Current Car Crush #6: BMW M2

augustus 26, 2016

Er is altijd wel iets om weer verliefd op te worden. In deze current car crush een auto die ik binnenkort ook zelf ga beleven: de BMW M2. Ik heb aan Michel beloofd dat er binnen nu en 10 jaar een M2 op onze oprit (die we dan ook hebben) staat te pronken. Moet te doen zijn toch? A girl can dream.

BMW-M2-high-quality-wallpapers-201-750x500(bron foto: BMW Blog)

Al lang voor er de grote M voor werd geplakt was ik al verliefd op de 2-serie. Dat neusje! Die vormen! De 2-serie vind ik een prachtige auto om te zien, wel met M pakket natuurlijk. Dat maakt het plaatje compleet. Volgens mij weten jullie inmiddels dat ik een écht BMWmeisje ben (om mezelf meisje te noemen vind ik dan weer iets minder… BMW Enthousiast dan?), ik sta bij bijna elk model van BMW juichend er naast. Uitzonderingen daar gelaten, ik kan niet echt vrolijk worden van een Active Tourer ;). De M2 doet mij veel denken aan onze E46 M3, qua grootte, qua vormen ergens ook wel maar vooral qua uitstraling. Beide auto’s zijn vrij tijdloos en erg agressief. Als je een van deze bolides in je achteruitkijkspiegel ziet dan móét je wel even opkijken (en opzij gaan). Maar goed, veel heeft de M2 niet te maken met de E46 M3. Je kan de M2 eerder zien als dé langverwachte opvolger van de zeer unieke 1M. Welke ook een plaatje is trouwens, zeer bijzonder en vrijwel onmogelijk om ‘zomaar’ in het wild te spotten. Jup, die 1M is een echte collectorsitem (alsmede door de beperkte oplage).

BMW-M2-Long-Beach-Blue-Live-Fotos-05-750x500

Onder de motorkap van deze curvy M2 ligt een 3 liter zes-in-lijn welke er  370 pk uit perst. Wat mij betreft een excellente keus van BMW, de N55 is al een heerlijke motor (je kan hem ook vinden in de M235i)  dus ik ben zelf érg benieuwd hoe de gekietelde versie zich houdt in de M2. Wellicht tijd om het zelf eens een keer uit te proberen ;). Binnen de 4.3 seconden brengt de M2 je van 0 naar 100, geen slechte prestatie zo op papier. De M2 is beschikbaar als handbak én als 7 traps DCT-automaat. Mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar de DCT, maar dat is echt een kwestie van smaak. Ik heb uit betrouwbare bron wel vernomen dat hij met handbak net iets fijner zou rijden, maar goed ik ben zelf al de M135i en M3 gewend welke beide automaat zijn :).

2016-BMW-M2-NAIAS-6-750x500

Dit bommetje is te koop vanaf 79.990, ik moet zeggen dat dat voor een M best schappelijk is. Ik ben dan ook erg benieuwd naar wat de prijzen doen oer een jaar of 8 a 10. En anders wordt het een M235i, ook niet verkeerd. Yep, ik ben head over heels verliefd op de 2-serie coupé en dan met name op de M2. Win-win is dat ie ook nog eens in mijn lievelingskleur is uitgekomen: blauw.  Elke keer als ik er een zie maakt mijn hart een sprongetje, als het mocht van ”de baas” zou ik ZO de E46 M3 er voor weg doen, maar ja zonder bijbetaling van mijn kant lukt dat niet en ik denk dat ik dan de bruiloft op mijn buik kan schrijven ;).

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.