CARS – Guilty Pleasures

augustus 12, 2015

Niets zo fijn als een guilty pleasure. Iedereen heeft ze wel, op het gebied van muziek, eten, mensen, gewoontes… Maar ze bestaan natuurlijk ook op een autogerelateerde wijze. Vandaag deel ik mijn car guilty pleasures. Ain’t no shame in my game!

  • Ongegeneerd meezingen, dansen (bewegen ;)) met het foute uur van Q-Music dan wel mijn eigen foute lijst. Laatste tijd begin ik vaak net iets na 9 uur met werken en pak ik net nog een paar heerlijke klassiekers mee die Q-Music draait. Anderzijds is radio Decibel ook wel heel goed in het draaien van golden oldies. Zonder gene zing ik mee met de Spice Girls en doe ik bij het stoplicht een halve macarena. Volgens mij moet het een heel vreemd gezicht zijn, maar who cares?!

 • De auto te vaak gebruiken als prullenbak. Niet slim en schoon, maar soms haalt Michel er 3 waterflesjes uit en bonnetjes die ik al iets te lang heb laten liggen. Oeps.
 • Bij vrijwel elke tunnel eventjes terugschakelen (of flipperen) om te genieten van het heerlijke geluid. Sorry mede weggebruikers. Of nouja, geen sorry eigenlijk, ik ken niemand die niet blij word van het geluid van een V10. Niet alleen een car pleasure hoor, op de motor is dit nóg lekkerder. Vooral de Laser Xtreme uitlaten onder mijn ex-Honda en Yoshimura op mijn ex-GSXR zorgde voor geweldige klanken.
 • Bij elke dikke auto die langs rijdt even kijken wat voor persoon er in zit. Is het iemand die doorheeft in wat voor beauty hij/zij rijdt? Of een slaperige zakenman die maar een GTR heeft gekocht omdat zijn zoon dat wilde?
 • Duimpjes omhoog geven bij het zien van dikke wagen mét iemand die uitstraalt een echte petrolhead te zijn. Ye-ah bro. Altijd leuk als je er een terug krijgt trouwens. Of wanneer iemand zelf er gewoon een geeft. Ik kreeg in de E36 M3 nóóit duimpjes, Michel neemt hem meteen mee en het is raak. Grr ;).
 • Auto’s spotten in de file. Soms zelfs verhalen bij verzinnen. ‘Hier rijdt een Multipla in het wild’. Niet hardop hoor (of is het beide gewoon raar?). Ik vind auto’s spotten gewoon heel leuk. Zelfs wanneer ik in een diep gesprek ben met Michel ”KIJK EEN AUDI TT”. Andersom doet hij het ook dus het is gedoogd.
 • Vrouwen veroordelen op hun rijgedrag, niet allemaal natuurlijk. Maar soms rijdt er iemand voor je en dan denk je ”Dat moet wel een vrouw zijn”. Daar maak ik me dus ook schuldig aan.

  Precies.

 • Een beetje last hebben van road rage. Ik word knettergek van mensen die 105 op de linkerbaan blijven en rijden, terwijl je gewoon even wil inhalen. Als ik echt de grumpy cat uithang dan ben ik soms wel als een havenwerker aan het schelden of roepen. JE ZIET TOCH DAT DE REST HARDER GAAT?!  Maar, dan moet diegene het wel heel bont maken hoor. Ach, soms lucht het eventjes op.
 • Het geluid van de radio/eigen muziek zachter zetten tijdens het fileparkeren. Anders kan ik me niet goed concentreren ;). #typischevrouw

  Park it like it's hot.

  Park it like it’s hot.

 • Genieten van de geur van benzine tijdens het tanken. Zo onwijs lekker.
 • Parkeren, rondje om de auto lopen, omkijken, soms een foto maken, omkijken, weglopen.

Dat waren een paar van mijn biechten! Wat is jouw guilty pleasure?

– Madelaine

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.