Current Car Crush #4 – BMW M235i

juli 30, 2015

Ah de M235i, de kers op de taart wat betreft de 2-serie reeks. Ik vind de 2-serie (coupé) een van de mooiste snoetjes hebben bij BMW. Misschien een klein beetje een ‘vrouwenauto’, maar een zeker zonder negatieve smaak er aan. Het kleinere broertje van de, nog niet aan te schaffen, M2 de M235i is een krachtpatsertje pur sang. Qua prestaties komt ‘ie erg in de buurt van de 1M. Een Estoril blauw bommetje die zorgt voor aardig wat vlinders. Een baby M3..

Graag in Estoril II, tasje erbij?

Hetgeen wat me zo verliefd maakt op deze M235i is de voorkant, in de looks van de 2-serie zou je (als je goed kijkt) een klein beetje een sharknose kunnen zien. Zoals de machtige 635CSI had en natuurlijk de oude E28 reeks.

Gespot bij de Ring!

Gespot bij de Ring!

Woeh, perfect!

Woeh, perfect!

De M235i herken je tussen 2-series zó, natuurlijk door het M Pakket en de missende mistlampen, maar ook door de grijze spiegelkappen. Hij ligt zo’n 10mm lager op de grond dan een normale 2-serie coupé en is natuurlijk uitgerust met een M onderstel en M remschrijven. De 3.0 zes-in-lijn (hoera) levert zo’n 322 PK (mét turbo natuurlijk) en brengt je in 7 seconden van de 0 naar 100. Voor de échte (knipoog) autoliefhebber is de M235i te verkrijgen mét handbak. De xDrive versie is er enkel met DSG bak. Omdat de handgeschakelde versie voor meer uitstoot zorgt is ie wel 3000 euro duurder.

 

Ah dat geluid!

Nu we op het punt staan onze Estoril blauwe E36 M3 uit te zwaaien vind ik wel dat er op een dag net zo’n mooi Estoril exemplaar op de stoep mag staan. Quanta costa? De prijzen beginnen rond de 60.000 euro, voor extra opties zoals leren bekleding en adaptive xenon betaal je natuurlijk meer. De xDrive variant begint bij 65.000 euro.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik echt stapelgek ben op de M235i, de looks en prestaties maken deze auto tot een ”kleine” baby M3 en is zeker het aanschaffen waard. Nu nog even een jaar of 10 wachten, dan parkeer ik ‘m zelf voor de deur.

– Madelaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.