Happy 27!

april 18, 2019

Vandaag is het 18 april! Dat betekent dat ik alweer 27 lentes jong ben, 27 kaarsjes mag uitblazen en nu dan écht aan de verkeerde kant van de 20 zit. En ja: ik blijf nog steeds op tot het 00:00 is. Ik houd namelijk van jarig zijn.

3fd5f09e-64c0-42d4-8c08-1765e78463f1.JPG

Zoals elk jaar heb ik weer wat ‘wijsheden’ opgeschreven voor jullie. In die 365 dagen als 26-jarige heb ik natuurlijk weer het e.e.a. meegemaakt. Wist je dat ik in die 365 dagen drie keer van auto ben gewisseld? Van Mégane RS, naar BMW 330i en nu weer een Clio RS. Oui oui, oke, op naar mijn tips!

Ik hoop komend jaar op minder wispelturigheid, meer stabiliteit, zelfliefde, heerlijke motorritjes, Nürburgring shenanigans en liefde!

Afbeeldingsresultaat voor be a queen honey salem
 1. Slaap niet met nat haar – deze blijf ik maar herhalen tegen mezelf. En toch doe ik het want geen zin om te föhnen en dan word ik in de ochtend wakker met een coupe waar Hans Klok jaloers op kan worden.
 2. Persoonlijke groei is tof – mijn boekenkast staat tegenwoordig vol met zelfhulpboeken en ik volg nu al anderhalve maand EMDR-therapie. Alles om een beter en sterker mens te worden. Het mag absoluut geen taboe meer zijn om openhartig te zijn over je mentale gezondheid en of je hulp nodig hebt. Het is alleen maar fijn om aan jezelf te werken en je kan er niet slechter door worden. Door mijn EDMR voel ik me krachtiger dan ooit.
 3. Luister naar je gut feeling – het is er namelijk niet voor niets en geloof me nou maar dat je lichaam je soms meer kan vertellen dan je verstand alleen. Probeer te zoeken waar een gevoel vandaan komt. En vergeet niet om ook te vertrouwen dat wat jij voelt goed is.
 4. Doe je lenzen zorgvuldig uit. Ook na een avondje ergens bankhangen en om 05:00 in de ochtend thuiskomen. Ik ben inmiddels meer setjes kwijtgeraakt dan dat de opticien mag vergoeden denk ik.

 5. Adopteer een kat! Oké, nu hoef je niet direct naar het eerste beste asiel te rijden van mij. Maar medio juni adopteerde ik via een Nederlandse organisatie een poes uit Egypte. Ze was toen pas een half jaar oud en in september kwam ze bij me wonen. Ik heb haar opgehaald vanaf Schiphol en eerlijk; All You Need is Love was er niks bij. Ik ben zó blij met mijn kleine pluizige Abbey. Adopt, don’t shop.
 6. Mocht je iets té veel willen luisteren naar je eigen gevoel dan voelt uit je comfortzone gaan niet super relaxed. Echter kan het je wel heel veel brengen. Spontane uitjes met mensen die je niet kent? Doen. Ergens alleen naar toe gaan?Doen. Ik durf nu zo veel meer dingen te doen die ik eerst invulde vanuit angsten en ”ja, maar wat als?”
 7. Als iets te goed is om waar te zijn dan is dat waarschijnlijk ook zo. Van aankopen tot mannen om mee te daten. Als je denkt dat iets niet helemaal pluis is, denk dan aan je gut feeling en RUN.
 8. Ik vind het ZO chill om dingen meteen te regelen en in gang te zetten. Er achter komen waar je goed in bent is dan niet meteen een wijsheid die ik je mee kan geven, maar het is wel iets wat ik over mezelf heb geleerd. Dingen organiseren? I got it? Dingen regelen? Ik app/bel meteen. Nog lekkerder is het als iemand in die flow met me mee kan gaan.

 9. Komt puntje 8 toch nog wel een beetje ter sprake: doe dingen waar je merkt dat je energie van krijgt. Klinkt zo simpel, maar zoveel mensen doen het ook niet.
 10. En mocht iets je heel erg vermoeien? Probeer dan te kijken waar je niet goed je grenzen afbakent. Je mag altijd voor jezelf opkomen en je mag ook áltijd van gedachten veranderen.
 11. Goed voor jezelf zorgen hoeft niet altijd gelijk te staan aan grote rituelen. Ik vind dat ik al goed voor mezelf zorg door twee keer per week te sporten. Maar ik zorg ook goed voor mezelf door mezelf te trakteren op een goede koffie en een stukje Red Velvet taart. Self care kan een goed gesprek zijn, een warm bad, of misschien wel een hele dag rond hangen in een spa.
 12. Op Social Media delen we alleen maar onze successen met elkaar. Of in ieder geval delen we de foto’s waar we het voordeligst op staan of van bijzondere momenten. Geloof dus ook niet alles wat je op Instagram en zo voorbij ziet komen. Ik kon mezelf zó vergelijken met mede bloggers, vriendinnen of random influencers die ik volg. Tot ik me bedacht dat ik zelf ook alleen maar fijne dingen wil delen -in mijn instagram stories ben ik meer openhartig/mezelf – en foto’s online plaats waar zoveel mogelijk op klopt. Dat doet iedereen. Dus til er niet te zwaar aan. Of ontvolg of mute accounts die niets voor je kunnen betekenen. Doe ik ook, héérlijk.
 13. Je hoeft niet altijd maar succesvol te zijn. Ten eerste wat betekent succesvol voor jou? Want dat kan voor iemand anders echt weer iets totaal anders zijn, dus probeer jouw succes niet te meten met dat van een ander. En probeer de druk los te laten om altijd maar te moeten pieken. Ik vind het niet zo gek dat mijn generatie bekend staat om hoe veel mensen een burn-out krijgen. We moeten zoveel van ons zelf of van anderen. Ik hoef van mezelf geen masters te doen of te excelleren in iets. En ik hoef van mezelf al helemaal niet zes weken te backpacken door Indonesië om mezelf beter te leren kennen.

