Het zijn de kleine dingen

november 25, 2017

Deze speech heb ik opgedragen tijdens de crematie van mijn beste vriendin Theresa, die op 20 november 2017 op de leeftijd van 28 jaar is overleden.

Lieve Theresa,

Hier sta ik dan. Te speechen op jouw crematie. Een paar weken geleden leek dit zo onwijs onwerkelijk. Ik wil graag wat dingen vertellen voor ons, bij dezen.

Het zijn de kleine dingen in het leven die nu ineens zo groot zijn. ‘Doei lief, wanneer zie ik je weer? Doe je de groetjes? Was gezellig! Love you!’

Het zijn de kleine dingen in het leven, van samen de auto’s wassen (en mannen in Volvo’s laten wachten bij de wasboxen). Of een poging doen tot paaldansen in jouw woonkamer, waarbij je zo sierlijk mogelijk op onze favoriete nummers om de paal heen tolde en het bij mij er uit zag alsof ik zes wijntjes op had. Van lachen tot je tranen over je wangen hebt stromen tot alle nieuwe roddels bespreken, onze ongenoegen over vriendjes uiten, zeggen dat we dan maar samen gaan trouwen en dat soort dingen.

Elke keer als ik langs kwam bij je dat ik in die enge lift moest en je met een glimlach in de deuropening stond en vroeg of ik weer eens bang was.

Het zijn de kleine dingen in het leven, we zijn ineens tot beste vriendinnen gegroeid en al lang voor onze band zo sterk werd keek ik al tegen je op. Ik vind je sensueel, knap, slim, een echte go getter, voor mij een echt voorbeeld. Je hebt mij ook zo veel geleerd over mijzelf. Hoe ik meer van mezelf moet houden, vaker een middelvinger moet opsteken naar mensen al dan niet denkbeeldig, en eigenlijk gewoon moet doen wat ik wil. Want dat deed jij ook, en ik denk dat veel mensen daar bewondering voor hebben. Al dan niet op het gebied van auto’s, dan wel gewoon hoe jij als mens was.

Ik vind het lastig om in de verleden tijd over je te spreken, want het is slechts een fractie van tijd geleden hoe we samen in de stortregen met een testauto van mijn site, jawel .. een MX-5 in de herfst, door Zoetermeer reden en jij niet meer bijkwam van het lachen toen ik door een plensbui de auto ging pakken. We hadden geen plan die avond en reden wat rond, tot we naar een grote indoorhal met trampolines toegingen. Wat een geweldige avond was dat, we waren allebei weer even kleine meisjes. Of die ene dag dat we jouw S15 op gingen halen in Drenthe, heerlijk zo’n dag er samen uit ook al was het een kut eind rijden. Jij hebt mij echt kennis laten maken met de JDM wereld! Daarnaast heb jij ook mijn passie voor dansen laten herontdekken, want sinds twee jaar dans ik door jou en met jou.

Het zijn de kleine dingen in het leven, van samen plannen maken om op vakantie te gaan of lekker een dag samen te gaan driften. Het zijn kleine dingen zoals hoe jij lief met Jasmin, mijn dochter, om ging en hoe weg je van haar was. Of dat we samen taartjes gingen eten voor je verjaardag, hoe we hele fotoshoots samen konden houden en dan ook het liefst alle foto’s op het internet knalde. Wij zijn een geweldig team samen.

Het nieuws van je ziekte sloeg in als een bom, en in zo’n korte tijd al afscheid van je moeten nemen is niet menselijk. We hadden nog zo veel dingen samen moeten doen, moeten ondernemen. Grootse plannen, welke ons en vooral jou zijn afgenomen. Hoewel je er nu fysiek niet bent voel ik je om me heen en weet ik dat je altijd een oogje in het zeil houdt en tekens komt geven.

Het zijn de kleine dingen in het leven die nu van zulk groot belang zijn, zoals hoe intens ik veel van jou houd en hoe veel het met mij deed dat je zelfs afgelopen zondag tijdens ons ‘echte laatste’ afscheid nog naar mij wees en liet merken hoe veel je van mij houdt.

Liefje, weet dat je voor altijd in mijn hart zit en ik jou altijd met me mee draag. I carry your heart. I carry it in my heart.

Het gaat je goed daarboven, dikke kus.

11 Comments

 • Reply Susan november 25, 2017 at 23:12

  I had to translate this but it was beautiful. She was a special lady and it’s clear that she touched many hearts. My condolences.

 • Reply Deny ramirez november 25, 2017 at 19:37

  😢😢 mooi geschreven geen worden voor respect en ons vriending zou haal tijd in ons ❤blijven

 • Reply Arno november 25, 2017 at 18:47

  Van een afstand heb ik je Posts gelezen en gevolgd, maar wat een verlies en hoe knap hoe je dit onder woorden hebt kunnen brengen.

 • Reply Martijn november 25, 2017 at 17:42

  Mooie woorden Madelaine! Sterkte!

 • Reply bert november 25, 2017 at 17:38

  ik heb het je horen zeggen kippenvel sterkte na dit verlies meid

 • Reply Dinie Aalburg_ Vrolijk november 25, 2017 at 17:38

  Pff, zo heftig Madelaine voor jou speciaal en alle andere mensen die haar lief hadden. Wat een pijn en verdriet. Mooi geschreven door je, rechtstreeks uit je hart. Ik wens je sterkte, de kracht om nu door te gaan, omringd door de mensen die jou lief hebben. Kus van mij, Dinie xxx

 • Reply Manon november 25, 2017 at 17:23

  Prachtig Madelaine <3 Vriendin van goud!

 • Reply Remco McMonster november 25, 2017 at 16:59

  wooow ook hier tranen in me ogen , ik was wel aanwezig alleen tijdens de dienst ben buiten gebleven omdat ik mijn oma vorig maand begraven heb en dit to much was.
  dus ben blij dat je dit online gezet heb en ik het als nog kan lezen .
  heel veel sterkte aankomende tijd

 • Reply Lenneke november 25, 2017 at 16:57

  ❤️❤️❤️

 • Reply Milou november 25, 2017 at 16:19

  Tranen in mijn ogen. Wat een prachtige woorden. Je bent een topper <3

 • Reply Ewoud november 25, 2017 at 16:15

  Mooie woorden, sterkte ❤️❤️

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.