Gereden: Opel Astra GTC OPC

mei 20, 2016

Een echte petrolhead houdt van een beetje snelheid, toch? Laat Opel daar nou ook van houden. Combineer de dikke uitstraling van de Astra GTC met het unieke van OPC en je hebt een hele leuke auto waarmee je graag de Nürburgring over wil vliegen. En vliegen that is..

26508407743_6a53553d88_c

Onder de motorkap huist een 2.0 met turbo welke goed is voor 280 PK en 400Nm koppel. Onderin de toeren is de OPC nog rustig, maar zodra de turbo zijn werk doet is ‘ie nog sneller van z’n plek. In 6 seconden vlieg je van de 0 naar 100 en de top zit rond de 270 km/u. De 6 bak is soepel en werkt prima.

Het is een flinke dame, die GTC OPC (wat een afkortingen). Hij heeft flinke billen, brede wielkasten en een andere voor- en achterbumper dan een reguliere GTC. Ook had mijn Astra zwarte accenten, zoals de spoiler en de dakvin. De dubbele uitlaat is vrij subtiel weggewerkt en zorgt voor een heerlijke roffel. Wanneer je voor het eerst de auto start laat de Astra GTC OPC meteen merken met een flinke brom dat het niet zomaar een Opel is.

27079026156_4f4f82d595_c
De GTC oogt groot, maar van binnen merk je echt dat je in een coupé zit. Met name aan de flinke deuren, je kan niet zomaar elk parkeervak in wil je er niet als een soort acrobaat uit klauteren. De achterruit is qua zicht behoorlijk klein en door het de aflopende daklijnen heb je niet echt ruimte achterin, Jasmin kon mee, gelukkig ook voorin.  De kofferbak ruimte loopt smal af, hierdoor kan je wel een kinderwagen nog meenemen hoor maar de bak moet toch echt op de achterbank. Dus Joolz proof? Hmm nee. Maar goed, deze auto koop je meer voor erbij. Naast de OPC heb je dan nog een mooie Zafira voor de deur staan die wel kidsproof is :). En eh ja ‘meer voor erbij’, dan heb je wel een hele luxe en nette tweede auto op je oprit staan (of voor de deur). De OPC is bevat handgemaakte elementen en is een behoorlijk exclusieve range van Opel, OPC ademt passie voor het autorijden. Hoe vaak zie je zelf nou een OPC uitvoering? Ik viel dan ook behoorlijk op.

26508405953_c3ae5f8cf2_c

Het interieur van de Astra GTC OPC is prachtig, ik bedoel kijk die stoelen! Ze zaten heerlijk, maar ik verdween er wel een beetje in. Aan de andere kant een pluspunt want zo weet je wel dat een brede stoere man er met gemak in past ;). Michel vond ze ook goed zitten en je kan er prima de hele dag in vertoeven. De stoelen zijn voorzien van stoelverwarming, iets waar ik altijd wel erg blij van word. En ook in deze Opel is het stuurwiel verwarmbaar. Overal in de auto kwamen er blauwe elementen naar voren. Het is een klein detail maar het maakt ’t wel af. Wat ook meteen in het oog springt, en of je het mooi vind is een tweede, is de knoppenwinkel op het dashboard. Bij de ADAM ROCKS zat er een mooi en fijn werkend touchscreen in waarmee je snel van menu wisselde, dit is toch even wennen. Desalniettemin is het wel fijn dat elke knop voor één functie staat, je hoeft dus niet eerst een heel menu door te bladeren.

26508404853_e3c18f8159_c

Waar ik me echt heel erg aan stoorde was zodra je Waze aan hebt staan en je een aanwijzing krijgt terwijl je ook radio luistert, de hele verbinding van de radio wegvalt en je opnieuw je zender moet zoeken in het menu. Hij pakt ‘m dus niet in een keer weer over en dat is vervelend. Al helemaal omdat ik de BNR Autoshow aan het luisteren was en ook nog eens de weg moest zoeken ergens in Brabant ;). Jammer dat die combinatie niet zo soepel liep. Verder werkt de connectiviteit prima, het bellen gaat luid en duidelijk, de speciale speakers die er in zaten zorgden voor een fenomenaal geluid, ook de navigatie werkt fijn, je iPhone heb je ook zo gekoppeld én de auto is voorzien van OnStar (mobiele dienst van Opel) en WiFi. Vooral die laatste twee zijn ideaal! Met OnStar kan je namelijk bellen om te vragen waar de dichtstbijzijnde bakker is, maar je kan ook een diagnostisch rapport van de auto opvragen.

