CARS – Degelijke Daily

november 18, 2015

Disclaimer: dit stuk bevat een hoog ‘first world problem’ gehalte. Mocht je het niet eens zijn met onze voorliefde voor BMW, auto’s of geld uitgeven in het algemeen dan raad ik je aan niet verder te lezen ;). Heb je een Prius? Dan raad ik je het zelfde aan, er wordt namelijk over een V10 gesproken.

Het was een behoorlijk winderige maandag, ik wilde even met de auto richting de stad. Operatie iPhone maken. Sinds een tijdje doet de camera vaag, dus stond er aan afspraak gepland bij de iPhone Kliniek in het centrum. Nou is het centrum van Rotterdam niet bepaald favoriet, maar soit. De reis er heen ging goed, tot de M3 ineens dacht ‘how about no’. Lang verhaal kort (nouja.. kort), deze wordt geschorst en tiptop in orde gemaakt zodat hij ons niet meer verrast met het motorstoring lampje. Want zeg nou zelf, hoogzwanger langs de kant staan (net buiten het Kralingse Bos) is nou niet echt een geweldige gebeurtenis. Überhaupt is met pech staan niet ‘fun’.

Alleen toen kwam de vraag ‘wat nu?’. Al snel waren we het er over eens dat er een tijdelijke auto moest komen, Michel heeft de M5 nodig voor naar z’n werk en ik ben hoogzwanger en dus niet meer de fitste op het moment om alles op de fiets te doen. Tel daarbij op dat er toch binnenkort een kleine baby is (joh) en een tweede werkende auto dus meer dan handig is. In ons geval is het dus een derde auto, I know..

Met een budget in ons hoofd en de eis dat de auto betrouwbaar moest zijn begon de zoektocht naar een degelijke daily. Er passeerden veel auto’s de revue, drie waren er op het moment supreme verkocht en bij eentje viel de proefrit tegen, drie APK afkeurpunten tegenkomen in een ritje van 10 minuten was voor mij een beetje teveel van het goede. Enfin, het budget ging telkens een beetje omhoog. Dat was totaal niet de bedoeling, want voor 800 euro kan je ook een Ford Ka rijden, maar allebei wisten we toch telkens wel ‘iets’ te vinden om verder te zoeken. De kosten voor de auto worden gedeeld, dus dat was het hele punt niet maar we gingen wel een beetje het doel voorbij.

We waren het eens dat we met onze eisen, verwendheid (want door twee M modellen ben je al snel een verwende snotaap, eerlijk!) en oorspronkelijke budget niet heel erg ver zouden komen.
We hebben natuurlijk ook gewoon een gedeelde hobby, bepaalde representatie t.o.v BMW met Michel z’n bedrijf, en zo kunnen we nog wat dingen opnoemen die eigenlijk niet heel relevant zijn voor een tijdelijke auto maar wij wel meenamen in de beslissing. Op zondag kwamen we ineens een advertentie tegen op Marktplaats, die we eerder nog niet hadden gespot, we besloten toch maar even te bellen (want stel dat deze ook al verkocht zou zijn) en ineens stond er een afspraak om diezelfde dag nog te komen kijken..

Oh en over de algehele Marktplaats ervaringen kan ik ook nog wel een blog schrijven. Dat er mensen zijn die niet eens weten waar ze in rijden, of weten dat ze hun auto überhaupt te koop hebben gezet en een cursus ‘fatsoenlijk Nederlands’ is ook geen overweldigende luxe als je sommige advertenties leest.. Maar goed.

En ja, dan tref je ineens een prachtige E46 aan uit 1999 waarvan je die 16 jaar er echt niet aan afleest. Het interieur (leer dat nog goddelijk ruikt) is vrijwel in nieuwstaat, een relatief lage kilometerstand, APK tot september, en het was ook nog eens een luxere uitvoering dan waar we überhaupt naar op zoek waren (stoelverwarming, bediening aan het stuur, airco, elektrisch verstelbare stoelen en nog wat fijne extra’s).

image1-1
Wat zeg ik, zelfs de motorinhoud maakte ons niks uit.. al was het een 1.0 met trappers. We zochten gewoon een degelijke betrouwbare auto die ons door de winter zou loodsen. De vorige eigenaar heeft alle facturen, zelfs uit duitsland, boekjes en reservesleutels super netjes bewaard (in een mapje, zo fancy ;)). Daarnaast was het naast ‘liefde op het eerste’ gezicht ook gewoon een heerlijke auto om in te rijden. De 2,5 liter (geknepen op de inlaat dus vandaar 2.3 als aanduiding) komt aardig goed vooruit met z’n 170 PK, en als je een M5 gewend bent (1:7 als je geluk hebt) dan is het verbruik van de ‘degelijke daily’ ook zeer fijn te noemen (1:13,3 op de snelweg). Op rijden en poetsen na zijn er geen plannen met de auto, maar zeg nooit nooit want ik ben samen met een echte autoliefhebber die vast al wat dingetjes in z’n hoofd heeft :P.

image2

Het is de bedoeling dat we deze auto tot maart/april houden en hij dan weer een nieuwe eigenaar zal verrassen met z’n good looks en rij eigenschappen. Tegen die tijd is de M3 weer en route en kan deze weer samen met Michel de Nurburgring verkennen, wellicht gaat de M5 er dan uit voor een mooie/nette touring (335i, yes please) (of niet en houden we ‘m). Dan hebben we alsnog heel veel plezier gehad van de 323CI!

Dus bij dezen was ‘ie wel een kleine introductie waard, onze nieuwe zilverkleurige bolide.

Yours truly,

Madelaine

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.