Ervaren: Nissan GT-R R35

februari 3, 2017

Tsja, is het nou een Bijzonder Bezit, een rij-ervaring of gewoon even op op pad met? Daarom de ietwat andere titel. Je leest het goed, ik mocht een Nissan GT-R R35 ervaren!

IMG_0989.png

In de autoliefhebberswereld (is dit een woord?) is een GT-R bij uitstek wel één van dé beste rijders auto’s die er zijn. Zijn nickname is niet zomaar ‘Godzilla’. Al van velen had ik gehoord dat ik echt op een dag met een GT-R op pad moest, de wildste verhalen vlogen om mijn oren. ”Het is echt geen auto voor zomaar op straat” tot ”Je weet echt niet wat je mee gaat maken.” Nou heb ik al redelijk wat PK ervaring, maar na het horen van deze anekdotes was ik vrij zeker van mijn zaak. En toen was daar Jim…

Jim (also known as een vriend van mij ;)) kocht op de valreep van 2016 zijn droomauto in Engeland. Ja, mijn ervaring was dus niet alleen onwijs bijzonder omdat het een GT-R betreft, ik mocht ook nog eens aan de ‘verkeerde’ kant zitten.

Toen ik vroeg waarom hij een GT-R wilde hebben kreeg ik vrijwel alleen een grote glimlach toegeworpen. ”Omdat het echt de ultieme auto is om te hebben.” Duidelijke taal! Jim reed hiervoor een BMw M6 (V10) en maakte daarvoor de JDM wereld jaloers met zijn prachtige EVO.

14425306_10207331769633996_5995856646180820360_o

De verschijning van zo’n GT-R is simpelweg niet te missen. Niet alleen hoor je die bulderende 3.8L V6 motor (welke beschikt over bijna 500 PK) en opspoelende turbo’s, ook de looks van de GT-R zijn gewoon fenomenaal. De lijnen van deze auto maken hem charmant, maar ook ontzettend agressief. Zowel het achterwerk als de neus zijn flink te noemen, waardoor de GT-R een voorkomen heeft welke niet onopgemerkt blijft.

Een GT-R is er en staat voor wat hij aan je belooft: sensatie.

Ken je dat gevoel van kriebels in je buik tijdens een wilde achtbaan rit? Beeld je dit gevoel in, maar gewoon elke keer als je grote teen het gaspedaal aan tikt… dat is een beetje hoe het rijden met een GT-R is. Ik heb het wel vaker over auto’s die heel graag willen spelen (zoals de BMW M2), maar deze bolide is van een heel andere klasse: hij gaat namelijk gewoon.

IMG_0993

IMG_0968.png

IMG_0930.png

IMG_0936

De GT-R is rauw, autorijden in een van de leukste vormen die ik tot nu toe heb mogen meemaken, in kantoorjargon zou je kunnen stellen dat de GT-R een no nonsene mentaliteit heeft. Eentje om van te houden!

Enfin, tijd om Jim van zijn troon te stoten en zelf plaats te nemen in de GT-R. Eigenlijk is alles aan (en in) de GT-R heel recht toe recht aan. What you see is what you get. De telefoon is makkelijk te koppelen, menu’s wijzen zich vanzelf, het knopje van de stoelverwarming is makkelijk te vinden ;). De automaat schakelt soepel en vooral vrij snel. Op lagere snelheden zit je al snel in een hogere versnellingen, dit om toch een heel klein beetje eco te zijn. De GTR rijdt eigenlijk ook heel makkelijk, het is niet hard werken.. De vierwielaandrijving zorgt er voor dat je lekker op de weg ligt, maar weet je ook veel speelvrijheid te geven.

IMG_0964

IMG_0947

IMG_0928

Eigenlijk is het een prima cruise auto.. tot je het gaspedaal een zetje geeft. Dan komen alle PK’s ineens naar boven en buldert de GT-R bijna onder je kont weg. Wauw, wat een waanzinnig gevoel. Die achtbaankriebels verviervoudigen zich en het enige dat je wil is nog vaker even ‘pedal to the metal’. Wat. Een. Beest.

Elk moment in de GT-R was er een om van te genieten, niet zo gek dat alle andere petrolheads stellen dat het een unieke ervaring is om in de GT-R te mogen rijden. Ik kan het met niks vergelijken, geen enkele andere auto die ik tot nu toe heb gereden komt in de buurt van wat de GT-R in je los maakt.

Jim, duizend maal dank voor deze geweldige ervaring!

 

1 Comment

  • Reply Tips voor Papa's februari 3, 2017 at 19:48

    Dit is echt precies zoals ik het me voor ogen heb. Een auto die de meeste mensen voorbij rijd zonder dat ze er echt aandacht voor hebben, maar die het hart van de echte petrolhead sneller doet kloppen. Ik heb inderdaad ook de verhalen gehoord over de niet te vergelijken kracht die de GT-R met zich meebrengt. Ik hoop er ooit nog eens in plaats te kunnen nemen!

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.