CARS – Beter niet.. met je auto.

oktober 22, 2015

100% Tuning mag dan wel weer voorbij zijn, dat er nog genoeg gemodificeerde auto’s rondrijden is een feit. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak hoor, maar er zijn sommige dingen die je beter niet met je auto moet doen. Bij dezen heb ik een kleine opsomming gemaakt. Rijst* erbij?

 


Dit lijstje is gebaseerd op mijn persoonlijke mening. Ik hoop niet dat ik morgenochtend de halve tuningswereld voor mijn deur heb staan. 

 • Wimpers. NO. Moet hier nog een uitleg voor worden gegeven?
 • Tupperware bodykits.  Je zou denken dat het gros van de plastic tupperware ritueel is verbrand en de politie er inmiddels boetes voor mag uitschrijven. Maar nee, zelfs in 2015 rijdt er nog genoeg 2005 tuning spul rond. Vleugeldeuren, ledjes overal, booskijkers, neon, spoilers waar je je was aan kan laten drogen,  geluidsinstallaties waar zelfs een goede club in Amsterdam jaloers op is, spinners, AMG badges op 190D’s, M3 stickers op 316i’s . X-Zibit has left the building.
 • Baby on board stickers / pretpark stickers / zonneschermen. Getuigt van bestuurder met kleine piemel en een vrouw met een kort en pittig kapsel. Kinders met fleecetruien, kleffe boterhammen met kaas, drinkbekers met lauwe melk, je kleine teen stoten tegen een tafelpoot. Dat soort dingen.
 • Bitch on board / deze auto is al gestolen stickers. Valt in dezelfde categorie als het baby on board bordje, maar soit. Ik vind die ‘humoristische’ teksten een beetje goedkoop en niet echt heel erg classy. In de autowereld heb je ook een scene die juist hun auto’s bestickeren, iets wat ik wel heel erg vet vind. Zo zag ik een onwijs gave ratlook Jetta met een ‘This is my moms car’ sticker erop. Dat vind ik zelf dan wel weer heel leuk. Of een ‘shocker’ op een familiewagen (google het maar). Het moet ook gewoon een beetje passen bij de auto (of niet, in het laatste geval).

  Er zwerven in ons huis ook nog ergens M- Flight stickers rond voor op de auto’s maar meneer Michel is het niet compleet eens met mijn wens deze nog ergens op de bolide te plakken. Misschien een keer stiekem, als ‘ie niet kijkt ;).

  Kijk, dit zijn leukere stickers. Maar nee zou het zelf niet doen, en er ook geen toestemming voor krijgen trouwens.

 • Rijden met loszittende wieldoppen. Okay het is vast niet iets dat express wordt gedaan, maar ik heb meerdere malen op de snelweg schietgebedjes gedaan omdat ik een auto voorbij zag tuffen (of eigenlijk met 90 rechts zag rijden, een beetje de wieldop eigenaren over een kam scheren mag wel een keer toch) met losse wieldoppen. Het is me een keer overkomen dat zo’n kreng losschoot, gelukkig niet mijn kant op maar een stuk verderop. Sindsdien ben ik als de dood dat ik word vermoord door een stukje Halfords plastic.
 • Zo’n vieze chemische geurhanger. Is er kindertandpasta ontploft in je auto of? Nee dat kan je toch niet écht lekker vinden?!
 • Hier zijn de meningen over verdeeld maar persoonlijk vind ik Airride echt een no go. Je auto verlagen doe je gewoon als een baas, niet als iemand die ontslagen is tijdens het ballonnen vullen op een kinderfeestje. Maar whatever floats your boat, ik ga überhaupt liever niet kruipend over stoepjes. Er was wel een tijd dat ik parkeergarages vermeed, straatjes om moest rijden en me afvroeg waar ik nou weer over schraapte. Tegenwoordig heb ik al moeite, alsmede door de dikke buik ;), om uit onze M5 te stappen. (Wat een first world problem nu ik dit zo terug lees, jeez)
 • Oh nog iets, camber. Alles waar ’te’ voor staat is nooit goed. Te veel negatieve camber is dus by far niet goed.  En eerlijk, het lijkt me toch ook voor geen meter rijden? Een beetje camber kán mooi zijn, ik ben er zelf alleen geen fan van.
 • Tenzij je in Saudi Arabië woont of elke dag een shortcut neemt over de veluwe is een hoodbra echt nergens voor nodig. Zo veel steenslag hebben we nou ook weer niet hoor.
 • Getrokken banden. In de categorie ‘waarom?’. De banden zijn eigenlijk te smal voor je velgen, het zorgt voor zoekerig weggedrag, is slecht voor je velgen en is dus gewoonweg onveilig. Je kan daarom ook niet overal terecht om getrokken banden te laten plaatsen. Getrokken banden vinden trouwens hun oorsprong in Duitsland, vanwege keuring moest het profiel van de band binnen de wielkast vallen. Als je dan toch brede velgen wilde hebben was strechen de enige optie.

En wat vind jij eigenlijk een no go in de tuningswereld?

Yours truly,

Madelaine.

1 Comment

 • Reply King december 25, 2016 at 12:00

  You’ve got it in one. Co’nuldt have put it better.

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.