. Omdat ik mij natuurlijk erg veel bezighield met autonieuws was ik een soort van adviseur, influencer geworden voor mijn vader hierin. Met in het oog eigen profijt, want mijn rijbewijs kwam eraan!

474404_3863604402679_358508314_o

In 2001 ging ik naar de AutoRai en toen stond ik onverwachts, oog in oog met een legende. Toen ik voor die auto stond wist ik gek genoeg dat mijn leven zou veranderen. Ik had al wat geweldige nieuwberichten gelezen van de auto en door de specificaties stond menig bron versteld. Terug naar de AutoRai; Ik stond oog in oog met een Misano Red Audi RS4 B5. Aangepast op verzoek van Audi, door Cosworth, resultaat: 380pk. In 2001. In een station met ongekend brede bandkasten.

Soms zie je een auto waarvan je weet dat je die ooit gaat bezitten. Dat was de Audi RS4. Sindsdien was ik niet weg te slaan uit de auto-internet bronnen en sinds het behalen van mijn rijbewijs ben ik ook niet meer weg te denken in de auto-scene. Daarnaast heb ik ook hele grote liefde gekregen voor de Nurburgring Nordschleife en autosport.

                                                        Wat was je eerste auto?

Audi S3 gevolgd door; Focus RS mk2, 996 Carrera R, GTI Edition 35, Audi RS4 B5, Focus RS mk1, Audi S4 B6 en C32 AMG.

250695_1903031069571_3398508_n

463283_4232087654530_2103393170_o

 Welke auto’s/motoren heb je allemaal in je wagenpark op dit moment?

BMW M3 Performance en een Alfra Romeo Giulietta 1.4 MultiAir TCT

img_1827

 Hoe ben je aan je huidige bezit gekomen?

In afgelopen jaren heb ik veel vrienden en kennissen opgebouwd met dezelfde interesses. Zo ook Robert van Roy. Hij heeft mij weleens vertelt hoe hij zijn auto’s selecteert, daarvan was ik zo gecharmeerd en kon ik mij daarin herkennen dat ik voor mezelf besloot een auto bij hem te gaan kopen. 12 maanden later deed ik dat en kocht ik een Nederlandse BMW M3 bij hem.

Heb je een heuse zoektocht moeten houden, was het altijd al een droom geweest om deze te hebben?

Als autoliefhebber heb ik ooit een bucketlist gemaakt van auto’s. Daarin had ik meegenomen dat ik verschillende aandrijvingen (dank Gran Turismo) en merk eigenschappen willen ervaren. Deze bucketlist ga ik nu op de dag van vandaag nog af. Voorlopig doe ik het nog met de BMW M3 ;-).

image1

Was het liefde op het eerste gezicht?

Absoluut. Natuurlijk bestaat de auto al sinds 2007 en t/m 2013 geproduceerd. Ik heb de M3 zelfs vaak in actie gezien op het circuit en erachter gezeten. Maar naar een mooie auto kijken en hem ook werkelijk zelf kunnen kopen zijn voor mij twee verschillende werelden. Maar de BMW M3 stond op bucketlist en deze was ook nog van individual opties voorzien. Geen twijfel mogelijk!

Wat voor aanpassingen heb je onder andere gedaan/laten doen?

Qua performance aanpassingen het volgende: Akrapovic uitlaat, verkorte & hardere veren, stalen remslangen, inlaat optimalisatie en 18” lichtgewicht M velgen.

Qua looks is de M3 ook flink aangepakt, dit zit er allemaal op:
BMW M Performance stripping
BMW M Performance carbon spoiler
BMW M Performance alcantara stuur
BMW M Performance alcantara pook
BMW M Performance alcantara handrem
BMW M Performance pedalen
BMW M Performance zwarte nieren

Al met al is dit niet een doorsnee E92 M3.

img_2092

 Wat zijn de reacties die je krijgt op je bezit? Vinden mensen hem mooi? Of juist niet? Wat vind je van deze reacties?

Ik krijg vaak te horen dat mensen dit de mooiste M3 van Nederland vinden of dat nu komt door de stripping of gewoon de combinatie van de opties weet ik niet. Weet wel dat ik me daarin kan vinden ;-)!

Omdat de auto opvallend is krijg ik ook vaak duimpjes of gesprekken bij stoplichten, ik waardeer dat heel erg. Eigenlijk omdat ik zelf ook datzelfde doe. Maar ik waardeer het vooral omdat dat mensen zijn die ervan genieten dat willen delen. Er zijn namelijk ook mensen die ervan genieten maar dat niet kunnen, willen of durven te tonen.

 Heeft je bezit nog een bijnaam of koosnaampje? Ik noemde onze E46 323i ‘’Nelly’’ dus no worries, geen naam is voor mij te gek.

Nee eigenlijk niet, gewoon M3.

                                                  Gaat je M3 ooit nog weg?

Ik heb een bucketlist! Die gaan we af dus er zal een moment komen dat de M3 een nieuwe liefhebbende eigenaar gaat vinden. Wanneer is nog de vraag…

                                       Als geld geen rol speelde, wat zou je dan rijden?

Ik zal het bij één auto houden: Porsche 991 Carrera R.

porsche-911-r-officially-revealed-only-991-units-will-be-made-105134_1

Foto via www.autoevolution.com

Vertel iets meer over het concept ‘Carvlogger’. Hoe ben je er op gekomen?

14199668_1252841284775840_5722669187595076327_n
Vijf maanden geleden dacht ik: wat als ik nou mijn autoavonturen (die ik eigenlijk al jaren heb) ga delen met liefhebbers in de vorm van korte films?  Ik kwam al gauw uit op verslaglegging in vlog stijl. Maar nu de naam nog..Auto’s en Vloggen..internationaal… even denken…”Carvlogger”. Die is natuurlijk vast al bezet: .com beschikbaar, facebook, Insta, twitter allemaal beschikbaar. En voila Carvlogger was ‘digitaal’ geboren!

Sindsdien heb ik een kleine 30 Carvlogs gemaakt op www.youtube.com/carvlogger. Als ik jullie een film zou mogen laten zien dan is het trailer van STREETGASM 2000, waarin ik 6 carvlogs in 1 minuut heb gemonteerd of wel: 6 dagen in 1 minuut:

Thanks Carvlogger voor je super leuke en enthousiaste bijdrage op NIVEX. Check allemaal zijn youtube account en laat je meenemen naar de gaafste events. Check Carvlogger ook op Youtube en Instagram.

Drive safe,

Madelaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.