CARS – Stel je voor #2

augustus 15, 2015

Ik vind het leuk om autogerelateerde spelletjes te spelen en om gewoonweg na te denken over wat ik zou doen wanneer ik de loterij heb gewonnen. In de vorige ‘stel je voor’  mocht je met je gewonnen 1 miljoen drie auto’s kopen. Je kan nu denken ‘wat een flut loterij’, maar zelf vind ik het leuk om dit soort ‘spelletjes’ te spelen met vrienden en familie. Want hoe vaak droom je wel niet dat jouw naam wordt genoemd bij een loterij en je ineens met 20 miljoen naar huis wandelt. Wie weet zeg je wel je baan op en ga je fulltime eindbaas spelen in Miami? Of blijf je liever werken en doneer je al je geld aan je kat?

Hier hoort gewoon een lelijke stockphoto bij,

Dit keer speelt het budget geen rol, je krijgt een tankpas bij de auto en ál het onderhoud wordt voor je geregeld en gedaan. Je hebt dus 0 zorgen over je bolide. Heerlijk! Maar, ja er is een maar, de auto die je nu koopt moet je bij je hebben tot je zes planken uitzoekt.. de rest van je leven dus. We weten niet hoe oud we worden (gelukkig maar) maar kies je dus met verstand of laat je die ergens heel ver achterwege.

Ik heb er even mijn hersens over laten kraken en ondanks dat ik écht een onwijze BMW fanaat ben en meteen voor een E61 M5 zou gaan (V10, ruimte, ontzettende bazenbak, bijzonder mooi, gewoon bijzonder) laat ik voor deze keer de BMW’s even aan me voorbij gaan. Wij krijgen natuurlijk een dochter eind december, dus ik kies wel voor ruimte. Maar ik wil natuurlijk ook flink het gas in kunnen trappen. Wellicht ook de motoren meenemen later om lekker rond te crossen door Duitsland, dus een trekhaak is ook wel handig. Omdat ik wel een echte petrolhead ben zijn looks ook belangrijk!

Foto via: Autoweek

Ik zou dus linea recta naar de Mercedes dealer rijden om een Mercedes CLS 63 AMG S 4MATIC te kopen. Niet alleen is de heerlijke AMG brul iets om spontaan weke knieën van te krijgen, het uiterlijk én de zeldzaamheid van de auto spelen natuurlijk ook mee. Zelf heb ik er ooit nog maar één gezien in Duitsland, en nog geen enkele op de Nederlandse wegen. Er is genoeg ruimte voor onze dochter en twee katten (niet dat die in de auto stappen maar goed), het is een onwijs blitse verschijning incl sleurhut wanneer je bejaard en wel naar de camping toe gaat én hij barst ook nog eens van het vermogen. Ik denk dat ‘ie zich perfect houdt op de Nurburgring maar ook uitstekend te gebruiken is om boodschappen te doen. Qua opties zou ik dus gewoon álles kiezen, multibeam, dak dragers, de dikste velgen die er zijn, remklauwen waar je u tegen zegt, even een ander uitlaastysteem om Rotterdam mee wakker te maken, gewoon alles op en top om die 585 PK eens goed los te gooien. Misschien zelfs even een bezoekje brengen aan Brabus, omdat het kan. In de 4,3 seconden zit je van de nul op 100… je bent er dus zo vandoor.

Omdat er niet zo veel shooting brakes zijn in AMG variant, laat staan in S versie, en het gerucht rond gaat dat Mercedes er mee gaat stoppen kan dit nog wel eens een bolide worden die veel waard gaat worden. Dat wordt vast een leuke erfenis.

Over de keuze van de kleur lig ik niet wakker, met de tankpas en al het andere geld dat ik bespaar kan ik ‘m vast een flink aantal keer laten wrappen. Toch zou ‘ie in een parelmoer witte tint de showroom uitrollen.

Ondanks de kleur is het geen grijze muis.

Dus mocht je over 50 jaar een bejaard dametje uit een witte Shooting Brake AMG  zien stappen, dan weet je wie het is ;).

Als jij nog maar één auto zou mogen kiezen, verstandig of niet, voor de rest van je leven welke zou dat dan zijn?

– Madelaine

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.