BIKES – My Rides

september 19, 2015

Op 21 december 2012 behaalde ik mijn motorrijbewijs. In maart 2013 verscheen mijn allereerste eigen motorfiets. Sindsdien heb ik wel wat meerdere modellen onder mijn derrière gehad. Het leek me leuk om een kleine recap te schrijven over de motorfietsen die ik dusver in bezit heb gehad. De motorfietsen die ik voor NIVEX heb gereden natuurlijk buiten beschouwing gelaten.

 

2001 SV 650 S – DRAMA op wielen.

Een kennis van mij had een SV 650 S. Omdat ik eigenlijk verliefd ben geworden op het motorrijden door een Aprilia SXV 550, wilde ik ook een twin. Ik heb geen idee eigenlijk waarom niemand me tegen heeft gehouden. Want omdat ik wel eens op een GSXR 600 had gereden hiervoor wist ik al dat een vier cilinder veel toegankelijker is dan een knallende twin. Soit! Op een koude dag in maart haalde ik in Haarlem een SV650S op. Genept door de verkoper op MP natuurlijk, de motorfiets had wel wat beurtjes gehad maar de carburateurs waren DR-A-MA. Ik ben ongeveer drie keer naar HEMO Motoren gegaan met de SV maar op een gegeven moment wist zelfs hij niet meer wat ‘ie moest doen om dit gammele dingen nog lekker rijdend te krijgen. Na nog geen half jaar heb ik ‘m dan ook te koop gezet. Ongeveer twee weken nadat ‘ie was verkocht kreeg ik het bericht dat de SV was vastgelopen, de nieuwe eigenaar kwam zonder olie te zitten en is door gaan rijden. Roest in vrede dus. Voor mij nooit meer een SV650S! Geen maandagochtend model in ieder geval.

GSXR 600 K1

 

Nog geen dag na de verkoop van mijn SV650S kocht ik een GSXR 600, ook uit 2001. Hij had wel flink meer kilometers gelopen, maar toen ik ‘m zag was ik verkocht. ”Deze wordt van mij”. Zodoende haalde ik hem de dag erna op. Een prachtige blauwe GSXR met heerlijke Yoshimura RS-3 uitlaat, ingekort! Wat een herrie maakte deze gixxer, hij klonk echt als een 1000. Ik kreeg zelfs complimenten van meiden die zelf een nieuwe model GSXR 1000 reden. Ondanks zijn hogere kilometerstand heb ik echt nooit problemen gehad met de GSXR. Hij startte altijd, zelfs na een stop van vier maanden, en bracht mij trouw van A naar B. Op deze GSXR heb ik mijn eerste kneedowns geoefend en waande ik mijzelf als een echte Rossi op de Nederlandse N-wegen. In de buddy paste een volwaardig slot en ondanks wat kleine krasjes op de kuipen vond ik mijn GSXR de allermooiste die er was. Toch besloot ik in maart dit jaar de GSXR te koop te zetten. Na een rondje op een K800R (BMW) merkte ik dat de GSXR mij iets te zwaar was. Ik kon hem voldoende houden in bochten hoor, maar als je ineens op een Naked Bike stapt dan is het toch echt even slikken hoeveel gewicht een GSXR K1 aan de onderkant meezuilt. Daarnaast was de kilometerstand op een kleine 60K gekomen en wilde ik hem zijn oude dag laten doorbrengen bij iemand die wat minder dan hem zou vragen dan deze madame die haar knie aan de grond wilde brengen.

Uiteindelijk heeft een goede vriend/collega mijn GSXR overgenomen en zie ik hem dus nog regelmatig. Het steekt toch wel hoor, de GSXR was mijn grote liefde, mijn uitlaatklep voor wanneer ik me down voelde, en stond altijd voor me klaar. Omdat ik hem zo erg mist komt er na mijn bevalling weer een GSXR, maar dan wel een nieuwer exemplaar. Of hij ooit mijn ‘MSTB’tje’ (zo luidde het kenteken) kan vervangen? Dat niet. Maar ik heb echt een zwak plekje in mijn hart gekregen voor Suzuki. Met deze GSXR ben ik tevens een keer staande gehouden door een student motoragent. Een heus avontuur want klaarblijkelijk was de vorige eigenaar zijn rijbewijs kwijt geraakt met deze motorfiets. Hierdoor stond mijn naam gekoppeld aan het kenteken, bekend als ‘iemand zonder rijbewijs’. Gelukkig was er verder niks aan de hand!

