Een nieuw tijdperk.

juli 12, 2019

Je zal het misschien al wel hebben gezien, of nog niet maar dan bij dezen, maar ik ben langzamerhand mijn naam NIVEX aan het veranderen in Madelaine goes fast. Ik vind dat ik jullie een uitleg ben verschuldigd, dus dan geven we die natuurlijk ook.

NI-wat?

Het was tijdens een shift bij mijn bijbaantje dat ik ineens bedacht dat ik mijn blogs wel eens over auto’s kon laten gaan. En over motorrijden natuurlijk. Ik had net een relatie met Michel, een van de oprichters van Autogespot, en vond in hem -naast mijn lief- een goede sparringpartner. Vaak ben ik niet van het overleggen, maar dit was iets waar ik samen een plan voor wilde bedenken.

Dat ik ineens zo’n ingeving kreeg is natuurlijk leuk en aardig, maar er moest ook een naam komen. Omdat in die tijd, we spreken over begin 2014, ik graag nog onder een pseudoniem op het internet rondhing was het geen hele lastige kluif: NIVEX was geboren. Een anagram van mijn meisjesnaam, een ‘internationale’ naam en een stoere naam.

Dat iedereen denkt dat mijn blog ‘Vinex’ heette was een klein detail. 

Schrijvenderwijs

Eigenlijk heb ik altijd al wel geblogd en geschreven. Toen ik een jaar of 8 was tikte ik hele verhalen in Word over onze Duitse herders en later begon ik een weblog bij te houden bij mijn persoonlijke Hyves-pagina. Ik schreef over koetjes en kalfjes, over vriendjes die toen echt mijn hele wereld waren en begon her en der ook over mijn angststoornis te schrijven. (Waarvan ik toen niet wist wat het was).

Toen ik in 2014 dus een switch maakte en echt een grote mensen site opzette was dat voor mij echt een hele grote stap. Ik begon vol enthousiasme te schrijven en al snel werd NIVEX groter dan ik ooit had verwacht. Ik mocht bij perspresentaties zijn en ook andere bloggers en media wisten wie ik was. Ik was en ben echt ontzettend trots op al deze mooie en bijzondere dingen.

Toch bleef ik het persoonlijke bloggen missen, heel af en toe verscheen er iets, maar toch resoneerde het niet helemaal. Ik heb zelfs eens advies gehad om helemaal niets persoonlijk online te zetten omdat ‘andere mensen daar wat van vinden’. Maar goed. Volgens mij vindt er altijd wel iemand wat van je en ik heb nul zin meer om niets iets te doen wat niet meer goed voelt.

Met ups-and-downs plaatste ik artikelen. Persoonlijke ups-and-downs, maar ook af en toe de ‘zin’, of eerder geen zin, in het schrijven die ervoor zorgde dat de ene week wel wat online stond en dan weer even niets. Niet echt consistent voor iemand die dat tegenwoordig gelukkig wel waardeert. 

Een nieuwe periode

Tijden veranderen en we zijn alweer bijna 5 jaar verder sinds het moment dat ik in de telecom-winkel een beetje aan het brainstormen was. Inmiddels ben ik moeder, rijd ik een dikke Clio RS, is mijn liefdesleven gelukkig weer smooth sailing, ben ik een ‘alleen met mooi weer’ motorrijdster en ga ik ook weer studeren.

Niet alleen mijn leven veranderde, ook de blogwereld is niet meer zoals het vroeger was en ik merk dat ik het niet altijd meer even leuk vind om altijd maar een winnaarsmentaliteit te moeten hebben. Ik wil dat jij, lieve lezer, mijn stukjes leest omdat je ze écht leuk vindt. Dat je mijn social media kanalen bezoekt en niet het idee krijgt dat ik alles ‘’for the gram’’ doe. Natuurlijk plaats ik dingen die ik mooi vind of een selfie waarbij ik net iets beter uitkom dan wanneer ik een foto zou plaatsen die mijn iPhone per ongeluk met de front camera maakt.

Gewoon echt omdat je mij leuk vindt -hey- en omdat je zin hebt in iemand die echt vanuit haar hart en ziel over auto’s en motoren schrijft. En dan daarnaast ook over haar leven. Want dat is iets wat ik weer wil implementeren. Dat het mijn blog is, mijn hersenspinsels en mijn eigen ideeën. Ik wil dat jij ook voelt dat het authentiek is. Dat ik echt iemand ben die sinds haar 2enaar de AutoRai ging met haar vader, die haar hoofd stoot tegen een uitlaatlijn van een BMW E30, die zich verdiept in motorcodes, maar bar slecht is in Porsche ’s uit elkaar halen (behalve een GT3 RS). Dat ik echt stapelgek ben op mijn 848 ‘Fernando’, of dat je überhaupt weet dat ik diegene ben die gekke namen verzint voor haar voertuigen. Niet dat ik continue moet nadenken of iets wel past.

Want ik wist even niet meer wat paste. Ik ben niet meer die 23-jarige flierefluiter die ik was. De stoerheid in sommige eerste artikelen -een beetje pocherig- resoneert ook echt niet met wie ik nu ben. Dus wilde ik weer iets authentieks, iets wat echt van mij is en erbij hoort.

Welkom

Vandaar de naamsverandering. Madelaine goes fast. Het klinkt misschien een beetje alsof alles in mijn leven snel is, maar het is wel wie ik ben. Ik ben dol op auto’s en motoren, heb een gigantische drive in het leven en ben, met vallen en opstaan, een pittig jaar doorgegaan waarbij ik veel heb geleerd. 

Het is echt tijd voor iets nieuws. Voor bloggen vanuit mijn hart en met alle eerlijkheid en oprechtheid die daarbij hoort. En ja, dat blijft over auto’s en motoren gaan, maar ook over zelfontwikkeling, mijn EMDR-therapie (bijvoorbeeld) of juist over hoe ik als moeder een trip naar de Nürburgring regel met mijn 3,5-jarige dochter. Maar ook wat meer in video, korte dates met mijn testauto, een kletsvlog over het leven als aankomend student, noem het maar op. Zolang het bij mij en ‘’goes fast’’ past wil ik het online gooien.

Langzamerhand zullen al mijn social media’s de nieuwe naam krijgen, maar dat vergt op sommige gebieden nog wat tijd. Mocht je nog ergens iets van NIVEX zien staan, dan weet je dat dat (gedeeltelijk) een nieuwe naam krijgt. 

Welkom bij een nieuw hoofdstuk. Welkom bij mij. 

1 Comment

  • Reply Lenneke juli 18, 2019 at 13:02

    Ik voel me heel welkom bij jou! Heel veel plezier in deze nieuwe fase. En zoals altijd ga je ook deze weer rocken. X

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.