Current car crush #1 E36 M3

maart 31, 2015

Ik trap deze rubriek af met mijn aller grootste car crush, namelijk onze (en mijn daily driven) 1996 E36 3.2 M3.

 

Tijdens het eerste ritje in Brielle

 

 Begin augustus 2014 kreeg ik twee foto’s toegezonden van een E36. Ik vond hem wel mooi maar wist niet zo goed wat Michel er mee bedoelde. Al snel kwam de vraag of ik mee wilde kijken naar deze auto, en een proefrit maken. Daar zeg ik geen nee tegen, en twee dagen later gingen wij kijken naar de M3. Hij stond verstopt bij een BMW dealer in Brielle. Bij het eerste zicht op de auto was ik verliefd, hoewel je van ver kon zien dat hij wel wat liefde kon gebruiken. Bij het openen van de auto kwam er wel een hele bekende geur naar voren, hij rook namelijk precies hetzelfde als mijn oude E30. Blijkbaar krijgen oudere auto’s dezelfde opa geur.

IMG_3418.JPG

De vorige eigenaar had niks met het M3-logo

 

Na een proefrit waren we allebei verkocht, hij ging mee naar huis. Ondanks dat we al twee andere M modellen hebben maakte de E36 het bijna onmogelijk hem niet te willen. Michel zag er een leuk project in, en ik was head over heels verliefd. Stiekem had Michel al met de verkoper besproken dat het een leuke daily zou zijn voor.. mij. Als dat geen liefde is weet ik het ook niet meer.  Tijdens het overschrijven kwam ik er achter dat de datum van de eerste toelating 18-04 is, we delen dus dezelfde verjaardag en schelen maar vier jaar. Meant to be ;).

Toen de auto eenmaal in Delft stond was het klussen snel begonnen. Mijn complimenten gaan uit naar Michel en alle behulpzame vrienden die mee hebben geholpen. Wat ik grotendeels deed was het internet afstruinen naar spullen voor de M3 oh en alle stickers verwijderen wat ook nog een opgave was zo vast zaten ze.

Zo wilde ik een lange tijd nog een driespaaks stuur, maar deze beschikken niet over een airbag helaas. Het op de kop tikken van originele M3 stootlijsten was ook nog een opgave maar gelukkig zijn die sinds vorige week ein-de-lijk gemonteerd. Zoals je kan zien zat er op de M3 helemaal niets aan logo’s of badges. De auto was niet echt met liefde schoongemaakt. We kwamen een hele herfststorm tegen aan bladeren en zooi, zelfs toen we de koplampen gingen vervangen haalde we een halve boom er uit. Gelukkig wordt de auto nu goed gepoetsts (door Michel) en met liefde gereden (door mij ;)).

Snel aan de bak. Het leer moest goed gevoed worden en de velgen zijn naar BMW gebracht voor een opfris beurt.

Snel aan de bak. Het leer moest goed gevoed worden en de velgen zijn naar BMW gebracht voor een opfris beurt en hadden dringend nieuwe sloffen nodig.

image1

De vadars.

Toen we een nieuwe dakhemel gingen halen, ergens bij Lutjebroek in de buurt, bij een autohandelaar vertelde hij dat hij E36’s importeerde uit Engeland en nog een spoiler had liggen. Deze hadden we meteen meegenomen! Ik was helemaal in mijn nopjes met de spoiler, maar al snel bleek dat er gaten in de achterklep geboord moesten worden. Deze heb ik via BMWFamily weten te verkopen, het idee van een spoiler was al een beetje naar de achtergrond verdrongen. En nu ineens kwam Michel een spoiler tegen incl achterklep in de juiste kleur – de vorige spoiler was Daytona Violet-. Deze pronkt nu sinds vrijdag op de M3, misschien een hoog ‘new kids’ gehalte maar ik vind hem echt geweldig staan. Verder is het hout in de auto voorzien van piano lak en zit de originele BMW radio er weer in. De boordcomputer is vervangen voor een 18 knops variant met 100% werkende pixels.

Project M3 in progress

Project M3 in progress

M3 facts

Deze origineel Nederlandse M3 is in de kleur Estoril blauw. Het betreft een 3.2 M3 uit 1996. Zijn voorganger was de E36 M3 met een 3.0 motor, wij hebben dus een gefacelift model (te herkennen aan de nieren) met M5 remschijven en een 6-bak. De 3.2 zes-in-lijn S52 B32 motor levert 321 PK op de achterwielen. De auto heeft een nieuw blok met nu zo’n 90.000 KM op de teller. Wij zijn de derde eigenaar van de M3. Op papier is de E46 M3 sneller, maar de praktijk laat zien dat de E36 zelfs de nieuwere modellen stof laat happen.

Eerste keer op de openbare weg, en waar gaan we heen? De Ikea...

Eerste keer op de openbare weg, en waar gaan we heen? De Ikea…

De drie 'kinders' op een rij.

De drie ‘kinders’ op een rij.

De M3 met de kleine updates: Zender spoiler en M3 stootlijsten.

De M3 met de kleine updates: Zender spoiler en M3 stootlijsten.

Big booty M3.

Big booty M3.

Hij is nog niet helemaal af. Er moeten nog luxe kentekenplaten op, een Eibach setje er onder en de dakhemel is aan vernieuwing toe. Daarnaast nog wat kleine E36 kwaaltjes die verholpen moeten worden. Al met al is de E36 M3 mijn grote blauwe liefde. En zal er wel een heel goed bod moeten komen wil de auto naar iemand anders toe gaan 😉 Zelfs mijn liefde is te koop ja..

– Madelaine

 

21 Comments

 • Reply alexander maart 19, 2017 at 20:14

  Heb ook een M3 E36. Waar had jij die hemel en andere onderdelen vandaan? Lutjebroek?

  • Reply Madelaine maart 19, 2017 at 20:15

   Marktplaatsen en veel connecties in de BMW wereld.

  • Reply Donte december 25, 2016 at 08:10

   OLA TONINHO É UM ENORME PRAZER TE-LO NOVAMENTE AGRADANDO NOSSAS MARADGUDAS FICO MUITO FELIZ EM PODER OUVIR SEU PROGRAMA QUE LÍDER EM AUDIÊNCIA DA NUMERO 1 NOSSA QUERIDA LIBERDADE COMO FOI DE FERIAS DESCANSOU BEM MANDE ABRAÇOS A MINHAS AMIGAS FABIANA FRASSATO ,TAMIRES , LEMA CARVALHO E A VANESSA PAULA A ENFERMEIRA DO FELICIO ROCHO DE PLANTÃO FICA COM DEUS .

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.