Bijzonder Bezit: Honda Integra Type R DC5

september 30, 2016

Wat een titel he? Maar dat belooft dan ook veel goeds. Ik mocht namelijk een van mijn meisjesdromen waarmaken door in een Honda Integra Type R DC5 te rijden! Don’t worry, ik noem hem hierna gewoon DC5 ;). Mijn eerste right hand drive ervaring was meteen een goeie.

_DSC2186.png

Foto: NIVEX

Jochem en zijn DC5 zijn een goed team, ik laat hem dus graag aan het woord. Meer weten? lees dan snel verder. Ps: gaaf he, de foto’s die ik heb gemaakt?!

Een kleine introductie is natuurlijk wel op zijn plaats. Jochem is 31, woont in Zoetermeer, houdt van gamen, fitness/taekwondo, poolen en natuurlijk van auto’s! Ik ken Jochem via via. De autowereld is zo groot nog niet! Ik ontmoette hem en de DC5 op een fijne zomeravond.

14500201_1125377647516750_9086438318768932527_o

Waar komt de liefde voor auto’s/motoren vandaan?

Vanaf jongs af aan al eigenlijk! Spelen met kleine autootjes op een groot vloerkleed, alle sportauto’s op de weg nakijken en het geluid daarvan imiteren. Sportwagens op internet opzoeken, Top Gear bekijken.

_dsc2198

Wat was je eerste auto/motor?

Dat was mijn vorige auto haha, een Mazda MX-3. Die had al 170.000 kilometer op de teller staan en aan wat dingen mankeerde waar ik toen nog maar weinig van af wist. Ook had deze nog maar weinig pit in de motor waarna ik deze na een jaar alweer verkocht en besloot om voor een veel betere, nieuwere en snellere auto te sparen!

Jochem heeft zijn vorige auto verkocht, is gaan sparen als een malle en heeft het gros op de fiets gedaan om zijn grote liefde, de DC5, te kunnen kopen. Als dat geen romantiek is dan weet ik het ook niet meer.

_DSC2175.png

Welke auto’s/motoren heb je allemaal in je wagenpark op dit moment?

Geen andere, de DC5 is in principe mijn daily drive. 

_dsc2182

Hoe ben je aan je huidige bezit gekomen? Heb je een heuse zoektocht moeten houden, was het altijd al een droom geweest om deze te hebben? Was het liefde op het eerste gezicht?

Ik ben de DC5 met een vriend uit Engeland gaan halen. We zijn daar eerst naar toe gevlogen en vervolgens na de koop zelf terug gereden! Weliswaar een beetje risky maar we gingen er gewoon voor met Engelse kentekenplaten en een tijdelijke verzekering op chassisnummer.

De DC5 heb ik via het forum itr-dc5.com gevonden waar ik eigenlijk al maandenlang tijdens het sparen op rondkeek om een een geschikte te vinden voor mij. Nadat we daar aankwamen op de plaats der bestemming was ik gelijk verkocht. Wat een super verschijning zeg, zo’n model had ik ook nog nooit echt eerder gezien. Gelijk verliefd natuurlijk. 

_DSC2201.png

Wat voor aanpassingen heb je onder andere gedaan/laten doen? 

Dat is best wel wat geweest in de 5 jaar dat ik de auto in mijn bezet heb;

Inlaat, gasklep, luchtfilter, uitlaatspruitstuk, middendemper, einddemper uitlaat. Motorkap gespoten, kenteken verplaatst, velgen, verlagingsveren, draagarmrubbers, kleppendeksel, veerpootbrug voor en achter ( boven de achterbank), koplampen met projectoren, vloerkleed, deurpanelen, voetlicht (rood), ECU om te tunen (Kpro), nieuwe tune (bij Leo van Drie) en last but not least de onderkant goed laten tectyleren!

 Wat zijn de reacties die je krijgt op je bezit? Vinden mensen hem mooi? Of juist niet? Wat vind je van deze reacties?

Wat mij vooral opvalt is dat mensen zeggen dat de auto bij mij past, zo voelt het ook aan en is ook altijd het leukste om te horen. Ik ken de auto door en door zowel als binnen van buiten. Mensen vinden dit model vaak vooral mooi en leuk om te zien, er rijden er immers niet zo veel van in Nederland.