26508408393_d248177c22_c

Maar het belangrijkste aan een OPC is natuurlijk het antwoord op de vraagt ”Hoe rijdt het?”. Nou ik kan je vertellen dat ik echt plezier heb gehad van mijn witte bommetje op wielen. In de ‘normale’ stand rijdt ie al best pittig doch comfortabel, maar wanneer je de OPC knop in drukt.. Dan begint het feest! Het begint al met de teller verlichting die van wit naar rood kleurt.  Daarnaast wordt het gasrespons fel, het stuur directer en de demping een stuk stugger. Alle 280 paarden komen compleet tot z’n recht in de OPC stand. Mocht je toch een  beetje fun willen maar waan je jezelf nog niet echt in een ‘The Fast and the Furious’ film dan is de ‘Sport’ stand ook voldoende. Ik merkte zelf niet heel veel verschil met de normale stand, behalve dat het gas wat feller wordt. Ik kan je in ieder geval aanraden om de Astra GTC OPC te gebruiken waarvoor hij bedoelt is.. Een rondje circuit moet hem zeker goed doen. De zit in de stoelen is, zoals ik al eerder zei, meer dan prima. De sportstoelen zijn AGR-gecertificeerd en je kan de lenden elektrisch verstellen. Waar ik dan meteen op een minpunt stuitte, de stoelen zijn verder namelijk niet elektrisch verstelbaar. Gewichtsbesparing? Ik miste het wel, zeker als je gaat kijken naar wat je allemaal wél krijgt voor het geld dat een OPC kost.

Mocht je toch nog een beetje zuinig aan willen doen dan kan je met de ‘ECO’ knop de grootverbruikers (zoals airco) uitzetten. De OPC rijdt zo’n 1 op 13 op de snelweg, in de stad daalt het verbruik naar 1/10. Een goede prestatie voor zo’n snelle bolide.

De Opel Astra GTC OPC kost 49,995 euro. Dit is exclusief wat opties (zoals verwarmd stuurwiel). Mocht je geen extra opties erbij willen, no worries de ‘kale’ versie is al rijkelijk uitgerust. Ik ben heel erg gecharmeerd van de Astra GTC OPC. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik hem in het ‘OPC blauw’ iets agressiever vind ogen, dan heb je écht een eyecatcher onder je kont.

12976200_264680687198429_918815936_n

 

*Zoals je kan zien op de foto zitten er geen OPC velgen onder, dit zijn normale Astra velgen met winterbanden.

2 Comments

 • Reply Random Kletsen #2 - NIVEX - CARS BIKES LIFENIVEX – CARS BIKES LIFE mei 30, 2016 at 10:01

  […] nu al aardig behandeld, op naar de auto’s. Zoals je misschien al hebt gezien heb ik recent de Opel Astra GTC OPC mogen rijden! Wat een leuke auto is dat zeg, de rij-ervaring lees je hier. Op uitnodiging van Tesla […]

  • Reply Justice december 25, 2016 at 09:16

   à°#1à3137;à°œాతగాà°°ూ,¸°‡à°¦&#3&35;à°—ోà°¨ంà°¡ీ, à°®ీ à°Ÿà°ªా à°¸్à°«ూà°°్à°¤ిà°¤ో ఆవిà°°్à°­à°µింà°šింà°¦ి. à°®ీà°•ూ, ఇక్à°•à°¡ à°•ాà°®ెంà°Ÿిà°¨ à°¤ెà°²ుà°—ు à°­ాà°·ాà°­ిà°®ాà°¨ుà°²ందరిà°•ీ ఇదే à°¨ా ఆహ్à°µాà°¨ం. కలసి à°ªాà°¡ుà°¦ాం à°¤ెà°²ుà°—ు à°ªాà°Ÿా!

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.