Cars en paashazen.

april 7, 2015

Afgelopen weekend vierde heel Nederland pasen, in mijn geval was dit met veel mooie auto’s en lekker eten. Volgens mij is er geen betere combinatie. Alleen viel het weer ietwat tegen. Het originele idee was om weer ploggend de dagen door te gaan maar dat komt volgende keer wel weer. Een kleine recap van het weekend dus.

Foto door Thomas van Rooij.

Foto door Thomas van Rooij.

Vrijdag…

Was het tijd om de M5 klaar te maken. Het was tevens de eerste vrijdagavond in 273 jaar die ik vrij was, normaliter werk ik bij een telecomwinkel op vrijdag. Eerst spontaan uiteten met mijn zus, zwager en kleine neefje bij de Beertjes en toen aan de poets. Gelukkig heeft Michel een hele hutkoffer aan shampoos in de auto staan, serieus hij zou eens een ‘whats in my poetstas’ moeten opnemen ;). Angelwax is echt heerlijk spul, je zou het bijna opeten. Mijn neefje van 6 wilde al te graag helpen en eerlijk, hij kon het ook heel goed. Natuurlijk moest hij ook even poseren voor de foto. Hij is zo dol op Michel, het harde gepoets wilde hij wel even showen. Ik dacht dat we het zo af zouden krijgen maar bijna een uur verder was de auto eindelijk schoon. Moet wel toegeven dat het aardig zen is om te doen, ik snap die mannen wel.

Zaterdag…

Editie nummer 4 van Cars and Coffee NL bij Baanvelgen. Al vroeg op pad met de M5, X5m, en een F-type S. Zoals altijd was Cars and Coffee weer erg geslaagd. De koffie was heerlijk, het weer werkte aan het einde van het evenement gewoon mee en er stonden prachtige wagens. Mijn broer, moeder en stiefvader kwamen ook nog even buurten altijd gezellig! Ik vind het altijd gezellig als autospotters een praatje komen maken en om mensen te ontmoeten die je via internet of de autoliefhebberij kent. Cars and Coffee is een van de leukere evenementen die ik ken, maar dat komt natuurlijk ook door dat mijn zwager de organisatie doet ;). Qua auto’s was het ook genieten geblazen, hoewel een Prius even (figuurlijk) roet in het eten gooide. Maar goed, die moest gewoon een naar een bedrijf toe. Gelukkig zagen veel bezoekers er de humor wel van in. Als ik een auto zou moeten kiezen die er stond, los van onze eigen M5, dan denk ik wel dat er een Lamborghini mee naar huis zou gaan hoor. Maar eigenlijk zou alles wel leuk zijn, van Fiesta ST tot Prius.. Voor sfeerbeelden kan je naar Autogespot gaan of een kijkje nemen op de C&C facebookpagina. De volgende editie is 9 mei, dan zal ik een uitgebreider verslag schrijven, see you there. Onze eigen Christian Kalse heeft mooi op video gebracht wat Cars and Coffee inhoudt en zoals altijd heeft Thomas van Rooij weer hele toffe foto’s gemaakt. Ik heb in ieder geval ons al vaak gespot op foto’s.

 

Na Cars and Coffee hadden we de verjaardag van Ruud en Gaby, moest ik terug rijden in de X5M (wat een beest! ik ben wat mpower gewend maar dit was hoog, groot en wilde heeel graag al zijn PK’s laten voelen), en sliep ik echt onwijs beroerd omdat de kat vroeg in de ochtend over mij heen begon te wandelen.

Zondag

Begon de dag met een waterig zonnetje bij Café Oudverlaat, mijn broer wilde de X5M wel eens van dichtbij bewonderen en was daar toevallig aan het varen. Zijn we daarna naar mijn vader in Stolwijk gegaan, waar we tot laat in de namiddag hebben geborreld. Volgende keer moet ik geen bevroren slagroomsoesjes eten want die vielen niet zo fantastisch. In de avond hebben we van auto gewisseld en hadden we ineens een i8 onder onze kont. Vervolgens moest die aan veel mensen worden geshowd, en natuurlijk een rondje Delft gedaan. Je kan niet onopgemerkt blijven met zo’n auto want..

Maandag..

Gingen we op pad met vrienden. Zo hadden we een hele dikke stoet aan wagens en reden we aardig wat kilometers door Nederland. Natuurlijk met een goed gevulde maag, want mijn moeder had een goede tafel met hapjes klaar gezet. Ik had zelf gezorgd voor monchou taart, en heb stiekem twee stukjes gegeten. Nadat mijn neefje, zus, moeder en zwager (de i8 is onderhand een taxi) een stukje mochten genieten van de i8 (met Michel) zijn we richting de Andel gereden. Daar stonden Sander, Chris, Ruud, Annemieke, Quincy, Ko en de rest op ons te wachten. We reden met een F-type S, E60 M5 (Sander leende die van ons), i8, E61 550 en Q zijn F30 335i richting Breukelen.

Na een kleine lunch ging de rit verder richting Nieuwegein om vervolgens met een paar neer te strijken in Leidschendam. Bij Café de Volle Maan werden er poffertjes gedeeld, een appeltaart gerecenseerd en vloog de poedersuiker bij mij om de oren. Mijn broer wilde de i8 ook bewonderen en was samen mijn mijn vader en stiefmoeder (en zussen) beland in Waddinxveen. We moesten dus met onze elektrische raket (uhhh ja) de groep verlaten. Mijn vader wilde in de i8 klimmen maar kwam er bijna niet meer uit, dat zorgde voor erg veel hilariteit en mijn broer heeft het zelfs gefilmd.. Arme paps…

Van al dat rijden krijg je honger, dus sloten we aan bij de familie in restaurant Nikko. Nu eten Michel en ik geen vis, en gelukkig onze tafelgenoten ook niet, dus werd er volop patat en kipkluifjes besteld. En ja dat bij een Sushi restaurant. Toen ik in bed lag sliep ik binnen 3 nanoseconden, want van al dat rijden word je ook aardig moe.

Een lang weekend vol auto’s, familie, vrienden en gezelligheid is op mijn lijf geschreven en ik heb van elk moment ontzettend genoten.

Het is iets anders dan een plog maar ik hoop dat de recap bevalt. Joe!

-Madelaine.

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.