Flirten met de Mercedes-Benz C250 Coupé

april 12, 2018

Als je nog een monogaam metgezel zoekt; dan is de C250 Coupé niets voor jou. Met deze bolide heb je namelijk gegarandeerd flirts aan je mat grijze derrière hangen. Serieus, deze auto zorgt voor knipoogjes, duimpjes omhoog en mensen die je at random complimenteren in een parkeergarage. De C250 Coupé is een echte flirt machine.

_MG_4700-2

I like that booty, that booty.

Op een nog iets te koude winterdag ruilde ik de vijf-serie om bij Mercedes Nederland voor dit lekkere ding. Ik bedoel; dit zijn toch looks to die for? De C-klasse Coupé kan je een beetje doen denken aan zijn grotere broer, de S-klasse. Niet dat ik dit geen toffe wagen vind hoor, maar ik denk echt dat mensen dachten dat dit een S-klasse was, en op zijn minst een AMG. ”Toffe AMG” riep iemand naar me, toen ik met mijn zonnebril op en een beker Starbucks koffie in mijn hand, naar de Mercedes toe liep en hem open ‘piepte’. ‘Dankje’. Even voelde ik me heel stoer en on top of the world. En ondanks dat er een heel dik AMG pakket op deze bolide zit is het toch echt ”slechts” een 250.  Waar niks mis mee is ;).

Want deze 2.0 vier-in-lijn. met zo’n 211 PK onder de motorkap, brengt je in 6,8 seconden van 0 naar 100. En zoals Mercedes-Benz betaamt doe je dat in pure luxe! En met een lekker kontje.

_MG_4707

_MG_4697

Mét AMG Line, dank je wel.

Zoals ik al zei zat er op ‘mijn’ C250 een AMG line pakket, welke zorgt voor een stoerder front door de ‘Diamond grille’, sportieve bumpers, AMG-velgen, sportstoelen en andere accenten. Persoonlijk vind ik het de C-klasse Coupé echt af maken. De kers op de taart, om het zo maar te zeggen. Vooral de combinatie van het zadel bruine leer met het mat grijze (designo selenietgrijs magno) exterieur zijn een hele goeie match. Toch een kleine Tinder referentie ;).

_MG_4710

De ‘carbon’ accenten in het interieur maken het plaatje helemaal compleet, evenals het met leer beklede dashboard. Aan luxe geen gebrek in de C250. En hoe je mij helemaal blij maakt? Met stoelverwarming natuurlijk. De stoelverwarming bleef echter niet constant ‘voluit’ staan. Nou snap ik dat mensen die niet zo idolaat zijn van warme billen dit prima vinden, maar het was fris, en ik zat er in dus dan moet er maar één stand mogelijk zijn: burn in hell. 

_MG_4713

De bedienbaarheid van het middenconsole is prima te noemen, de enige ‘moeilijkheid’ die ik had was het skippen van nummers die ik via mijn iPhone in combinatie met Spotify  (zowel via bluetooth als via de USB-poort) afspeelde. Op een of andere manier vond ik het touchpad niet je-van-het. Maar dat kan misschien ook komen door die ellenlange nagels van mij, who know’s. Verder wijst het menu van het infotainment systeem zich van zelf. En oh, jongens, die muziekkwaliteit is me toch ge-weldig. Door het Burmester Surround Systeem heb ik ongegeneerd lekker (en hard) naar mijn favoriete muziek kunnen luisteren. Inclusief trillende binnenspiegel. Een beetje fout, maar wel lekker. Tijd om de bossen rondom Utrecht in te duiken..

_MG_4709

De paden op, de lanen in.

Oke, die referentie gebruik ik wellicht iets te vaak, maar de omgeving waar ik de foto’s van de C250 heb gemaakt vraagt er ook om (thanks, Philip). De C250 staat eigenlijk voor vrijwel elk ‘object’ of op elke locatie gewoon een ontzettend lekker ding te zijn.

Niet geheel onbelangrijk is hoe de C250 nou eigenlijk rijdt. Ik kan je beloven dat het goed is. Hij stuurt prima (vrij direct), ligt goed op de weg en is, gelukkig, geen stuiterbal. Is het een echte rijdersauto? Mwah, ik denk dat je dan even verder moet kijken naar zijn grotere AMG broer. Maar oke, die kost je dan ook 50K meer en eerlijk is eerlijk, met 211 PK kom je in Nederland ook heel goed uit de voeten. Daarnaast is het economisch gezien misschien ook een slimmere keus; je staat iets minder vaak bij de pomp. Wel miste ik een beetje een brul of een soort roffel, vooral in de sportievere rij-modi. Hij wordt feller op het gas, dat wel, maar hmm…

_MG_4688

En dan toch even stiekem een landgoed oprijden en snel wat foto’s schieten alvorens een ietwat geagiteerd persoon je weg stuurt. Tsja, helaas werkte toen de charme van de C250 niet zoals gehoopt, en werkten mijn blauwe ogen ook niet echt mee. ‘”Gelukkig hebben we de foto’s nog”.

_MG_4722

_MG_4719

Stacey’s Mom-proof

Natuurlijk rest de vraag of de C250 een beetje een mom-car is. Nja, achterin heeft ‘ie zeker wel ruimte voor een kleiner persoon ;). Ik heb geen Recaro test uitgevoerd dus ik weet niet in hoeverre dat kan passen. Gelukkig past er in de kofferbak wel voldoende. (Eh mommy-bloggers, ik bedoel niet dat daar in je kroost moet he..)

Dus mocht je de C-klasse Coupé nou een beetje een interessant vinden, swipe hem dan niet meteen naar links, maar neem zelf een kijkje bij je Mercedes-dealer.

_MG_4712

Volgens mij is het wel duidelijk; de C250 Coupé heeft mij een boost aan zelfvertrouwen gegeven, maar het was al wel helder dat de flirts meer om de Mercedes draaide dan om mij.. Ik geef ze geen ongelijk. Ik heb echt genoten van deze bolide. Hij rijdt fijn, stuurt goed, wegligging is zoals het bij een Mercedes-Benz betaamt, alles werkt prima (qua infotainment dan.. over die stoelverwarming moeten we nog even praten..) en alle luxe zorgt er gewoon voor dat je misschien net iets liever met hem om wilt gaan dan zijn looks doen uitstralen. 211 PK is zeker wel genoeg, maar ik denk dat zijn grotere broer uit de AMG-familie ook héél leuk speelgoed is.

Aan al dat moois hangt wel een (stevig) prijskaartje. Voor rond de € 75.487 heb jij zo’n flirt machine in ’the pocket’.

1 Comment

  • Reply Patrcik april 18, 2019 at 21:18

    Heel leuk stukje!

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.