Happy new year. Welkom 2022.

januari 2, 2022

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar volgens mij besta ik onderhand uit oliebollen en appelbeignets. Welkom in weer een nieuw jaar.

Een terugblik over 2021 ga ik niet schrijven want dat was een behoorlijk intensief jaar, doch louter positief. Wel wil ik je even meenemen in wat dingen die ik 2022 wil bereiken. Niet per se goede voornemens of een heel plan de campagne, maar wel een ”het zou mooi zijn als..” Roken doe ik toch al niet en dat deadlift PR moet ik maar een beetje met een korreltje zout nemen nu ik zwanger ben. Lees je mee?

In een nieuwe agenda heb ik een lijstje geschreven met alles wat ik ‘meer’ wil, ‘minder’ wil en dingen die ik kan laten zoals ze zijn. Vaak worden goede voornemens en dergelijke een beetje geassocieerd met dat nu echt alles anders moet, maar zo werkt dat voor mij niet. Sommige dingen werken gewoon rete goed voor mij (of jou) en het is ook helemaal prima om de boel soms de boel te laten.

Ik zie dit stukje dan ook als iets leuks om op terug te blikken. Words have power! Zoals vriendin Ariandra laatste tegen me zei.

Na het lezen van een blog stuitte ze op een stuk van toen ik 28 werd en zei dat het helemaal oke is als je voor je 30e nog niet in een VINEX wijk woont met man, twee kinderen en labrador. Drie keer raden wie dit jaar 30 wordt en enkel geen labrador maar een Noorse Boskat heeft… Ja, ik dus! Waar ik twee jaar geleden was en waar ik nu ben: daar zit zo’n wezenlijk verschil tussen. Vet grappig om dat terug te lezen en dat wat ik heb geschreven uit is gekomen – dat ik het ineens nu allemaal wel heb. Een mooi huis in een VINEX-vibey woonplaats, een man (found my one and only), zwanger van de tweede (een jongen!).

Dus mocht er nog ergens een sugar daddy (een SFW versie) in Dubai dit stuk lezen en mij een Rolls-Royce cadeau willen doen, of gewoon wat centen. Holla!

Meer in 2022:

 • Liefde! – Ik ben echt gezegend met mijn man en lieve dochter, maar in 2022 komt daar nog iemand bij. Als alles meezit beval ik in juni van onze zoon. Dat kan inderdaad ook nog mei worden, maar vooralsnog gaan we uit van een baby in een van de mooiste maanden van het jaar. Ik vind dit echt zo onwijs tof!

  Meer liefde op meerdere manieren en gebieden trouwens. Of dit nou drie keer per week mediteren is, toch nog een keertje met de psycholoog kletsen of even echt doen waar ik zin in heb. Liefde voor mezelf zorgt ervoor dat overige liefde meer kan groeien. Meer liefde voor schrijven, voor passie voelen in het werk wat ik doe, meer dankbaarheid. Best een mooi thema denk ik zo.
 • Astrologie – Ik ben echt een sucker voor spiritualiteit, maar merk dat mijn interesse nu echt meer ligt bij astrologie. Het voelt voor mij vooral meer evidence based – hoewel het nog steeds alternatief is – en ik vind het onwijs leuk om me erin te verdiepen. Astrologie is wel wat anders dan je horoscoop in de Metro lezen trouwens. Door indesterren en het volgen van haar membership leer ik echt steeds meer hierover. Waaronder ook heel veel over mezelf. Het is leuk tijdverdrijf en voor mijn gevoel kan ik er ook echt wat mee.
 • Rust – Afgelopen jaren zijn mij bij altijd wel enerverend geweest. Van verhuizingen, gebroken harten door allerhande situaties, nieuwe mensen, nieuwe vrienden, nieuw werk: nu is het tijd voor rust. Ik hoop dat de gezondheid van mijn man eigenlijk het meest van deze rust gaat ervaren (hersentumor, bijna klaar met chemo en in 2021 geopereerd). Daar kijk ik echt naar uit. Dat we zijn gesetteld in ons huis, het met de kinderen (omg, zeg ik dat?) goed gaat, werk goed gaat en we bijna een soort sleur zouden ervaren. Weet je? Ik zou er echt voor tekenen. Nou ben ik altijd wel op mijn hoede omdat het leven me vaak genoeg anders heeft laten zien, maar laten we het houden op wishful thinking welke positief mag uitpakken dit jaar. Ik word immers ook 30 dit jaar.. granny needs her rest :P.
baby!
 • Grenzen en persoonlijke groei – Het klinkt een beetje suf, maar ik wil dit jaar nog meer mijn grenzen aangeven. Ze leren kennen heb ik afgelopen tijd meer dan genoeg gedaan. Het wordt tijd om echt dit nieuwe patroon van grenzen aangeven door te zetten en aan te houden. Het kan iets heel kleins zijn, van me uitspreken over allerhande onderwerpen tot kiezen waar ik energie in stop en niet geheel onbelangrijk: aan wie ik energie geef.

