Blue Monday, blue cars

januari 15, 2018

Het is ”Blue Monday”, de meest depressieve maandag van het jaar. Hoera! Het is grauw weer, de feestdagen zijn voorbij, we hunkeren allemaal naar de lente, een zonnetje en een strak blauwe lucht. Helaas! Omdat ik jullie toch een beetje wil opvrolijken hierbij een opsomming van dikke blauwe auto’s. F… blue monday ;). Met een kleine hommage aan onze ex BMW E36 M3. (PS: blauw is tevens mijn lievelingskleur) (En het schokkende verhaal over waarom we geen Focus RS hebben staat er ook bij) (Dit is wellicht clickbait)

BMW M2

Foto: Jeffree Jim

Deze heerlijke M2 reed ik al weer in oktober 2016! De tijd vliegt echt, en met deze M2 onder je kont gaat ‘ie al helemaal snel voorbij. Wat een waanzinnig leuk speelgoed. Ik heb een aantal jaar gezegd tegen Michel dat ik voor mijn 30e een M2 eigenaresse wil zijn. Nog 4 jaar en 3 maanden de tijd om dit te realiseren. Als ik een M2 koop dan wordt het sowieso in deze heerlijke kleur: Long Beach Blue.

BMW E36 M3

Oh jongens, mijn (onze) Estoril blauwe rusty liefde. Oké, heel roestig was het ook weer niet, maar het was ook niet echt een auto om op dagelijkse basis mee te rijden. Met meer dan 3 ton op de teller, een nieuw motorblok en een versnellingspook die naar je kop vloog als je wilde schakelen was het een hele uitdaging om deze E36 als daily te rijden. Inmiddels heeft hij al een nieuwe eigenaar gezien en zal hij op zeker alle liefde krijgen die deze 3.2 zes-in-lijn nodig had. Maar als we de ”mankementen” nou even wegdenken (ik noem het liever een flaw) dan is het toch gewoon een plaatje. Vooral met spoiler is de E36 M3 een icoon van de jaren ’90.

Ik blijf even bij de M3’s, want oh wat is het mijn droom om ooit ooit ooooooit een Laguna Seca Blue M3 te rijden. Nou zijn deze reuze zeldzaam en zie je enkele exemplaren in de US of Engeland rond rijden. Daarnaast waardeert Michel het denk ik niet zo als ik bij wijze van een verrassing de E46 M3 LSB laat wrappen. Zal hij vast waarderen.

 

Honda Civic Type R

Bron foto: NY Daily News

Brilliant sporty blue, zo noemt Honda de kleur voor de Civc Type R. De meningen zijn verdeeld over deze brute bak, maar kom maar door hoor! Ik ben een groot fan van de Civic Type R. Vooral in deze kleur mag hij zó voor mijn deur staan. Onder de motorkap zit een 2.0L V-TEC turbo-motor. Dit zorgt er voor dat je de Civic Type R al van ver aan kan komen horen brullen. Natuurlijk moet je dan wel half uit het raam hangen en ”V-TEC JUST KICKED IN YO” roepen. Anders hoor je er niet bij ;). Wist je trouwens dat de Civic Type R de snelste rondetijd op de Nürburgring heeft in zijn klasse?

 

Rolls Royce Wraith by Mansory

Foto: Mansory

Deze Wraith heeft als bijnaam Bleurion, ah!

Tja, of je de Mansory aanpak nou mooi vindt of niet. Dik is deze Wraith wel! Van binnen is het een beetje kermis, maar ach.. dat zien we door de vingers. Wat lijkt mij het uber dik om in een Rolls Royce door Rotterdam te kunnen rijden. Die Blue Monday verdwijnt als sneeuw voor de zon. En zeg nou zelf, met 740 PK gebeurt dat toch al bijna vanzelf?

Ford Focus RS

Ik zat even te kijken wat voor blauwe auto’s ik heb gereden waar mijn hart sneller van gaat kloppen en ik kan deze dus écht niet vergeten: de Ford Focus RS. Als je blauw zegt dan zeg je bijna Focus RS. Nog nooit heb ik met zo veel tegenzin onze eigen M3 op gehaald ;). En dit is trouwens geen grap; voor wij de E90 M3 aanschafte hebben we een zoektocht naar een Focus RS gehouden. Maar… Michel wil geen blauwe! Serieus! Hij zocht een grijze of een murdered out zwarte, op geen enkele manier kreeg ik er een blauw Focus RS doorheen. Hoe het verhaal afliep weet je inmiddels wel.. er staat nu een Silverstone M3 voor de deur/in de stalling. Heb ik toch een beetje blauw.. en een V8.. maar geen RS. Wie weet wat de toekomst ons brengt.

 

1 Comment

  • Reply Mathiske januari 15, 2018 at 13:25

    Oh hier houd ik van. Mijn blue monday is n stuk minder. Ik ga m ff delen!

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.