End of Season Ride (VLOG #9)

november 3, 2016

Deze zomer heb ik super leuke evenementen bezocht en heb ik onwijs gave dingen gedaan op auto- en motorgebied. Des te leuker is het om in style af te sluiten, dit deden wij afgelopen zondag tijdens de ‘End Of Season Drive’ van Season Drive.

Rond half tien vertrokken we met de M135i naar Van der Kooi Sportscars in Houten. Hier werden wij welkom geheten door organisator Paul. We kregen een kopje thee en een goodiebag mee en mochten zelf wat rond neuzen bij Van der Kooi. Tevens een prachtige dealer en mooie verzamellocatie. Na het socializen, loeren (en kwijlen) bij prachtige bolides was het tijd voor een openingswoord met wat ins and outs over de rit. In de goodiebag zat een uitgeschreven routebeschrijving om de beleving van de rit nog leuker te maken. Geen gebruik van Waze dus!

Om 11:00 vertrokken alle deelnemers richting de lunchlocatie in Huizen. Bij de eerste afslag ging het al mis en al snel zaten wij in de horde kerende auto’s. Tsja, je gebruikt dat begrijpend lezen toch iets vaker zo blijkt ;). Wij volgden trouw de rest en hebben verder genoten van de mooie routen, heerlijke stukken waarbij het gaspedaal even iets verder ingetrapt kon worden en de serene rust van jankende V8’n, V10’s en nog veel meer moois. De M135i deed niet onder voor deze bakbeesten en hield het allemaal goed bij. Dat kwam natuurlijk ook door yours truly (..een beetje dan).

Bij de lunchlocatie in Houten, Fletcher Hotel Nautisch Kwartier, konden we de auto goed parkeren op het grote parkeerterrein. Nog even wat kletsen met de mede deelnemers en aanvallen maar! De lunch was goed geregeld en er was een diverse keuze aan broodjes, beleg, sapjes etcetera.

Na de lunch was het tijd voor het, vind ik, mooiste gedeelte van de route. We reden via dijken, bossen, uitgestrekte wegen en nog veel ander moois naar de eindlocatie in Apeldoorn. Dit maal reden we met o.a. twee BMW M3’s mee (E36 en E46 cabrio) welke er goed de vaart in hadden. Michel kroop achter het stuur, en dat heb ik gemerkt ha. Elke mogelijke bocht werd gedrift, de turbo spoelde meer dan genoeg op en ik heb nog nooit zo snel landschappen voorbij zien gaan (in Nederland dan). Heerlijk!

De eindlocatie was het Bilderberg Hotel nabij Paleis het Loo. Een ontzettend mooie locatie waar wederom genoeg parkeergelegenheid was. Niet geheel onbelangrijk voor zo’n rit. De gasten van het Bilderberg Hotel genoten in de lobby van wat Franse chansons en revvende AMG’s ;). Een uitstekende combinatie als je het mij vraagt. Na een spa rood en wat geklets was het weer tijd om richting Rotterdam te rijden. Ditmaal niet in ‘Sport Plus’ maar ‘Eco Pro’.

Het was een geslaagde dag! Juist omdat er zo veel diversiteit in de auto’s is is de Season Drive een frisse wind in alle autoritten die er allemaal al zijn. Het was een bonte verzameling van echte autoliefhebbers welke allemaal trots zijn op hun bolide en ook graag met je er over spraken.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden heb ik gevlogt. Bekijk zeker de vlog even.

Drive safe,
Madelaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.