Dubai 2015

april 2, 2015

Dit artikel is eerder verschenen op Vixenbites.nl

Het is al een paar weken geleden dat ik samen met Michel naar Dubai toe ging. Het leek me wel even leuk om een kleine recap te schrijven.

2015-02-03 11.59.34-1

We verbleven in het Nuran Marina Residence aan de Dubai Marina. Michel was al vaker in Dubai geweest dus ik was meer dan blij met mijn persoonlijke Chris Zegers. We vlogen om 22:10 vanaf Amsterdam naar Dubai met Emirates, en ondanks dat ik behoorlijk angstig ben wat reizen betreft vond ik het vliegen niet eng. Enkel bij het opstijgen biggelde er een traan naar beneden, maar die was ook wel een beetje van trotsheid. Gelukkig was er goed eten aan bord :). Daar maak je mij altijd blij mee. En met knuffelkat Ruut.

Dubai Marina

Dubai Marina

Tijdens de vlucht heb ik Boyhood gekeken (aanrader!) en toch wat uurtjes geslapen. Om half 8 waren we in Dubai, alhoewel ik maar twee uur had geslapen was ik niet moe. Ik had zin in het avontuur! De laatste keer dat ik op vakantie ging was immers al een tijd geleden, en vliegen was zelfs zes jaar geleden.

2015-02-02 23.09.54

Vavavoom

 

Good Food

Het appartement was super, we zaten op de zevende verdieping en hadden uitzicht over de Marina.  Na een stevig ontbijt was het tijd om Dubai te verkennen. Het is er werkelijk prachtig. Alle straten zijn schoon en netjes, niemand is er luidruchtig en tsja als je zoals ik van mooie auto’s houd kijk je al snel je ogen uit. Natuurlijk ging mijn hart ook sneller kloppen van alle winkelketens; Sephora, Victoria’s secret, Boots. Naast mooie kleding, make up en ander spul waar elke vrouw wel blij van word was er ook voldoende plek om lekker te eten (schranzen dus). Zo aten we op onze eerste avond bij The Cheesecake Factory, hebben we genoten van Shakeshack burgers en zou ik al een vlucht terug boeken om een Krispy Kreme donut te bemachtigen. Het was zeker geen gezonde quinoa vakantie ;).

Michel had er geen problemen mee dat ik vrijwel elke winkel in wilde, ik shop ook altijd liever alleen, maar toen hij mijn ‘buitenlandse supermarkten’ voorliefde merkte was hij al snel not amused haha. Ik kan oprecht gelukkig worden van supermarkten in het buitenland, al helemaal als ik er snoep en andere zoetigheid zie die wij in de Albert Heijn niet hebben. Je kan me dus gemakkelijk een dag in de Carréfour neer zetten, het is een soort Smaland voor supermarktgekkies. Ik heb dan ook aardig wat oreo’s ingeslagen voor mijn cheatdays. Le noms.

2015-02-02 22.28.34

Mijn favoriete quote, ever.

Tassentrauma

Ik moest wel wennen aan de ‘Amerikaanse aardigheid’ van de mensen daar. Het personeel in winkels en restaurants is meer dan vriendelijk, hoewel ik in de Longchamp winkel niet heel aardig werd geholpen door mevrouw de belchinees. Ik heb trouwens een hele zoektocht gehouden naar een nieuwe tas, wellicht nog erger dan mijn gezeur dat ik weer even naar de supermarkt wilde. Ik denk dat Michel er een licht trauma aan heeft over gehouden haha. Ik wilde echt heel erg graag een Pliage Neo in het zwart, niet heel bijzonder dus. Behalve dat in heel Dubai die tas was uitverkocht en ik onwijs baalde dat ik niet met iets naar huis zou gaan. Nou dat is uiteindelijk niet waar gebleken. Ik heb een Guess Delaney opgepikt bij de Marina Mall en ben ook stevig los gegaan in andere winkels. De buit? Zwarte Havaianas, setje van Victoria’s secret, luchtje van VS, Ray-ban Aviator in gun metal, Bath and Bodyworks douchegel/bodylotion/kaarsen, Lady speed sticks en een prachtig kettinkje + oorbellen van Michel. De Longchamp tas heb ik uiteindelijk in Laren, out of all places, gevonden. Ik beloof plechtig dat er dit jaar geen tas meer bij komt..

2015-02-01 11.43.42

Zenwattes?

De dagen verliepen eigen vrij relaxt. Een beetje wandelen, wat winkelen, en luieren bij het zwembad. Geen straf dus. Ze hebben daar prachtige winkelcentra. Alleen in de Dubai Mall kreeg ik een kleine paniekaanval, maar dat is niet zo gek als je zoveel indrukken krijgt met maar 2 uur slaap achter de rug. Voor de rest heb ik geen enkel moment last gehad van angst.

Michel had geregeld dat wij op woensdag, de laatste dag, langs konden bij Parc Fermé. Een fancy opslag voor bijzondere auto’s. Er stonden echte pronkstukken, waarvan sommige niet eens gefotografeerd mochten worden. Zo heb ik in een Zenvo ST1 gezeten, een auto waarvan ik eerst niet wist wat het was haha. Michel mocht de wagen starten en er kwam een geweldig kabaal uit. Het is sowieso een aanrader om naar Dubai te gaan als je een autoliefhebber bent. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Waar je hier nog omkijkt voor een C63 AMG vlogen ze je daar om de oren en was het dus ‘normaal’.  En als je op vakantie bent met de oprichter van Autogespot dan kan je verwachten dat je hem af en toe kwijt raakt als er weer een F12 voor de deur staat :). Gelukkig lieten we elkaar gewoon heel erg vrij. Als ik naar Sephora toe ging of 72 uur in Boots stond te neuzen was meneer gewoon aan het genieten van auto’s. En ik geef hem geen ongelijk. Helaas viel het qua BMW’s wel een beetje tegen, het meest bijzondere was een F10 Alpina. Qua motoren was het al helemaal niks, het enige stoere wat je daar zag was een Hayabusa. Als je naar Hoogvliet toe gaat word je er mee dood gegooit dus zo interessant vind ik die dingen (hokken) niet.

2015-02-02 12.09.18

Lunch with a view

 

Van alles wat we hebben gedaan heb ik kleine stukjes gefilmd en een filmpje van gemaakt. Geen hoogwaardige kwaliteit maar wel vermakelijk (denk ik) om te kijken. Als ik het eerste nummer nu hoor denk ik meteen aan Dubai, heerlijk! Ik heb echt onwijs heimwee en kan niet wachten om weer op vakantie te gaan. Met het zelfde gezelschap natuurlijk, want dat is goed bevallen.

2015-02-01 03.57.15

Dubye

 

 

Until next time,

Madelaine

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.