Dingen die ik heel graag dit jaar wil doen

februari 12, 2019

Met twee en vier wielen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: motor en buiten

Het jaar is nog vers, de dagen zijn nog druilerig en van lente is -helaas- nog niet veel te merken. Toch heb ik al mega veel zin om leuke dingen te ondernemen op auto en motorgebied.

Afbeelding kan het volgende bevatten: auto en buiten

Met Fernando (mijn 848) op roadtrip, bijvoorbeeld. Ik denk niet dat ik dit jaar op verre zomervakantie ga, maar wil juist daarom vaker wat weekenden weg. Op vrijdag mijn rugzak inpakken en een beetje door Nederland, Duitsland en Belgie, cruisen. Vooral een bezoek aan de Nürburgring staat heel hoog op mijn ‘To Do list’. Zet me maar een hele dag langs de baan neer hoor, ik vermaak me uitstekend.

Een beetje chillen op het grind (wat wel een beetje zonde is voor je pak) bij Brunnchen, omhoog klauteren bij Adenauer Forst, curry worst eten in Adenau en vooral genieten van al het moois wat er rond rijdt. De Ring is voor mij geen onbekende omgeving en ik kom er echt met superveel plezier. De wegen omheen zijn er ook zo onwijs mooi.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, motor en buiten

Daarnaast wil ik dit jaar heel erg graag naar Luxemburg toe. In 2013 is Dennis, mijn maatje, daar omgekomen tijdens een motorvakantie. Ik ben nog nooit op de plek van het ongeval geweest, en het lijkt me aan de ene kant heel mooi -maar ook wel pittig- om er naar toe te gaan. Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de Nurburgring, dus wellicht is het een idee om het te combineren met een ‘Ringtrip.

En als ik dan toch vaker richting de Ring ga dan neem ik mijn 330i een ronde of twee mee. Op de motor zou ik dit niet zo snel doen, maar met de auto durf ik het wel aan. Niet om een goede BTG *Bridge to gantry* neer te zetten, maar gewoon om te kijken hoe zo’n touring zich gedraagt in de Karussell. Zin in wel.

Qua en motor-events is het nog even kijken waar ik naar toe kan gaan. Grote dingen zoals Spring Event, Japfest, Bimmerworld, ItalDag, Supercar Sunday en zo lijken me wel weer leuk. Natuurlijk ook om verslag over te doen voor NIVEX. Ik vergeet jullie niet of course.

Sowieso is het de bedoeling om weer lekker veel te gaan testen dit jaar! Ik heb nu al twee testauto’s gehad en many more to come. De tweewielers worden niet overgeslagen dit jaar, zo wil ik echt de nieuwe S1000RR testen en de Yamaha MT10. En wat dacht je van leuk Italiaans speelgoed?

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Er staat met de Ducaticlub nog een reisje naar de Eifel -goh, ik kom daar echt nooit- op de planning. Ook leuk vlogmateriaal. Maar wellicht is het ook een goed idee om naar wat andere dingen te gaan, zo wil ik buurten bij een Sharknose meeting en lijkt het me, als groot E30 fan, ook wel heel sexy eh gezellig om naar de E30 Summer meet te gaan.

O en! Ik ga dit jaar weer een bochtentraining doen op Lelystad met de 848. Ook best veel zin in. Sowieso in het motorrijden weer. Al is het een rondje door Zuid-Holland of Google ik gewoon ergens een hipster koffietent en klim ik in het zadel van Fernando. Voor NIVEX wil ik ook weer iets met JDM gaan doen, ik heb nog wat ideeën liggen welke ik op wil pakken.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, motor en buiten

Kom maar op met de warmere en langere dagen. Duizend zin in.

1 Comment

 • Reply William van Haaften februari 13, 2019 at 01:14

  http://motor-challenge.nl
  Kun je 3 vliegen in een klap slaan.
  Paar dagen motor rijden in Belgie Duitsland Frankrijk of Luxenburg of alle 4 de landen,
  bezoek Nurenbergring zit er bijna altijd wel in Adenau of ander Ring plaatsen en is echt super gezellig en sponseren een goed doel.

  Bochten training is ook leuk om te doen leuk circuit bij Lelystad en een gezellige dag.

  En veel plezier op je dagjes uit.

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.