Gereden: S1000RR

januari 7, 2016

Rood is de kleur van de liefde. En voor mij staat liefde gelijk aan motorrijden. Combineer deze twee met een 1:1 ratio van kilo’s en pk’s, twee wielen en een quickshifter en ik zwijmel een eind weg. Hoeveel pk?200 PK, goedemorgen.

Daar is ‘ie dan eindelijk, de rij ervaring van de S1000RR. Om alvast een tipje van de sluier te geven; ik heb nog nooit op zo’n geweldige motorfiets gereden als deze..

11193279_926221814108836_819868334826879727_n

On y va tomato

Ik heb al eens eerder met het kleine broertje van de S1000RR gereden, de S1000R. Tsja en ook die motorfiets liet geen negatieve indruk achter, het was gewoon een heerlijke fiets. De dag dat dit rode beest in de garage stond was het feest, ik kon niet wachten om op te stappen en deed dit dus ook niet. Pak aan en gaan!

Allereerst zit de S1000RR natuurlijk heel anders dan zijn Naked broertje, veel sportiever, en zelfs iets smaller tussen de benen. Al met al een vrij relaxte houding voor op een supersport. Er wordt weinig van je polsen gevraagd en zelfs ik met mijn 1 meter 68 had niet het gevoel dat de motor er met mij vandoor zou gaan. Op dit moment had ik ‘m nog niet gestart dus dat verklaart een hoop ;).

Het zitje is redelijk comfortabel. Verwacht niet het comfort van een Honda Goldwing, je rijdt immers op een supersport. Maar er is zeker wel uit te houden op de S1000RR voor een langere tijd. Je hoeft niet bang te zijn voor een houten kont als je van plan bent om een stukje te touren.

1487305_943828019014882_3848601272328668522_n

De mooie witte toerenteller springt in het oog en verder is het display goed af te lezen. Zelfs met schemer en in de donkere uurtjes ben je niet raadselachtig aan het zoeken op het display, de witte achtergrond verlichting is dus goedgekeurd. Beter dan het oranje gedoe op mijn (ex) CBR.

IMG_4224

Zoals gewend van BMW Motorrad kan je veel aflezen op het display, en met de daarvoor bestemde knop op het stuur kan je schakelen tussen de diverse modes, je laps op het circuit bijhouden, zien hoe veel je nog kan rijden op de tank (niet veel) en wat je verbruik is, je hellingshoeken zien, en natuurlijk of het al tijd is om naar huis te gaan (nee).

Photo-22-04-15-13-27-44

Even eerlijk een foto gejat van de S1000R gezien ik vergeten ben een foto te maken van de bediening van de S1000RR. Er zit verder geen verschil in, en ja ik vind de bediening van de knipperlichten ook bij de RR heel irritant. Je klikt er meer naast dan dat je goed zit, hier door heb ik wel eens een heuse knipperlicht disco gehouden. Irritant.

IMG_4225

De S1000RR heeft een tankinhoud van 17,5 L. Hier mee kan hij je zo’n 350KM ver brengen, niet geheel onredelijk.

De witte indicator, dat kekke lampje bovenin, gaat knipperen op het moment dat de S1000RR het niet meer met het toerental eens is. Het is een goede indicator om de motor mee in te rijden, slow and steady, maar als je houdt van een mini disco dan moet je gewoon de motorfiets even op z’n staart trappen en de quickshifter een lel geven.

De quickshifter, waarmee je ook kan terugschakelen zonder koppeling, werkt feilloos en het went vrij snel. Let wel dat je in het juiste toerental zit want anders heeft ‘ie er geen zin in, ondanks dat BMW beweert dat het op elk gewenst moment kan. Mijn ervaring is iets anders, maar soit. Dit model had ook 20 kilometer op de teller toen hij onder mijn derrière terecht kwam. Het is natuurlijk een handige gimmick voor op het circuit, maar gezien ik daar niet rijd heb ik ‘m eventjes uitgeprobeerd op de A13 en dat beviel.. goed.

