De S1000RR en zijn DS COVER

september 14, 2017

Als er iemand hier een fijn en warm ‘huisje’ verdient na een hele dag rijden dan is het mijn grote vriend Perry. Of nja gewoon onze S1000RR dus ;). Ik heb hem een klein koosnaampje gegeven, hij luistert er alleen niet echt naar.

Eigenlijk is een goede motorhoes essentieel voor elke motorrijder, of de motor nou alleen buiten of ook wel eens binnen staat.

21731091_1437768059593402_1573806102504387369_n

Van DS Covers ontving ik een hele fijne hoes. Zelf noemen ze het hun paradepaardje.. tijd voor een review.

*Ik heb dit product gekregen ter review.

Vroeger, toen ik nog thuis woonde en mijn GSXR in de tuin stond, had ik al wel eens een motorhoes gehad. Ik kreeg hem voor mijn verjaardag en voor de ’time being’ was het een heel fijn ding. Helaas niet echt duurzaam, want al snel was de hoes meer een vodje.

Nu de motoren bij ons wisselend binnen en buiten staan wilde ik toch wel weer rondkijken voor een hoes. Vooral met het wisselvallige weer in ons land is het toch wel prettig om even snel een hoes over de motor te gooien zodat hij goed beschermd staat.

IMG_3549

Toen ik benaderd werd door DS COVERS om hun Alfa motorhoes te testen was ik razend benieuwd. Zelf noemen zij het hun paradepaardje, hierbij wat specs van de hoes:

• Maximale bescherming tegen regen, stof, UV en vorst.
• Ventilatie tegen condensvorming.
• Openingen in voor- en achterzijde voor een kettingslot.
• Zachte katoenvoering beschermt tegen krassen.
• Hittebestendige voering (tot 300 °C) op uitlaatposities.
• Elastische zoom voor perfecte omsluiting.
• Verstelbare band met kliksluiting tegen opwaaien.
• Dubbelgestikte naden voor lange levensduur.
• 100% water- en stofdicht.
• Materiaal: 300D polyester.
• Wordt geleverd in handige opbergzak.

Klinkt voor mij in ieder geval al heel goed. Zelf vind ik het belangrijk dat een hoes zacht is (= geen krassen veroorzaakt), hitte bestendig is (omdat je de motor na een rit toch wel meteen goed wil wegzetten) en er de mogelijkheid is om je slot zowel aan de motor als aan de hoes te bevestigen is. Zo kunnen er geen pottenkijkers bij komen :).

De Alfa hoes kost  79,95.

Tijd voor de test

De hoes is beschikbaar in verschillende maten, mijn S1000RR is een L en de GSXR is denk ik een M. Omdat wij een L hebben gehad past de GSXR hier natuurlijk ook onder, wel zo handig om te weten!

IMG_3552

IMG_3553

De hoes wordt geleverd in een opbergzak, super handig! Na gebruik kan je de hoes hier weer gemakkelijk in doen, maar het is ook een handige manier om de hoes mee te nemen op een motortrip. Wat mij meteen opviel is de zachte binnenvoering, het voelt bijna als een teddy jas voor je motorfiets. Ideaal. De binnenvoering van de opbergzak zit ook verwerkt in de hoes.

IMG_3551

Het uitvouwen van de hoes gaat erg gemakkelijk en het is ook direct goed te zien op welke manier de hoes over de motor moet. Het is een kwestie van het volgen van de lijnen op de hoes. Zowel aan de voorzijde als achterzijde zitten ‘gaten’ waar je een kettingslot doorheen kan doen zodat de hoes extra goed is beveiligd (en zoals ik al zei er geen pottenkijkers onder de hoes kunnen loeren). Ook zit er elastiek verwerkt in de zoom zodat de hoes goed aansluit.

IMG_3556

IMG_3554

Zie jij een S1000RR hier ;)?

Wat nog een pré van mij is is dat de hoes goed hittebestendig is. De hoes van DS COVERS kan tot 300 °C graden aan op de uitlaatposities.

IMG_3560

IMG_3567

Hier zie je goed hoe het hittebestendige gedeelte precies over de uitlaat heen valt.

IMG_3565

De zachte voering van de motorhoes valt zacht en precies over de motor heen! Geen angst voor krassen dus. Aan de onderkant kan je de hoest vast klikken (dit kun je ook stellen). Ik heb zelf niet gehad dat de sluiting tegen de motor aan kwam, en de S1000RR is toch een redelijk grote supersport met aparte vormen. De maat klopt dus precies!

Is ‘Perry’ blij? 

Eh ja! En ook ik ben ontzettend tevreden met de hoes van DS COVERS. Je voelt gewoon dat je kwalitatief iets heel goeds in handen hebt. Hij is makkelijk over de motor te plaatsen en laat zich ook makkelijk opvouwen na gebruik. Met de opbergzak erbij kan je de hoes ook meenemen op motorvakantie. De hoes is 100% waterbestendig, houdt UV buiten, verkleurt dus niet en ventileert goed zodat er geen condensvorming kan plaatsvinden. En naast Perry-proof is hij ook Gerrit-proof ;).

IMG_3570

De hoezen van DS COVERS zijn beschikbaar in diverse varianten en maten en kun je vinden via hun site: DS COVERS

Drive safe,

Madelaine.

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.