Foolproof & Bikerproof beautytips

juni 8, 2016

Naast auto’s en motoren word ik ook echt ontzettend blij van make-up. En dan niet alleen een beetje foundation, nee gewoon the whole shebang. Geen dag is compleet zonder winged liner, een contour hier en daar en mooie wenkbrauwen. Met de jaren leer ik steeds meer over het ‘poeieren’ en er is mij wel eens gevraagd of ik een keer een tutorial wil laten zien. Dat komt later nog wel, ik beloof het. Bij dezen mijn eerste poging tot het beautybloggen. Ik geef je tips voor een foolproof (dus makkelijke) en bikerproof (longlasting) make-up look :). Ook voor de niet motorrijdsters onder ons.

27449163931_4c7444f3ba_c

 

Enne natuurlijk heb je een helm op tijdens het rijden. Maar ik kreeg de vraag vanuit de meiden van motorgroepen waar ik in zit. Tsja als je een hele dag vertoeft op meetings is het wel fijn dat je eyeliner niet ergens in je haargrens zit.

Als eerst is het belangrijk dat je op een gereinigde huid begint. Zelf vind ik het micelair water van Garnier echt heel erg fijn, deze moet je schudden voor gebruik zodat de olie zich mengt met het water. Ik heb diverse soorten gebruikt maar werkelijk geen enkele haalt beter je make-up weg dan deze. Ook waterproof producten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Als verzorging gebruik ik laitcreme concentré van Embryolisse. Door veel visagisten wordt deze aangeraden, hij hydrateert, is rijk aan vetzuren en vitamines en geschikt voor alle huidtypes. Er zit geen SPF in deze crème maar om dat euvel op te lossen gebruik ik gewoon een losse SPF 30.

27506769355_6e1de34df0_cZoals je kan zien ben ik een grootverbruiker van dit spul. De gouden tube was een limited edition.

Het geheime ingrediënt, lang leve Nikkietutorials, voor een langhoudende look is toch echt Nivea Aftershave Balm. Yep, die voor mannen. Waarom? Nou een van de hoofdbestanddelen is glycerine, laat dat nou ook een van de hoofdbestanddelen zijn in primers. Elke ochtend gebruik ik ‘m trouw, de mannengeur verdwijnt gelukkig snel ;). Wanneer ik deze niet gebruik merk ik écht een verschil. Hij zorgt er voor dat je make-up langer blijft zitten, Ik gebruik de versie voor de gevoelige huid, dus zonder alcohol.

27506769245_7195d4172b_c

Qua foundation is het een beetje kijken wat er bij je huid past. Ik zweer echt bij deze foundation van Bourjois. Hij blijft heel de dag netjes op z’n plek, heeft een medium tot goed dekkende werking en heeft een mooie, niet te matte, finish. Ik breng hem aan met een beauty blender, dit geeft een mooie effect en zorgt er voor dat de foundation niet te veel op de huid ligt. Om het geheel af te poederen (zelf gebruik ik nog wel concealer erbij) vind ik een losse poeder het fijnst. Je kan er de baking techniek mee toepassen. Je brengt dan met een spons, bijvoorbeeld een beautyblender, al deppend de losse poeder wat dikker aan op de gebieden waar dat jij wil.  Nadat je het even laat zitten (dit is dus het baking gedeelte) blend je het geheel met een poederkwast (daar doe ik zelf dan nog een beetje losse poeder op). Het zorgt ervoor dat je foundation/concealer langer op zijn plek blijft zitten en geeft meteen een soort shaping effect. Als je er geen tijd/zin in hebt, doe het dan vooral niet en poeder gewoon snel even je gezicht af.

27506769675_747d9b105a_cVroeger sneuvelde mijn eyeliner en wenkbrauwen vaak als eerste. Sinds ik de Paint Pot van MAC in Soft Ochre  gebruik is dat verleden tijd. Deze oogschaduwprimer geeft meteen een mooie kleur af en werkt als een soort klittenband voor je oogschaduw of eyeliner. Ideaal. Om de wenkbrauwen ook te laten zitten waar ze horen, jup ik teken ze bij, vul ik ze aan het einde in met deze Dipbrow van MAC. Officieel een eyeliner, maar het kan ook prima dienen voor je wenkbrauwen. Blijft zitten als een huis! MAC heeft trouwens ook speciale tintedgels voor je wenkbrauwen maar deze tinten waren voor mij allemaal te ‘warm’. Ik kam mijn wenkbrauwen ook nog door met Gimme Brow  van Benefit. Zo blijven de ‘wenkies’ echt waar ze horen :). Qua eyeliner ga ik vaak voor deze waterproof variant van Essence. De Kat von D eyeliner vind ik ook wel fijn, maar blijft niet zo goed op zijn plek zitten als deze. Ik ben altijd nog opzoek naar dé holy grail onder de eyeliners.

27434534421_cb0825fd47_c

Nadat ik mijn make-up heb aangebracht zoals ik er van houd, dus inclusief een contour en highlighter die ze vanuit Groningen nog zien, spray ik het geheel af met Fix+ van MAC. Deze spray kan je als primer én als settingspray gebruiken. Hij haalt het poederige effect weg en zorgt er voor dat de boel gefixeerd blijft. Deze Fix+ in combinatie met die Nivea Balm als primer is echt een gouden duo.

27506769085_ec53524fb9_c

Einde van deze spreekbeurt ;). Dit zijn een beetje de dingen die ik doe zodat alles op z’n plek blijft zitten. Niet alle dames gebruiken al deze producten, maar voor mij is het opmaken echt een moment voor mezelf. Ik voel me er prettig bij. Binnenkort zal ik eens de poging wagen om hier echt een tutorial van te maken.

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.