De kittens zijn geboren!

september 16, 2016

Even een update betreft Noortje, woensdagavond is zij moeder geworden van vier kleine kittens! We hebben ze, tot we baasjes hebben gevonden, voorlopig even M1 (de icoon), M2, M3 en M4 genoemd. Het zijn dus echte #autokittens.

Woensdag was ik na werk nog even snel naar het winkelcentrum gegaan om wat spulletjes te halen. Eigenlijk loop ik altijd even langs mijn oude werk om gedag te zeggen, ik vertelde aan een ex-collega over de kittens (en dat Noor ontzettend dik was) en zij adviseerde mij om wat latex handschoentjes te halen. ”Kan van pas komen” zei ze. Toen ik thuis kwam zei Michel dat Noor in de bergkast lag en zodoende spitte ik voorzichtig even de kast door. En ja hoor daar lag ze, in een blauwe Ikea tas lag ze al te hijgen en miauwen. Snel tilde wij haar voorzichtig op (niet bij haar buik natuurlijk) en brachten wij haar naar zolder toe. Daar hadden wij al een ”kittenkamer” gemaakt inclusief werpkist en al. Noortje was erg onrustig aan het rond lopen in haar werpkist (kartonnen doos soit), ik heb geprobeerd haar zo goed als het kan rustig te houden door langzaam wat te aaien.


Op een gegeven moment ging ze over tot persen (hier zat nog geen half uur tussen, het ging dus vrij snel) en zag ik al een inimini staartje uitsteken. Een kwartiertje later zette ze haar eerste kitten op de wereld, dat was zó bijzonder.


Het kleine katje bewoog al en Noor maakte hem/haar meteen schoon. Ze beet de navelstreng door en was eigenlijk meteen druk bezig met haar eerste baby. Michel had gelukkig dit bijzondere moment ook meegemaakt, wij hebben zelf ook een kitten rondkruipen en Jas was niet heel erg onder de indruk van een bevallende kat. Michel zorgde voor Jasmin terwijl ik mij over Noor ontfermde. Emma kwam in de tussentijd ook nog even buurten boven, nou ik ben blij dat ik het niet zo druk heb gehad tijdens mijn bevalling ;). Terwijl Noor bezig was met de eerste kitten schoonmaken kwam ineens heel snel de tweede al ter wereld. Zodoende had ze het erg druk met beide baby’s dus heb ik zelf  het eerste katje drooggedept met een handdoek. Wauw, die kleintjes wegen écht niks!

M1 is de zwaarste

Omdat ik nog wat foto’s van de Citroen Cactus moest maken ging ik met Jasmin even de hort op, via whatsapp hield Michel mij op de hoogte van de bevalling. Ik had zelf namelijk altijd al het idee dat er vier kittens in Noor d’r buik moesten zitten. Toevallig had ik een uurtje voor de bevalling nog even de bewegende kittens in de buik gefilmd. En ja hoor, al snel kreeg ik het bericht dat ook M3 en daarna M4 waren geboren. Omdat d’r buik nog een beetje dik was dachten wij dat er misschien nog een vijfde aan zou komen maar het was al snel duidelijk dat Noor klaar was met het bevallen (ik geef haar groot gelijk). De katjes deden het meteen goed en begonnen snel met kruipen, melk drinken en voornamelijk heel zachtjes miauwen. Noortje zit meteen in haar rol als moeder en het was echt ongelofelijk bijzonder om mee te maken. Het klinkt misschien heel gek hoor, maar ik heb zelf natuurlijk ook een bevalling meegemaakt en als je dit ineens bij je eigen dier ziet is het wel een klein beetje emotioneel.


We hebben de kittens gewogen zodat we de komende tijd goed in de gaten kunnen houden hoe het met de groei gaat. Gelukkig had ik op tijd die handschoentjes gekocht want ze kwamen zeker van pas bij het drogen van de kittens. Moeder en kinderen liggen nu lekker boven in hun eigen ruimte waar ze alle rust heeft en niet wordt gestoord door Emma of een rondkruipende en kirrende Jasmin. Zo nu en dan zitten Michel en ik er eventjes (of eh ja een uur.. de tijd vliegt voorbij!). Ik ben erg blij dat wij de komende 9 a 10 weken mogen genieten van kleine pluizige kittens. Over een paar weken kunnen we zien of het poesjes/katers/gemengd zijn, ik ben zo benieuwd. Ook naar hoe de vacht en de kleurtjes van de katjes zich gaat onwikkelen. Op dit moment is M4 het kleinste en heeft hij/zij de lichtste vacht, M1 is het grootst en het donkerste, M3 lijkt heel er op Nora (zie je een klein beetje in de tekening) en M2 eh ja die is eigenlijk een beetje een basic kitten ;). Ah, ze zijn allemaal even lief en schattig.

M4

Wil je kittenspam zien? Vergeet mij dan niet te volgen op Snapchat, je kan mij toevoegen met de naam: mmvdv ( M M V D V zonder spaties).

Tot zover de baby update. Wij zoeken trouwens nog baasjes, ben je geïnteresseerd? Stuur even een berichtje! We doen de katjes NIET gratis weg.

Madelaine.

 

2 Comments

 • Reply Jessica september 21, 2016 at 11:44

  Owwwh wat snoezig. Doet me denken aan ons nestje even terug. Helaas was de pech voor ons een spoedkeizersnede….
  Je kan volgens mij al gelijk zien of het jongens of meisjes zijn. Als er wat tussen de benen zit is het een kater. Wij hadden 3 dames en 1 heer. De heer was ook wat groter dan de dames.
  Ik heb nog van 3 kittens de navelstreng kunnen redden voor in het plakboek 🙂
  Het moment dat de oogjes open gaan en ze daarna op ontdekking gaan, echt om te genieten <3
  Daarna gaan ze je huis afbreken haha 😛

 • Reply Ellen september 16, 2016 at 15:02

  O wat ontzettend schattig. Het is dat wij al 2 katten hebben anders had ik ze zo opgehaald bij je 😍

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.