Herenigd met een oude liefde!

november 14, 2016

Het kan je niet zijn ontgaan, wij zijn weer een auto rijker.  Ik kan er een heel lang verhaal van maken over het ‘waarom’ en ‘de zoektocht’, maar het is niet zo heel spannend.

BMW e30 NIVEX

Eigenlijk was ik op zoek naar een set winterwielen, maar we slaagden voor een E30.

De M3 staat momenteel in de stalling (mis hem nu al) zodat hij even ontzien wordt van de pekel en de dagelijkse kilometers en hij lekker vertroeteld kan worden. De CSL’s moeten wat worden bijgewerkt en ik hoorde Michel ook al over het opnieuw laten bekleden van het stuur. Hij staat in ieder geval droog.


De liefde voor BMW is bij mij echt begonnen bij de E30’s en ik heb altijd geroepen dat ik op een dag weer een E30 wilde rijden. Ik heb immers al wat ervaring opgedaan met deze ‘’Godschariot’’ (de Duitse bijnaam voor de E30) en die liefde is nooit meer over gegaan. Dat het geen spectaculaire E30 zou worden als die ik had gereden, soit. Dat was o.a. een 325i met volledig M-pakket. Deze bolides gaan tegenwoordig voor flinke bedragen weg. Kijk, het is wel een investering maar ook weer zonde om het als tijdelijke auto te rijden, autowise. Ik had ook prima uit de voeten gekund met een 316i coupé.

BMW e30 en m2
Je zou denken dat een sedan per se handiger is met Jasmin, maar vergeet niet dat de M3 ook een coupé is en ik hier dagelijks ook prima mee en route ben. Het gehannes met de autostoel valt reuze mee. Maar goed, het is dus een 318i 4-deurs geworden. Men zegt dat een echte BMW ten minste 6 cilinders heeft, dat we het met twee minder moeten doen is een piepklein beetje jammer, maar de 318 heeft meer vermogen dan de gemiddelde Nederlandse automobilist onder zijn kont heeft.. denken we dan.
Zonder elektrische ramen, zonder stoelverwarming, zonder stuurbekrachtiging (sport ik toch nog dagelijks..), zonder nja, alles wat er wél in de M3 te vinden is ;). Gelukkig zit er een radio in ha.

Nee hoor, just kidding. Ondanks zijn basic uitvoering is de E30 een plaatje. Er is een prachtig 318IS interieur in geplaatst. Deze is wel afkomstig uit een 2-deurs E30, de achterbank is dus wat langer dan die van een 4-deurs. Voor mij geen probleem hoor, het staat immers heel mooi zo.

Ook heeft ‘’Opa’’ een 318IS voorlip én een klein spoilertje achterop. Hij staat op 14’’ BBS style 5 velgen, geen grote gokken dus maar subtiele mooi velgen. Hij hád ingedeukte kentekenplaten, mijn handen jeukte dus om direct deze armoede de vervangen. Sinds vorige week pronken er dus luxe kentekenplaten op de E30. Het is maar een kleine upgrade, maar het ziet er al zo veel mooier uit.

I heard you like E30’s, so I put an E30 in your E30 so you can E30 while you E30.

De plannen met de E30 zijn niet groots. Momenteel staat hij nog op standje Dakar, hij gaat dus nog wel een stuk (6mm voor, 4 achter) omlaag. Ik heb ook al zwarte nieren (de grill) besteld, deze moeten deze week nog geplaatst worden. Het liefst voorzie ik de E30 van BBS RS’jes of andere nette 17’’ velgen. Gezien het feit dat ik de E30 niet héél lang ga rijden (of wel, als hij blijft bevallen) wacht ik daar liever nog mee of doe ik het helemaal niet. Michel roept dat drie auto’s een beetje te veel van het goede is, maar wie weet lukt het mij om hem te overtuigen om ‘’Opa’’ te houden.

Dagelijks struin ik Ultimate Klasse en andere BMW ’tuners’ op om even wat inspiratie op te doen. Als het aan mij lag zag ”Opa” er zo uit (ik noem hem wel Opa, maar hij is slechts 27 jaar oud):


Ik ben in ieder geval compleet in mijn nopjes met de E30. Het voelt weer onwijs vertrouwd en het is een prachtige bolide om te zien. Daarnaast rijdt hij ook heerlijk, hij zweeft over de weg en juist dat hij geen stuurbekrachtiging heeft maakt het een leuke rijdersauto (op hogere snelheden, over achteruit inparkeren heb ik het nu niet).

Leuk om te weten: de eerst eigenaar (in DE) heeft 19 jaar rondgereden met de E30. De E30 is een ex-dienstwagen van BMW Duitsland en heeft al zijn keuringen e.d in München gehad (ja, daar waar ook HET gebouw van BMW is). In Nederland zijn wij de derde eigenaar, de persoon welke de E30 heeft geïmporteerd had hem echt voor de handel en heeft er vrijwel niet in gereden. De eigenaar voor ons heeft 8 heerlijke jaren met de E30 gehad, en nu zijn wij aan de beurt :).


Meer van de E30 zien? Volg mij dan op mijn persoonlijke instagram: nivexmv of op mijn Engelse (auto) account: petrolheadonheels.

Als jij een ‘project’ zou hebben, wat zou je er dan mee doen?

1 Comment

  • Reply Constance december 25, 2016 at 07:07

    Clear, intefmarivo, simple. Could I send you some e-hugs?

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.