Een ritje met mijn CBR en de collega die mijn GSXR heeft overgenomen.

Honda CBR 600RR 2003

Weer een motor die nog geen 5 maanden in bezit is geweest, mijn Honda CBR 600 RR uit 2003. Deze black beauty kwam ik tegen op Marktplaats, all the way in Zwolle. Michel en ik gingen er naar toe, op wederom een winderige en KOUDE dag, maar ik wilde wel hard to get spelen. Zo had ik een bepaald budget in mijn hoofd. Je raad het al, ik heb meer betaald dan dat ik wilde. Iets met emoties en verliefd worden. Voortaan ga ik maar naar Michel luisteren, de motorfiets kon namelijk makkelijk mee voor wat ik er voor wilde geven. Ach iedereen heeft wel eens een haastige aankoop gedaan denk ik zo :-).

Samen met vriendin Kirsten op pad.

Ook al is de CBR slechts twee jaar nieuwer dan de GSXR, het was een wereld van verschil (positief)! Een kleiner frame, betere zithouding en evenveel PK en koppel zorgde toch voor een hele andere beleving qua rijden. De heerlijke Laser Xtreme uitlaat die mooi onder de kont zat zorgde voor een fantastisch geluid, en zodra de motorfiets even warm was gereden kwamen er heerlijke roffels uit.

Samen koffie drinken in Gouda.

Met de RR heb ik geen kneedowns gemaakt, daarvoor heb ik hem net iets te kort gehad. Wel heb ik heerlijke ritjes gemaakt met deze zwarte beauty en was zelfs Michel gecharmeerd van mijn CBR. Hij is er zelf ook nog mee de hort op geweest. Al snel kwam er een S1000RR in ons wagenpark en heb ik de Honda eigenlijk niet meer aangeraakt, zeker zonde maar een 1000 heeft me echt overgehaald om volgende keer voor nog meer vermogen te kiezen. Ook kwam ik er snel achter dat ik in verwachting was van ons eerste kindje. In augustus dit jaar is de Honda dan ook verkocht, voor een flink klap minder dan ik hem in maart had gekocht (een beetje auw), aan iemand die ik gelukkig wel ken. Zo blijft ‘ie toch nog een klein beetje dichtbij.

Ik heb nooit spijt gehad van de Honda, maar even veel vlinders als bij de GSXR had ik niet. Dat is het punt met eerste liefdes, die vergeet je nooit.

BMW S1000RR

Ik speel een beetje vals, de S1000RR was namelijk Michel zijn aanwinst. Maar van de 800 kilometer die er op stonden heb ik er 700 opgezet ;). Als je dacht dat 5 maanden kort waren, van deze motorfiets hebben we nog geen zes weken mogen genieten. Eerlijk gestolen!

Kinders samen

De S1000RR heeft een aardige indruk achter gelaten, wat een fenomenale motorfiets! Alles aan deze BMW ademt vermogen (er zaten ook wat HP onderdelen op). Niet iedereen is gecharmeerd van zijn looks. Hey schele! Geloof me, zodra je er op stapt ben je vergeten hoe zijn koplampjes naar je kijken, een bonk vermogen onder je dat alleen maar wilt gáán. Ik heb er wel genoeg mee gereden om een rij ervaring te schrijven. Stay tuned!

Momenteel stap ik met bolle buik even niet op de motor, maar ik hoop in maart weer back on track te zijn! En met welke motorfiets? Dat is voor mij ook nog even een verrassing ;).

Madelaine

 

1 Comment

  • Reply John Deo november 10, 2019 at 07:02

    Most valuable and fantastic blog. I really appreciate your work which you have done, many thanks and keep it up.
    Bikemandu Nepal

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.