Favoliedjes van dit jaar

december 7, 2017

Ik wilde een hele koddige woordgrap maken door het woord ‘favorietjes’ en ‘liedjes’ te combineren, I”ll see myself out..

Mocht je mij niet horen aankomen door het snerpende geluid van de 3.2 zes-in-lijn van de E46 M3 (lol) dan is het vast en zeker wel door dat ik mijn muziek altijd op standje burenruzie heb staan.

2017 was voor mij een bewogen jaar, nogal. Voor mij helpt het dus om even mijn gedachten te verzetten door middel van foute soca, of juist door ongegeneerd te huilen op tranentrekkers. Muziek staat voor mij onlosmakelijk verboden met herinneringen, bij dezen deel ik graag wat ’tunes’ waarbij ik even mijn gedachten de vrije loop kan laten gaan. Van NSFW tot RS6 liedjes.

Met stip op 1:

Unforgettable van French Montana en Swae Lee. Naast het feit dat ik fan ben van beiden (en een beetje verliefd ben op French) was dit hét nummer van Theresa haar crematie. Afgelopen zomer was dit nummer een onwijze hit en telkens als hij op de radio kwam draaide Theresa de volume knop met volle vaart open en werd er gedanst. Ook al was het in de auto ;). Dit nummer is voor mij een directe herinnering aan mijn beste vriendin en ik blijf het echt een prachtig lied vinden. Want voor mij is zij Unforgettable. 

Mad over You – Runtown

Een collega bij Heineken tipte mij dit nummer en zei dat het wel wat voor mij was. Nou, gelijk had ‘ie. Al bij de eerste noten zwijmel ik weg bij het nummer, combineer dit met heerlijke afrobeats en African vibes en je hebt me. Daarnaast is de tekst ook heel lieflijk, een beetje sexy en mooi. Een ultiem nummer om je vlinders de vrije loop te laten gaan, en ook nog eens dansbaar.

Chasing Highs – Alma

Over de prachtige wegen rijden met de S1000RR, muziek op en genieten van de prachtige omgeving en vrijheid tijdens mijn motorvakantie dit jaar. Het nummer wat ik meteen koppelde aan deze ervaring kwam niet tijdens deze vakantie, maar een weekje later. Ik hoorde dit nummer en was hooked. Ook omdat de tekst pakkend is en bekend voor iedereen die wel eens verliefd is geworden in zijn leven. Chasing Highs zorgt er voor dat ik even in een andere wereld ben.

Cola – CamelPhat & Elderbrook

Een muziekgenre waarvan ik nooit had verwacht dat ik het leuk zou vinden: (deep)house. De beat van ‘Cola’ is hypnotiserend en mysterieus te noemen. Soms pakt een nummer je gewoon ineens. Ik weet nog wel dat ik in een Audi TTS reed in de stromende regen en dit best zomerse lied ineens op Radio 538 kwam. Een zender die ik trouwens echt nooit op heb staan #teamFunX. Ik vind dit nummer ergens heel sexy, terwijl de tekst gaat over iemand drogeren…hmmm… ”See how she dances and she sips a Coca Cola. She can’t tell the difference and”

Er kan maar één nummer ECHT sexy zijn en lapdance waardig en dat is toch wel ‘Go Fuck Yourself’ van Two Feet. Als seks een nummer was dan was dit het. Ik hoorde dit nummer tijdens een van de zovele paaldans sessies (of nja een poging tot) bij Theresa. Ze kende het al langer en was er ook weg van. Dit nummer staat voor mij verbonden met sensualiteit, vrouwelijkheid en NSFW (of NSFBlog) dingen. Heerlijk!

How she like it – Hypasounds

Beeld je even een Audi RS6 in, een zonnige lente dag en dat dan dit nummer door de speakers galmt. Dag in dag uit liet ik de roffels uit de uitlaten van mijn oppaskindje bijna verbleken door de beats van Hypasounds. How she like it is ook één van de vele nummers waar ik op dans en compleet los op kan gaan. De timing waarop ik dit nummer leerde kennen was gewoon per-fect. Good memories I tell ya.

Tsja, wie kent dit nummer niet? Fix You van Coldplay is wat mij betreft een van de mooiste nummers die er bestaat. Toen we hoorde dat Theresa ongeneeslijk ziek was heb ik de tekst van dit nummer op een kaartje gezet en aan haar gegeven. Want wat wilde ik haar graag weer ‘fixen’ om het zo maar te zeggen. Ook dit nummer speelde tijdens de plechtigheid en zorgt voor mij voor verdriet tot diep in mijn ziel. Ook dat kan muziek doen en ook dat is oké.

Dat waren voor mij even de belangrijkste nummers van dit jaar. Natuurlijk luister ik veel meer muziek dan alleen dit, zo heb ik ook Bad and Boujee grijs gedraaid (in de M760Li) en is Gucci Gang ook een grote favoriet. Mijn grootste guilty pleasure is Scandinavian Boy (Joost) en ‘no shame in my game’ om dit met jullie te delen. Hopelijk heb ik je wat nieuws bijgebracht en deel ook jouw ‘favoliedje’ van dit jaar, als ik het maar omdat mijn woordgrap zo intens slecht is.

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.