_DSC2205.png

Heeft je bezit nog een bijnaam of koosnaampje? Ik noemde onze E46 323i ‘’Nelly’’ dus no worries, geen naam is voor mij te gek

Ja dat heeft hij op zich wel, ik wou altijd een leuke naam verzinnen met het woord Vtec erin en ik kwam dan uiteindelijk op Vtequila en dat is sindsdien Vteqz geworden.

 Gaat je auto/motor ooit nog weg?

Nee voorlopig wil ik hem nog lang houden, ik heb de DC5 ooit eens willen ruilen voor een S15 welke ik ook een erg tof model vind, maar ik kon geen afstand doen van de DC5. Daar voel ik nog teveel liefde voor om die te ruilen of te verkopen voor een andere (sport)wagen

_dsc2216

Als geld geen rol speelde, wat zou je dan rijden?

Oeh dat is een lastige vraag.. er zijn zoveel mooie sportwagens waarin ik weleens in zou willen rijden. Maar als ik dan een keuze zou moeten maken dan zou ik eerst voor een Honda NSX gaan in het wit.

_dsc2204

Thanks Jochem voor het beantwoorden van de vragen! Ik vond het echt een onwijs gave ervaring dat ik (!) in zijn prachtige DC5 mocht rijden. Nou ben ik misschien wel een echt BMW-meisje maar vergeet niet dat ik een echte autoliefhebster ben en voor elk merk wel kan vallen. Zo ben ik al jaren weg van de Integra Type R, een ondergewaardeerde auto in mijn ogen. Je zou het bijna kunnen zien als de M3 van de JDM wereld. Alle type R’s zijn trouwens bijzonder, een kenner herkent een echte ook direct. Vol enthousiasme wisselde Jochem en ik van plaats. Het was even wennen om ”aan de andere kant” te zitten maar het voelde direct goed.

_DSC2192.png

De Recaro’s zitten goed aan en omhelzen je als het ware, niet heel onbelangrijk bij sportstoelen. Wat het belangrijkste is met RHD dat je eigenlijk je linkerhand gewoon moet laten rusten op de pook, zo maak je de minste fouten. Ik heb namelijk wel eens gehoord dat mensen de deur sloegen omdat ze fanatiek met rechts wilde schakelen ;). Daar had ik geen zin in dus ik luisterde goed en aandachtig naar Jochem zijn aanwijzingen.

_DSC2227 copy.png

Na een rondje parkeerplaats en een grote grijns op mijn hoofd verder was het tijd om een stukje de weg op te gaan. De versnellingen van de DC5 zijn kort en dat is wel even wennen maar iets dat je zo onder de knie hebt. Die 1 is echt alleen gemaakt om weg mee te rijden, want al snel merk je dat de auto in zijn 2 wil. Het schakelen ging prima maar ik vond het soms wel zoeken naar zijn 2, als je bijvoorbeeld een rotonde tegemoet rijdt en snel moet handelen. Eigenlijk is het een makkie hoor, maar als je nog nooit in zo’n bolide rond hebt gereden dan moet je het wel even leren. De DC5 is een heerlijke auto welke super op de weg ligt, daarnaast vind ik het geluid ook fantastisch en is de befaamde V-TEC gil iets om verliefd op te worden. Eigenlijk wil je met deze auto alleen maar het gas in trappen en knallen, iets waar hij zich ook goed voor leent!

Als je geen kenner bent van de JDM auto’s dan zegt een DC5 je niet zo veel..Maar ben je (net zoals ik) iemand met een liefde voor alles met pk’s en cc’s dan kan een DC5 je nog eens flink verrassen.. en verliefd laten worden. Ik ben in ieder geval helemaal om. Wat een geweldige auto is het! Thanks Jochem dat je mij wilde helpen om een droom te verwezenlijken. Ik ben een gelukkige vrouw :).

2 Comments

  • Reply Ineke oktober 5, 2016 at 17:46

    Wat een mooie wagen.

  • Reply Leon Lambert september 30, 2016 at 13:03

    En de eerste foto van mij 😉 . Mooi stukje geschreven en vast leuk om zelf te ervaren hoe zo iets rijdt 🙂

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.