Bijzonder Bezit: Nissan 350Z Widebody

mei 27, 2016

Hoe heerlijk is het om een cargirl pur sang te strikken? Deze dame is niet te missen in de autoscene. Ik heb het natuurlijk over mede motorrijdster en vriendin Theresa Hagge. Als dit geen bijzonder bezit is…
 


Vertel wat meer over je zelf

Ik ben Theresa, ik ben 26 jaar, woon in Rotterdam en ben een complete autogek, daarnaast houd ik van motorrijden en is dansen een van m’n grooste passies. Vanaf kinds af aan speelde ik liever met LEGO dan met Barbiepoppen. Alles wat mijn zussen mee moesten krijgen heb ik drie dubbel meegekregen. Mijn zussen hebben helemaal niks met auto’s en ik juist wel. Mijn vader zegt wel eens dat ik zijn droom leef want hij is ook helemaal gek van auto’s. Hij rijdt zelf een BMW E92 335i. Toen ik m’n motorrijbewijs had gehaald inspireerde ik hem weer om het motorrijden op te pikken. Hij rijdt zelf een BMW KS1100. 


Ik heb voorheen gewerkt als automonteur in een Porsche garage. Een paar jaar geleden heb ik mijn racelicentie gehaald op het circuit van Assen. Met een 911 RSR Widebody Porsche heb ik op regelmatig op Spa Francorchamps gereden. Verder ben ik gek op driften, dat is echt super verslavend. Gelukkig kan ik mijn passie delen met mijn vriend Sven, hij werkt bij Showoff Imports en steunt en helpt mij met alles wat met auto’s te maken heeft.Waar komt de passie voor auto’s & motoren vandaan?

De passie heb ik volledig van mijn vader overgenomen. Hij heeft altijd ook een grote liefde voor auto’s gehad en is echt een voorbeeld voor mij. Ik kijk zeker wel naar hem op. Hij rijdt wel eens op de Nürburgring en laatst deed hij mee met BMW Driving Experience, een dagje knallen in een E92 M3!  Van kinds af aan wilde ik al mijn rijbewijs halen, ook mijn motorrijbewijs stond al vroeg op de planning. Mijn motorrijbewijs heb ik later gehaald, auto’s zijn een dure hobby. Ik wilde wel meteen wat leuks rijden.

Welke auto’s & motoren heb je nog meer in je wagenpark?

Ik heb natuurlijk de 350Z, m’n daily is een BMW E46 320D touring, en een Kawasaki ZXR750. Sven rijdt een Corvette C5 Cabrio, een E36 drifter, en een Subaru Impreza Plus (hatchback) circuit auto. Sven zijn motor is een Buell X1.Wat was je eerste auto?


Mijn eerste auto was een rode Mitsubhisi Eclipse uit 1996, ik was er toen zo trots op dat ik zelfs het chassisnummer van de auto in mijn nek wilde laten tattoeren. Gelukkig heb ik dit uiteindelijk niet gedaan! Hij was helemaal standaard, ik heb er een ander front op gezet, andere velgen en wat andere dingetjes om hem leuk te maken. Deze auto heb ik ongeveer twee jaar gehad. Ik heb hem verkocht en een zwarte Nissan Silvia S15 ervoor terug gekocht.

Hoe ben je aan de 350Z gekomen?Per toeval vonden wij een advertentie op Facebook, iemand uit België verkocht particulier zijn auto (de 350z dus). Ik heb hem van hem overgenomen en ingevoerd in Nederland. Ik vond het altijd al een leuke auto en 3 jaar voordat ik deze kocht heb ik al eens eerder een 350Z gereden. Ik was altijd erg benieuwd naar hoe een 350Z reed, het beviel meteen maar omdat ik toen nog een andere auto had had ik geen interesse om een nieuwe auto aan te schaffen. Nadat ik mijn oude Silvia S15 (een wijnrode) had verkocht ben ik op zoek gegaan naar een andere auto. Toen was daar de 350Z weer… helemaal standaard.

Wat heb je er zelf allemaal aan gedaan/ laten doen?

Als eerst had ik andere velgen gekocht, ook via Facebook (ik zie een rode draad). Daarna zijn we begonnen met het zagen in de auto om de verbreding er op te zetten. Om de wielen passend te maken hebben we wat aanpassingen aan het onderstel gedaan en in de wielkasten moeten slijpen. Al snel ging de verbreding er op en kwam er vanaf de katalysator een nieuwe uitlaat op. Deze is helemaal zelf gemaakt, met de hand, door General Wheels evenals de verbreding en de spoilersteunen. De spoiler zelf heb ik bij DBM Engineering gekocht. De spoiler is deels van carbon en deels van glasvezel en het schijnt dat het een oude Le Mans spoiler is. De auto is volledig gewrapt door Sven. De ramen zijn getint rondom, koplampen getint (Eastwood Cardesign) , diffusers voor en achter zijn door Sven zelf op maat gemaakt en gemonteerd.

 
Wat zijn de reacties die je er op krijgt?

Ik krijg er genoeg reacties op! De reacties zijn heel erg gemengd, de auto is natuurlijk extreem uitgebouwd en dat is niet iedereen z’n smaak. Sommigen vinden het helemaal geweldig, ook dat ik er gewoon mee over straat rijd en de tijd en moeite in heb gestoken. Anderen vinden het weer helemaal niks maar hebben wel respect voor al het werk dat er in zit, dat maakt me al helemaal blij. Als iemand die erkenning heeft dan ben ik al blij. Zelf droom ik al heel lang over een verbrede auto, nu had ik echt de kans om deze droom te realiseren. Het was nu of nooit, we zijn er dus vol voor gegaan. Ik ben zeker blij met het resultaat en ben er zeker ook heel erg trots op. Ik had het me van te voren geprobeerd voor te stellen maar in de realiteit is het altijd anders, ondanks dat ik niet een concreet beeld had, maar ik ben echt heel erg blij met het eindresultaat. Vooral de spoiler vind ik echt heel gaaf, niemand in Nederland heeft zo’n soort spoiler.Op Japfest heb ik zo vaak gehoord dat het de dikste auto was, ik had constant aanspraak. Elke keer kwamen er mensen naar me toe die iets wilde vragen of even een praatje wilde maken. Ik heb ook zo veel foto’s gehad van de auto. Omdat ‘ie uniek is krijgt hij behoorlijk veel aandacht.

Gaat de auto ooit weg?

Ja vast wel. Op een gegeven moment is de auto klaar of wil je wat anders, dan is het zeker mogelijk dat ‘ie ooit weg gaat. Maar voor nu ga ik er nog heel erg van genieten.


Als geld geen rol speelde, wat reed je dan?

(Ik hoorde een ‘o jee’ toen ik dit vroeg). Ik heb niet één bepaalde droomauto maar ik heb echt veel auto’s die ik wel zou willen hebben. Dan heb ik echt een loods nodig hoor. Maar er zou dan sowieso een Supra MK4 komen, een Mazda RX7, Toyota GT86 rocketbunny, Lamborghini Huracan, en een hele oude Nissan Skyline.  Als dagelijkse auto zou ik wel een Porsche 996 GT3 RS willen rijden.
Meer van Theresa willen zien? Instagram: theresahagge, Facebook: T-Race.

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.