IMG_4229.JPG

Wel moet ik zeggen dat de S1000RR een rijbewijs versnipperaar op wielen is. De motorfiets rijdt zo soepel maar strak, dat je niet snel meer naar het display wenkt om te kijken hoe hard je rijd. Sterker nog, ga er maar gewoon vanuit dat je te hard rijdt want de gasrespons is er net iets te lekker voor om het niet te doen. Wanneer je 180 rijdt voelt het als 100, en dat is dus een gevaar voor je roze pasje.

Bochten weet de S1000RR als geen ander goed te nemen, natuurlijk ligt het ook een beetje aan de bestuurster en bandjes;), maar plakken dat doet ‘ie zeker. In geen enkele bocht heb ik ooit het gevoel gehad in een verkeerde versnelling te zitten of geen controle te hebben over de motorfiets (maar hij over mij). De zit is laag genoeg om met mijn lengte nog wel een knietje aan de grond te krijgen. Ik bedoel dus dat ik eventjes pogingen heb gedaan (maar niet ver genoeg) om te kijken hoe de zit is he.. ik rijd verder braaf en rustig. De CBR was een lastigere klant op dat gebied.

IMG_4233

Een mooi detail, dat BMW logo.

IMG_4232

Zoals ik al bij de S1000R concludeerde; spullen meenemen zit er niet in. Met geluk kan je je papieren/pasjes meenemen in een klein mapje, maar een slot o.i.d. nope, dat kan je vergeten. Dan maar alle mikmak in een rugzak. En ook de S1000RR is voorzien van een wespenkontje.

 

It’s in the eyes!IMG_4230

Niet iedereen kan de ‘schele’ lampjes waarderen, maar ik vind dit frontje nog net iets stoerder dan bij het vorige model S1000RR. Wederom geven de lampen een super goed lichtbeeld in de avond. Het grote licht is wel oogverblindend ;).

IMG_4227

Vriendin Kirsten wilde graag haar Berik laarzen showen ;). Dat krijg je als je samen een ritje maakt.

De uitlaat van de S1000RR is niet moeders mooiste, maar gelukkig weet Akrapovic daar altijd een mooie oplossing voor te bieden. Ondanks dat het slechts een standaard uitlaat is die er nu op zit komen er aardig wat roffels uit. En dan bedoel ik dus eigenlijk heel veel roffels. Zodra je de motorfiets warm hebt gereden dan komt er een soort melodie aan klappen uit. Heerlijk! Het is als muziek in de oren :).

Wat misschien niet heel stoer is, maar wel heel lekker is de handvat verwarming. Nou heb ik deze S1000RR al een tijdje terug gereden doen de handvat verwarming eigenlijk niet nodig was, maar hij ging stiekem wel elke rit aan. Maar goed ik ben dan ook groot fan van stoelverwarming in auto’s dus had niet anders verwacht.

De basisprijs van een S1000RR is 20580 euro. Alle kosten voor de extra opties komen, logischerwijs, boven op de basisprijs. Er hangt dus een flink prijskaartje aan de S1000RR, maar hij is elke cent waard.

Deze Racingred S1000RR was voorzien van cruise controle (niet getest), race ABS, volledig instelbare vering, HP onderdelen zoals gesmede velgen, led knippers en een hoger windscherm.

Ik kan niet wachten om weer op een S1000RR te mogen stappen en vond het een fenomenale motorfiets. Een echte nekkenbreker, een groot gevaar voor je rijbewijs, een kanon op wielen met heerlijke looks (smaken verschillen), liefde pur sang!

Mocht je nou denken, hey ik weet een motorfiets waar je een leuk stukje over kan tikken wanneer het seizoen weer is begonnen. Let me know!

Yours truly,

Madelaine

 

 

1 Comment

  • Reply Milan Poudel september 24, 2019 at 09:03

    Such a nice post.Please keep writing and posting for us more.We do write about the bikes and their reviews as well.Please visit our page and have a look!

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.