Gereden: Kia Sportage

oktober 21, 2016

De Kia Sportage heeft een make-over gehad. Was hij eerst nog een beetje een grijze muis, is het nu écht een eyecatcher. Hij smoelt in ieder geval erg goed. Ik teste deze rode Sportage voor NIVEX.

_dsc2233

Lees snel verder voor de rij-ervaring. Hoog en droog it is.Als echt tassenmeisje (yuk, dat ik mezelf meisje zou noemen!) houd ik wel van een stamement maken met accessoires. Toen ik de Kia Sportage met mij mee had hoefde ik daar eigenlijk vrijwel geen moeite voor te doen. De Sportage zegt al genoeg en is een goede binnenkomer. Het design springt direct in het oog en is een verfrissende wind in de hedendaagse trend van boos kijkende bolides. Kia noemt het zelf zijn eigen tiger nose grille. Rawr!

_dsc2274

De Sportage die ik mee had was nóg iets sportiever door het fijne GT-line pakket. De 19 inch velgen in combinatie met o.a de dubbele uitlaat en sportieve cube led lampen zorgen voor een fijn aanzicht. Ik houd wel van een dosis stoerheid op een auto, de Sportage kan het zéker goed hebben. Het maakt de auto direct af. Zo wil je hem wel voor je deur hebben staan. Gecombineerd met dat prachtige rood is het al helemaal een plaatje. Ik ben zelf nooit zo uitbundig met kleur (op de E36 M3 na) dus zou een zwarte Sportage afdoende vinden.

_dsc2236

Van binnen straalt de Sportage luxe uit. Ik was zelf niet zo bekend met Kia en was blij verrast. Zodra je op de bestuurdersstoel klimt valt het direct op hoe veel knopjes Kia in de Sportage heeft weten te stoppen. Dit komt natuurlijk wel omdat ik een uitgebreidere versie reed, gelukkig zit het ergonomisch goed in elkaar. Een klein minpuntje vond ik dat het touchscreen nét iets te ver is om fijn aan te kunnen raken. Als het iets meer richting de bestuurder was gepositioneerd dan was het perfect. Een kleinigheidje, maar toch. De Sportage waar ik mee reed had stoelverwarming voor én achter. Dubbel zo fijn voor een stoelverwarmingsjunk zoals ik. Daarnaast is hij ook voorzien van stuurwielverwarming (heerlijk) en stoelventilatie. Ideaal voor de zomer. Hij is zo ontzettend goed voorzien van fijne opties dat het enige wat ik mis een head-up display is. Natuurlijk hoeft dit niet per se, maar ik vind dat zelf altijd wel heel fijn werken. Daarnaast zou het de luxe beleving van de Kia Sportage fijn benadrukken.

_DSC2266.png

Het multimediasysteem is, zoals bovengenoemd, voorzien van een touchscreen. Gelukkig kan je ook via het dashboard functies bedienen. Wel zo handig! Het koppelen van je smartphone gaat gemakkelijk en werkt prima. Ook kan je veel dingen aanpassen via het multimediasysteem, zo kon ik het geluid (de equalizer) direct aanpassen naar mijn wensen. Het geluid is trouwens ook voortreffelijk, vind ik wel belangrijk voor zo’n cruiser als de Sportage. Wanneer je lange afstanden rijdt, en dat kan met deze Sportage prima, is een fijn werkend geluidssysteem wel zo fijn.

_dsc2232

Rijden maar! De wegligging van de Sportage is prima, niet te zwalkend of schommelig. Hij stuurt vrij direct en rijdt eigenlijk heel erg relaxed. Ik vond het een genot om mee op pad te gaan. Daarnaast is er aan ruimte geen gebrek, Jasmin zat prinses heerlijk op de achterbank. Ook de kinderwagen en de buggy konden met gemak mee. Ik snap wel dat mijn broer zelf ook een Sportage (vorig model) heeft gereden. Met twee kinderen, vrouw én de Sportage ben je koning te rijk.

_DSC2254.png

Ik ging en route met de handgeschakelde 1.6 T-GDi  van de Sportage. Hij heeft voldoende vermogen (177 PK) en is snel uit de voeten, alsmede door de turbo. Toch vond ik de versnellingen kort en vraagt hij snel om een hogere versnelling. Hierdoor ben je toch vrij veel bezig met schakelen. Je rijdt hierdoor ook niet erg zuinig, sterker nog ik vond hem nog best dorstig. Maar goed, je rijdt een Sportage niet voor de zuinigheid alleen. Mocht je nog twijfelen tussen de automaat of handbak, probeer ze beiden even uit. Of lees de review over de 7DCT op Vroemmmamma

Ik vond de Sportage een heerlijke bolide, erg fraai en voorzien van alle hedendaagse functionaliteiten welke je graag terug ziet in je bolide. Je krijgt het gevoel van een auto uit het luxe segment, een perfecte hoeveelheid ruimte, zitplaatsen en rijcomfort voor de prijs van een… KIA! Het is echt heel mooi om te zien hoe dit merk veel wensen van de hedendaagse automobilist invult, plus dat het kwalitatief ook allemaal uitstekend is.

_dsc2244

Mijn moeder en stiefvader zijn trouwens op zoek naar één auto voor beiden. Toen ik de Kia Sportage aan ze liet zien (en ervaren) waren ze dol enthousiast. Ik denk dat dit ook een prima doelgroep voor de Kia Sportage is, ook al kan ik hem niet slechts aan één doelgroep linken. Die Kia Sportage is een allemansvriend en is uitstekend voor jonge gezinnen, zakenvrouwen (en mannen natuurlijk), de avonturier die met de AWD de bossen in wil crossen en … moeders en stiefvaders van 60 + ;).

De prijs van de Kia Sportage begint bij 25,995 euro. De uitvoering waar ik mee reed kost 37.995,00 euro.

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.