Heel veel lekkers -bekijken- op de Ital-dag 2018

september 6, 2018

Afgelopen zondag was ik voor het eerst naar de Ital-dag; een evenement mede georganiseerd door Ducati Club Nederland. Als trotse eigenaresse van een 848 moest ik daar natuurlijk wel een kijkje nemen.

De Ital-dag wordt al acht edities achter elkaar gehost op recreatieterrein ‘De meent’ in Beusichem. Vanaf Rotterdam is dat meer dan prima aan te rijden, al helemaal als je de leukere binnendoor weggetjes kan pakken richting het event. Onderweg kwam ik al de mooiste Ducati’s en andere Italianen tegen. Tijdens de rit was ik dus al flink aan het genieten, weliswaar verscholen achter mijn donkere vizier. Bedoel, als ik daar heen ga op een compleet zwarte 848 met een zwart motorpak dan moeten we het hele ‘catwoman’ idee wel aanhouden. Guidare!

Naast het feit dat ‘mijn’ merk goed vertegenwoordigd was, waren er ook voldoende andere mooie Italiaanse merken aanwezig. Zo brak ik ongeveer tien keer mijn nek over prachtige MV Agusta’s (ik wil nog steeds een F4 ‘Senna), werd Moto Guzzi goed vertegenwoordigt en kon je je hart op als je van Aprillia’s en Benelli houdt. Eerlijk is eerlijk, voor mij is de wereld van de Italianen nog vrij nieuw en moet ik van veel  merken nog alle modellen uit mijn hoofd leren. Maar genieten van al dat moois? Oh, dat zéker. Met wellicht een lichte voorkeur..

Op het terrein was er voldoende te doen, er speelde een bandje op de achtergrond mijn favoriete muziek -kom maar door met de rock klassiekers-, er kon (goed!) eten worden gehaald. De stands waren ruim opgezet, en bovendien ook overzichtelijk geplaatst. Je kon zelfs een weekend met een Ducati Scrambler winnen en ik weet zeker dat als ik Jasmin mee had genomen ook zij echt haar ogen had uitgekeken en zich had vermaakt, je kan de opvoeding beter maar meteen vroeg beginnen.

Parc Fermé  by Gallery Aaldering en nog meer leuks (ja, nog meer)

Bij de ingang viel vooral ‘Gallery Aaldering’ op. Ook niet zo heel gek als je ziet wat ze op de stand hadden staan. Onder andere een 1098 R  Limited Edition ‘Troy Bayliss’, waarvan ik het heel jammer vond dat hij net niet 1:1 viel om te ruilen met mijn 848, en twee hele fijne Ferrari’s. Op het ‘Parc Fermé’ gedeelte van Gallery Aaldering stond natuurlijk ook veel ander moois, waaronder custom motorfietsen en ander bijzonder spul. Natuurlijk viel mij er één specifiek op, kan je raden waarom?


Als ik deze nou in mijn buddyseat had gedaan, had iemand dan raar opgekeken?

Ik heb er zelf niet echt bij gekeken, maar er was ook de mogelijkheid om proef te rijden met motoren van diverse importeurs. Gemiste kans dat ik daar niet even iets langer ben blijven plakken. Ik had graag nog even wat willen proeven van nieuw spul. Daarnaast stond natuurlijk Ducati Club Nederland er met een stand en heb ik nog even snel een Ducati shirt gescoord bij ‘Ducati Zaltbommel’. Kan ik lekker matchen met mijn 848.

‘Mag ik hem aaien?’

Maar ik zou Madelaine niet zijn als ik ergens anders mijn hart aan het ophalen was. Niet bij een stand, niet bij een importeur, maar gewoon op de parkeerplaats. Op en rond het evenement is het gratis parkeren (win-win) en ik mocht met mijn 848 op de parkeerplaats van het evenement zelf staan. Ideaal, want ik vind het fijn als mijn motor in goed gezelschap is en ik er toch nog een beetje op kan letten. Voor mij was dit wel echt een van de leukste dingen daar. Ik huppelde rond tussen zo veel moois en dit allemaal ‘in het wild’. Zo stond ik echt te kwijlen bij een 1098 S en heb ik zelf nu ook even bedacht dat dit mijn volgende motor wordt. Een vrouw moet kunnen dromen he. Maar ook Panigale’s, MV Agusta’s, 999’s en nog veel meer moois stond er tussen.

Het leuke vind ik dan altijd dat de eigenaar daar ook ergens tussen rondloopt (of zich elders vermaakt, maar dat ter zijde) en je snel een praatje maakt met iemand. Zo heb ik leuke gesprekken gevoerd over mijn eigen motor en heb ik ook heel spontaan wat mensen aangesproken. Het is echt leuk om te merken hoe je in dit wereldje snel een band hebt met mensen. Ik had dit met mijn vorige motoren -en mede eigenaren van hetzelfde merk- niet meegemaakt. Het voelt eigenlijk alsof je in een grote Italiaanse familie onder wordt gedompeld.

Ik ging echt met een lekker gevoel het evenement af. Ik leef op van zoveel liefhebbers bij elkaar, het weer zat mee, de motoren waren mooi, het eten was goed en mijn 848 was in goed gezelschap. Het is zo’n ander motor-event dan zoals ik ze ken, soms heb je dat gewoon; dat de sfeer helemaal klopt en het plaatje compleet is. Ital-dag 2018 was voor mij een heel geslaagd event. Op naar de volgende keer, op mijn 1098 S ;).

2 Comments

  • Reply Ad september 6, 2018 at 20:21

    Moet je de Ducati club races keer meemaken, 3 dagen Assen alleen maar Ducati,s en racen natuurijk en alles gratis als je lid bent. Moet je voorstellen hoofdtribune met overkapping voor je neus stuk of 30 Ducati,s die ff wegscheuren! aardbeving ? tsunami? nee,, Ducati.s

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.