Grenzen verkennen met de motor

januari 13, 2017

Ooit droomde ik een keer dat ik met de motor door Albanië aan het rijden was. Nou zit het niet heel erg in mijn planning om zo’n eind te rijden en zou ik zelf echt niet weten wat dat land te bieden heeft, maar dit jaar wil ik sowieso wel een keer de grens over met de tweewieler. Landgrenzen bedoel ik dan.

1003444_571366919594329_1157621137_n

Een klein lijstje over de landen die ik zelf wel zou willen bezoeken.
Zelf heb ik alleen wat Eifel-ervaring opgedaan, en sterker nog ik heb zelfs vals gespeeld want de motor stond op een trailer.. Ik heb al eens eerder gezegd dat ik niet echt een heldin ben op de lange afstanden, maar met de nodige pauzes om de benen te strekken, te ontspannen en een toiletbezoekje moet het wel goed komen. Je kan er voor kiezen om mee te rijden met een organisatie, maar je kan natuurlijk ook heel goed zelf de stoute motorlaarzen aantrekken en zien waar de wegen je brengen. Wat research vooraf kan ik wel aanraden, kleinigheidje ;).

Niet heel gek dat de Eifel hoog op dit lijstje staat. Vlakbij, heerlijke wegen, een goede curryworst scoren onderweg en vooral heel veel zwaaien naar mede motorrijders. Het weer is vaak in het seizoen goed te doen en mocht je er nou geen klap aan vinden? Je zit ook zo weer in Nederland. Je kan de mooiste tourtochten plannen, in elk dorpje waar je enkel krekels hoort zit er vast wel een hotel waar je kan overnachten en zelf vind ik dat de Duitsers veel beter zijn ingespeeld op de motorrijders. Steile bochten, relatief hoge passages en natuurlijk de prachtige natuur zorgen er voor dat motorrijden in de Eifel een klein feestje is. Tel er bij op dat de benzine prijzen een stuk lager liggen en het is dubbel zo leuk. Ik vond het rijden rondom Cochem echt super relaxt. Ik hoop dit jaar weer een stukje door het prachtige Duitsland te touren. Op o.a. deze site kan je wat meer zien over tourtochtjes.

Unknown-7

Wil je echt een stuk verder touren dan is Italië bij uitstek een heerlijk land om doorheen te touren. Of je het heel erg prettig gaat krijgen op je supersport, ik weet het niet, maar het is altijd het proberen waard. Je kan natuurlijk ook voor het grovere geschut gaan en met je Allroader de Stelviopas bedwingen. Met maar liefst 48 haarspeldbochten heb je in ieder geval genoeg om naar uit te kijken. Daarnaast bied Italie ook prachtige vergezichten, een heerlijk zonnetje en  is er altijd wel een plekje waar je een good old pasta of pizza kan eten.

Het meest bijzondere ‘circuit” ter wereld is toch wel Isle of Man. Drie maal per jaar worden er op dit kleine eilandje tussen Ierland en Engeland races gehouden over de straten die het eiland te bieden heeft. Een heel bijzondere race en niet geschikt voor de onervaren coureurs vanwege alle obstakels.. zoals woonhuizen. Heb je zelf nou niet heel veel zin om capriolen uit te halen zoals in onderstaande video? Je kan buiten de races om ook zelf de bochten ervaren op je eigen gemak. Buiten de bebouwde kom geldt er geen snelheidslimiet!

Ik krijg elke keer KIPPENVEL bij deze video.

Wil je het iets dichter bij huis houden? Dan is België natuurlijk ook een leuk land om te verkennen, al helemaal wanneer je richting de Ardennen vertrekt. De wegen in België laten wat te wensen over, het is dus geen overbodige luxe om je motor België-proof te maken. Neem eens een bezoekje aan Luik, rijd door naar (of over) het circuit van Spa-Francorchamps of rijd de De Route des Legendes welke erg populair is onder motorrijders.

Unknown-10

Ben je zelf wel eens op vakantie geweest met de motor? Tips zijn altijd welkom!

2 Comments

 • Reply Jacky januari 14, 2017 at 00:50

  Vorig jaar vanaf Eindhoven gestart richting Wurzburg , vanaf daar start de Romantische Strasse en eindigde in Fussen.
  Vanaf Fussen richting Bodensee naar Wintherthur . En vanaf Wintherthur via Duitsland ,Frankrijk,Luxemburg ( goeiekoope brandstof), Ardennen weer terug naar Nederland. Is een dikke 2000 km maar zo mooi rijden.
  Heb eventueel nog route(s) liggen voor je.

 • Reply Laurens januari 13, 2017 at 18:34

  De alpenlanden sowieso, geweldig passen rijden, vorig jaar west naar oost van de franse jura tot in tirolgereden, alles buiten de snelweg om, SUPER

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.