CARS / BIKES – Goals

augustus 26, 2015

‘Later als ik groter ben’. Niks is lekkerder dan een beetje wegdromen over ‘later’ of dingen die je nog echt wil bereiken. De een heeft visioenen over dat hij/zij kampioen goudvis kammen wordt, de ander ziet zichzelf optreden in het Ziggodome, en ik heb soms typische petrolhead dromen. Bij dezen een kleine opsommingen over dingen die ik nog echt wil bereiken op auto én motor gebied.

Meespelen in een clip? Check! Helaas is ”Onderweg” van Broederliefde spoorloos ;).

 • Zelf een rondje rijden op de Nürburgring. Nu zit ik altijd met mijn blije hoofd naast Michel, maar volgend jaar kruip ik op de bestuurdersstoel van de M3 en mag hij mij gaan coachen. Ik heb er echt onwijs veel zin in!

  Praten met een Belg en een rare pose aannemen met mijn handen tijdens een seminar van Eric van Vuuren? Check

 • Goed leren driften. Ik heb een enkele keer de E30 zijn derrière op zij gekregen, maar van een goede stevige drift is het nog niet gekomen. Wederom wel gezapig naast Michel, maar ik kan niet wachten tot ik zelf eens weer een pirouette kan maken. Nu de E36 verkocht is (ultieme drift auto) kan ik helaas geen gebruik maken van de opa der BMW’s in ons wagenpark. Maar als ik Michel moet geloven leent de E46 zich er ook prima voor.
 • Een videoreview maken. ‘Is dit echt een droom?’ Eh ja, het lijkt me hartstikke leuk, spannend en ik hoop dat ik ook even grappig ben voor de camera als achter het toetsenbord. Misschien op een dag :). Er zit sowieso een video in de pijpleiding, maar over iets anders dan auto’s (en nee ook niet over de kat).
 • Mogen schrijven voor een groot autoblad zoals Autoweek of Topgear Magazine. Dat lijkt me zo’n enorme eer! Mocht er iemand toevallig lezen die bij zo’n blad werkt, holla at me ;). Ik ben onwijs kundig met letters en zo.
 • Circuit rijden met de motorfiets. Momenteel ben ik echt ontzettend motorloos, helaas, maar zodra er weer eentje beschikbaar is ga ik wel een rijvaardigheidstraining volgen. Hopelijk knal ik in de toekomst nog echt eens het circuit op. Ik ben totaal geen snelheidsridder met de motor op de openbare weg, en op een enkele knee down na rijd ik ook zeker niet asociaal, maar op een circuit kan je toch eventjes helemaal het gas opentrekken en je knie een stukje meesleuren over de weg. Daarnaast is een rijvaardigheidstraining met de motor ook gewoon een dikke aanrader als je woon-werk verkeer rijdt.

  Begin dit jaar op de KTM RC8R. Foto door Thomas van Rooij.

   

 • Nog vaker een rij ervaring schrijven! Ik zit boordevol inspiratie en zou bijna een stuk schrijven over de B-Max van mijn schoonvader.
 • Mijn vader reed vroeger rally’s en omdat hij mij zo stapelgek heeft gemaakt op auto’s moet ik dus ook een keer rally rijden. Vind ik dan he. God wat lijkt het me heerlijk om in een DS3 (ja ja de Citroën) een rondje te crossen door het bos.
 • Samen met Michel een klus auto kopen en hier een waanzinnig project van maken. Een E30 m3 lijkt me echt heel gaaf, maar een Ferrari F40 mag ook hoor. Liefst altijd van een oud vrouwtje geweest en warm gereden ;). De E36 M3 was natuurlijk een verkapte opknapper, maar omdat Michel het gigantisch druk kreeg met zijn eigen bedrijf schoot er eigenlijk weinig tijd in de auto. Hij is rijdend gemaakt, als daily gebruikt en er is genoeg TLC in gegaan maar we wisten gewoon dat iemand hem nóg meer liefde kon geven. Soit!
 • Een gigantisch huis laten bouwen inclusief een hangar van een garage. Glimmende witte vloer, twee bruggen, een ruimte om te chillen, glazen muren om de bolides eens goed te kunnen bewonderen, werkbanken, prachtig georganiseerd gereedschap.. Oef.
 • Gewoon naar de dealer toe rijden en de aller aller aller dikste auto bestellen. In gedachten ben ik al tig keer naar de Mercedes dealer gereden om de CLS AMG Shooting Brake te bestellen hoor. Het lijkt me zo heerlijk om gewoon je droom auto even zelf samen te kunnen stellen en hem af te laten leveren. Goals! Geldt natuurlijk ook voor motorfietsen. Ik huppel zo naar de Suzuki toe om een gloednieuwe GSXR 1000 te kopen. Geen enkel probleem!
 • Een motorpak zelf ontwerpen bij Dainese. Tikkeltje aan de dure kant, maar wel heel erg gaaf. Moet naast de droommotor natuurlijk ook een droomlijf komen he.
 • Dat mijn dochter ook ooit zo gek gaat worden op auto’s en motoren zoals haar vader en moeder. Aan de opvoeding kan het in ieder geval niet liggen..
 • Onwijs succesvol worden met NIVEX als blog en fotografie. Dat lijkt me nou eens heel erg leuk, working on it ;).

  En wat zijn jouw petrolhead goals?

  – Madelaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.