 14. Het is echt niet stoer om altijd maar druk te zijn. Wat ís druk zijn eigenlijk? Druk-druk-druk. ”
  Saying yes to more things than we can actually manage to be present for with integrity and ease of being is, in effect, saying no to all those things and people and places we have already said yes to. ‘ Ik las hier een goed artikel over. Linkje is klikbaar.
 15. Sinds vorig jaar ben ik bewust minder vlees gaan eten en meer vega(n). Het zit hem al in de kleinere dingen, bijvoorbeeld mijn lunch op werk 90% van de tijd aanpassen naar vegetarisch. Vooral nu er veel ontwikkelingen zijn op het gebied van vega(n) eten en de drempel lager wordt door dat bepaalde producten makkelijk te verkrijgen zijn in supermarkten. Vegan Ben and Jerry’s, vegan Magnums, heerlijke kaasschnitzels, vegan American Filet enzovoort. Heb trek. 
 16. Het lijkt wel een zelfhulp blogje te worden dus hier een luchtigere tip: als je denkt ”hangt mijn jas nou al de gehele autorit UIT DE AUTO” dan is dat zeker zo. Heerlijk zo’n lange jas en dan de deur dicht kletteren.
 17. Ben nog steeds pro ”niet je lenzen in doen wanneer je net tijgerbalsem hebt gebruikt”.
 18. Van een Swissball afrollen en die bal door de sportschool laten stuiteren is een gave en die moet je omarmen.

 19. Je eigen huis hebben is top, maar het huishouden blijft een van de meest ondankbare taken ever. Hele huis schoon? Peuter en poes verhelpen dat wel.
 20. Rits je handtas dicht. Want voor je het weet rijd je iets te enthousiast een bocht door en is je auto bezaaid door zes lipsticks, 39 bonnetjes en tig andere pruldingen.
 21. Wees dankbaar voor je vrienden en mensen die dicht bij je staan. Dat hoeft niet altijd familie te zijn trouwens.

 22. Rouw is kut en het blijft kut. Het komt in vlagen soms weer op en écht ik voel de pijn slijten alleen dat intense missen van Therees steekt soms de kop op. En dat is helemaal oké, heb ik begrepen.
 23. Bij het hebben van tattoo’s geldt voor mij: the more, the merrier. Ik heb er inmiddels weer wat tekstjes en kunstwerken bij. De pioenrozen op mijn arm zijn niet seizoensgebonden ^^.
 24. Ik ga nog steeds veel te lekker op seksgrappen. Een dirty mind is a joy forever. * Insert vunzig kijkende emoji *

 25. Gun jezelf een noise cancelling koptelefoon. Echt dat ding is zó intens fantastisch goed. Hoe tof is het om gewoon een silent disco in je eentje te houden in je woonkamer terwijl je kat je veroordelend aankijkt?
 26. Investeer in goede huidverzorging. Ik vond het eerst altijd niet heel erg nodig, maar sinds ik een goede routine heb gevonden met behulp van spullen van The Ordinary zie ik echt een verbetering (en ik heb echt geen lastige huid of zo). Daarnaast word ik ook wat ouder hé.. Hopelijk heb ik later meer lachrimpels dan fronsrimpels :).
 27. Als je het nog steeds grotendeels eens bent met wijsheden van vorig jaar dan is het niet erg als je geen 27e nieuwe kan bedenken. Met andere woorden: ga motorrijden, koop Cards Against Humanity, kroel met kittens, koop een 848, koop een portemonnee en ga taart eten want het is vandaag mijn feestje!

1 Comment

 • Reply William van Haaften april 18, 2019 at 19:27

  Aller eerst gefeliciteerd met je 27ste verjaardag…..Leuk die wijsheden.
  Heb inmiddels ook al 2x EMDR gehad.
  Eerst was ik daar niet voor maar 7 jaar geleden toen ik ziek werd heeft het me heel erg geholpen. 3 jaar geleden werd ik weer ziek en had de zorg voor me 2 dochters, kon toen niet de vader zijn die ik wilde zijn en dat vrat aan me psychische en lichamelijk….heb het toen zelf weer aangevraagd. Je hoeft je niet te schamen om hulp te vragen. Sommige dingen in lijf en geest hebben gewoon een professionele hulp en begeleiding nodig waardoor je je stukken beter gaat voelen.
  Misschien volg ik je advies voor een 848 wel op dan kan de 749 de deur uit na 7 jaar.
  Auto heb ik al wel gekocht die ik wilde hebben een Audi 2.0T station. Makkelijk voor de Meiden en de honden.
  Tattoo denk ik nog overna aangezien dat me lichaam al versiert is met littekens zit dit nog in de wacht.
  Fijne verjaardag en een leuke dag toegewenst.

  Gr William

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.