CARS – Hotspot Klassik Remise Düsseldorf

augustus 19, 2015

Michel en ik zijn een klein beetje Düsseldorf fan geworden. Je kan er heerlijk winkelen, je koffiehart ophalen bij Starbucks en het is een waar spotters walhalla. Over de Koningsallee rijden de meest bijzondere exoten en ik heb er zelfs de toen gloednieuwe Manhart M4 gespot. De terrasjes aan de doorgaande weg kan ik echter niet aanraden, lange wachttijd, duur (niet zo heel gek maar toch..) en zeer onvriendelijk personeel. Soit.

Wat ik dus wel heb voor jullie is een hotspot net buiten het centrum van de stad. Vriendinnen: zo maak je je man blij en kan je daarna uren shoppen. Mede petrolheads: eat your heart out. De Klassik Remise in Düsseldorf is echt heel leuk om even rond te struinen en om een heerlijke wafel te eten.

De koffie is ook nog eens heel lekker

De Klassik Remise, Meilenwerk, houdt zich schuil in een oud locomotief gebouw in Düsseldorf. Je vindt hier wat garages, winkeltjes, een lunchroom, typisch Duitse ”Allo Allo” kleding en natuurlijk de opslag van bijzondere bolides. Echte autoliefhebbers laten hun Duitse beauty hier eens grondig verwennen, naast de garages met vakmensen staat er ook een team van poetsers klaar om de bolides eens goed te vertroetelen. En mocht je eens flink je creditcard op zijn donder willen geven, je kan hier ook auto’s (en motoren; DUCATI) kopen :).

De echte reden om hier naar toe te komen 😉

Tiffany Blue Chevy!

Dit lijkt niet op Jet Cars

In het midden van het gebouw staat er een soort ’tentoonstelling’ van auto’s. Het doet een beetje denken aan een museum. Dealers kunnen hier hun klassieke, bijzondere, auto’s te koop aanbieden of gewoon neer zetten voor de show. Maar wat de Klassik Remise nog specialer maakt is dat er 75 glazen ‘parkeerboxen’ zijn waar eigenaren hun bijzondere klassieker kunnen stallen. Niet alleen een lust voor het oog voor de eigenaar, zeker ook leuk om te zien voor de bezoekers. Je vindt er namelijk van alles, van F40 tot E30 M3. Sommige staan zelfs even naast hun parkeerbox zodat je ze goed kan bewonderen.

De glazen boxen

Deze is ontsnapt

Elke keer verandert de samenstelling (joh ;)) dus het blijft een leuke locatie om terug te komen. Soms zie je dat er eentje wordt opgehaald om even tijdens een zonnige dag mee over de Koningsallee te paraderen.

De Klassik Remise is elke dag geopend, van maandag tot zaterdag van 08:00-20:00 en op zondag van 10:00-20:00. Het is er nooit echt heel erg druk dus je kan in alle rust even je hart sneller laten kloppen van al dat moois. Je bent er ongeveer een klein uurtje zoet mee, daarna rijd je zo door naar het centrum van Düsseldorf om je dagje uit verder voort te kunnen zetten. Je vindt de Klassik Remise aan de Harfstrasse 110A.

– Madelaine

 

 

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.