Current Car Crush #3: Lamborghini Diablo

mei 4, 2015

Een reisje naar de jaren 90. Waar de Nokia 3310 de ultieme telefoon was, was de Diablo het boegbeeld van Italiaanse schoonheid en snelheid. De derde Current Car Crush is dan ook de Lamborghini Diablo.

Hoe nineties wil je deze studio foto hebben? Dit is een Diablo SV voor de oplettende kijker.

Deze Italiaanse dame heeft de Spaanse naam voor de duivel. Als dat je niet genoeg angst aanjaagt dan moet je eens het geluid van de 5.7L V12 horen.

De V12 produceert 492 PK die je in 4.5 seconden naar de 100 km/u lanceert. De Diablo is achterwiel aangedreven en behaalde een top van 320 km/u. Voor die tijd echt bizar! Om maar te bedenken dat onze E60 M5, die uit 2005 stamt,  méér PK’s heeft en wij 315 aan hebben getikt. Wauw!

Voor 200.000 dollar kocht je toch een vrij basic uitgevoerde auto. Enkele functies waren compleet weggelaten en het was maar een sobere bedoening. De ramen moest je handmatig naar beneden werken, sta je daar dan met je supercar bij de McDrive je raampje eerst 10 minuten naar beneden te hannesen.

Normaliter heb ik niet zo heel veel met Italianen, zelfs het ijs laat me koud (wat een pun), maar sinds ik een Diablo heb gezien bij Cars & Coffee NL ben ik om en kan ik niet wachten tot ik een keer met deze Romeo een rondje mag rijden. Dat zal vast pas in mijn dromen zijn. En mocht je je afvragen of ik al mijn Current Car Crushes tegen kom bij Cars and Coffee? Nou ja het gros wel, ten eerste is het een van de leukere auto evenementen in Rotterdam en omgeving, daarnaast kan je vrijwel nergens zo dichtbij bij speciale supercars komen als op zo’n meeting. De eigenaren staan onder het genot van een bak koffie je graag te woord over hun bolides. Dat maakt C&C nou echt een keer het bezoeken waard. Daarnaast ben ik er ook elke editie te vinden, met een van onze eigen schatjes. De volgende editie is op 9 mei, 10:00 tot 13:00 op de Callandstraat 41 in Dordrecht!

Naast de normale Diablo zijn er nog meerdere versies uitgebracht, hier een kleine opsomming van de updates:

  • – Diablo VT: In 1993 kwam de vierwielaandrijving op de Diablo.
  • – Diablo SE 30: Een special edition voor de 30e verjaardag van Lamborghini, slechts 150 stuks gemaakt.
  • – Diablo SV: Met 510 PK is dit een speciale sport uitvoering.
  • – Diablo VT Roadster: Hier zijn twee versies van uitgebracht waarvan de tweede 530 trappelende PK’s met zich mee droeg.
  • – Diablo GT: Deze versie heeft een grotere motorinhoud, namelijk 5992CC V12.

Hopelijk kan ik mijn grote grijze liefde a.s zaterdag weer bewonderen!

– Madelaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.