  Zo heb ik in 2021 Instagram meer losgelaten op het gebied van volgers, groei, likes en alles. Waar ik in 2021 in het begin stiekem 10K aan volgers minimaal wilde hebben boeit het me nu vrijwel niet meer. Het wereldje online is soms zo toxic dat ik ook heb besloten een groot deel privé te houden. Zoals je misschien ook merkt met de wachtwoorden op de site.Het is misschien niet heel snel interessant voor merken of partijen als ze merken dat je aan het schrappen en verwijderen bent, maar de tijd van enkel schikken heb ik wel gehad. Zowel online als offline. Door echt te luisteren naar wat goed voelt wil ik juist veel authentieker zijn dan dat ik misschien soms wel ben geweest. Ik wil onderwerpen aansnijden, dingen posten, foto’s delen en dergelijke zonder me druk te hoeven maken of dit wel leuk is voor ”iedereen”. Ik vind ook niet ”iedereen” leuk. (note to self, dit kan je ook in het dagelijks leven nog veeeeel vaker toepassen)
 • Blijven leren en lezen – In 2021 studeerde ik af en ik was (en ben) best goed klaar met scripties en zo. Dat neemt niet weg dat er nog genoeg dingen zijn waar ik wel over wil doorleren. Ik ben bewindvoerder en zou graag meer willen doen met (lvb) jongeren, voorlichting op scholen en ooit op een dag spreker worden/trainingen geven. Het lijkt me echt tof om me veel meer te kunnen verdiepen in bepaalde casuïstiek en zaken waarbij ik mijn nieuwsgierige aard goed kan inzetten.

Minder in 2022:

 • Piekeren om dingen waar ik niks aan kan doen.
 • Proberen minder vanuit emotie te reageren.
 • Online zijn voor het slapen gaan.
 • Denken dat ik niet voldoe of goed genoeg ben voor anderen, onzin.
 • Mezelf blijven verantwoorden als ik iets niet wil of een grens aangeef.
 • Energie stoppen in zaken of mensen die me niet vooruit helpen.
 • Minderen met het bijhouden van het nieuws, merk dat dit echt invloed heeft op mijn gemoedstoestand.

Houden zo:

Tsja, en soms zijn dingen ook gewoon goed zoals ze zijn. Zo heb ik al flinke stappen qua persoonlijke groei gemaakt en ben ik hier trots op – al geloof ik er niet in dat je ooit ‘klaar’ ben hiermee -. Ook ben ik blij met de relaties die ik om me heen heb en ben ik onwijs dankbaar voor mijn vriendschappen. Ik hoef niet ineens een hele grote vriendengroep erbij of oude contacten terug in mijn leven. En als het een keertje stopt met de lock downs kan ik het twee keer per week gewichten smijten goed volhouden! Ik train nu vier jaar en ik vind het heerlijk om mijn ei even kwijt te kunnen in de sportschool. Het is tof om te zien hoe sterk je wordt en om even een moment me-time in te plannen d.m.v. sporten. Thuis is de motivatie wat minder en doe ik minder snel mijn oefeningen, daarnaast kan ook niet alles zoals het in de sportschool wel kan. Hopelijk mogen we snel weer trainen, denk dat mijn man er ook blij mee is als ik weer even stoom af kan blazen in de Basic Fit ;). Ook ben ik veel meer gaan ‘niksen’ dit jaar en kan ik beter en vaker mijn rust pakken. Zowel een mental health day inlassen als minder prikkels om me heen heeft echt wonderen voor me gedaan, kan je toch merken dat ik de 30 aan ga tikken he.

Zoals je ziet, geen grote voornemens, maar wel wat dingen om als een soort rode draad door dit jaar te laten gaan. Ook helemaal prima denk ik zo, ik ben echt trots op waar ik nu ben en hoop dat dit jaar een fijn jaar gaat worden. Ook voor jou!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.