CARS – Beter niet.

juni 21, 2015

Een van mijn favoriete bezigheden is auto’s kijken. Ik kan me echt vermaken op een terrasje door te loeren naar wat er allemaal langs rijdt. Zo vind ik vrijwel alle BMW’s mooi, valt een Tesla diréct op en rijden er soms prachtige bolides langs. Echter is het bij de autofabrikanten niet altijd even goed gelukt. Vandaar een klein rijtje met auto’s waarvan je denkt ‘moest dat nou?’. Nee deze kunnen eigenlijk beter niet meer de weg op.

De Chryslet PT Cruiser… Cabrio.Er was eens een ontwerper die diep in zijn wijnglas had gekeken en begon te krabbelen op een vel papier. Het zou de ultieme liefdesbaby worden tussen een retro bolide, truck en een bedreigd vissoort.. Et voila de PT Cruiser was geboren. Vervolgens leek het Chrysler ook een goed idee om het dak er een keer compleet af te halen. Inclusief lelijke bogen, velgen, koplampen, bumpers, alles, mensen die ‘m kochten. Serieus Chrysler? Retro gone wrong.

Toyota Yaris Verso. Vrienden van mijn ouders (toen nog samen) hadden leuk nieuws, ze hadden namelijk een nieuwe auto gekocht. De vreugde kon niet op, tot we zagen dat het een Toyota Yaris Verso was.. ‘Lekker makkelijk voor de hond’. Ja en een bakfiets is ook onwijs handig, maar ook oerlelijk. De Yaris Verso is 7 jaar (!) in productie geweest. Handig? Ongetwijfeld. Mooi? Nope.

In dezelfde categorie ‘handig doch oerlelijk’ valt ook de SsangYong Actyon. Je zou schatten dat elk voor zichzelf denkend persoon niet zo’n auto aan zou schaffen. Helaas heb ik al meerdere malen op de A20 dit ‘monster ‘voorbij zien komen.

In de lijn der lelijke (grijze) auto’s kan de Fiat Multipla echt niet ontbreken. Ik weet nog wel dat ik bij de introductie was op de AutoRai een hele lange tijd geleden en het spijt me papa dat ik niet uit deze auto kwam. Op een of andere manier was het flitsende interieur erg interessant voor een klein meisje. De Multipla was een onwijze hit bij jonge gezinnen vanwege de ruimte in de auto. Helaas moest je wel rondrijden met een papieren zak over je hoofd, want niemand wordt graag gezien in dit ruimteschip.

Wanneer het op elektrische voertuigen aankomt staan deze vrijwel altijd garant voor een opvallend uiterlijk. Geïnspireerd door het paasontbijt begon Citroen (i.s.m Mitsubishi) aan de C-Zero/I-Miev. Ik heb hem slechts één keer zien rijden, en het is inderaad een opvallend geheel. Maar mooi? Nope.

En om deze ‘beter niet’ mee af te sluiten; een auto waarvan iedereen roept dat ‘ie oerlelijk is maar we stiekem allemaal vast wel voor onze deur willen zien staan. De Bugatti Veyron. Een badkuip op wielen, een monster met 1001(!)PK. Ik ben er ooit een in de avond tegengekomen in Rotterdam (naast alle evenementen natuurlijk) en als je de Veyron in het donker op je af ziet komen, wow! Wat een monster. Niet iedereen is gecharmeerd van z’n uiterlijk, maar ik zou er zo mijn Fiat Multipla voor inruilen.

– Madelaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.