HJC RPHA 70 REVIEW

juni 19, 2017

Waar vroeger helmen nog als saai en gewoon noodzakelijk werden gezien, zie je tegenwoordig veel meer trends op dit gebied. Ook worden helmen steeds lichter, sterker en veel prettiger om te dragen. Tsja, het is toch ook wel het allerbelangrijkste aan je motoroutfit. Ik testte voor NIVEX en Voordeelhelmen.nl de HJC RPHA 70. Een van de nieuwste tophelmen van HJC.

18094985_767876866718924_8750713527334862848_n

Lees en zie hier de review van de nieuwe HJC RPHA70.

 

HJC RPHA 70 specificaties

De RPHA 70 is pas in april van dit jaar uitgekomen en HJC heeft er zijn kundigheid goed op los gelaten. De RPHA 70 is een sporthelm, maar met genoeg comfort én een zonnevizier. Iets wat voor mij persoonlijk wel een pré is. De buitenschaal is gemaakt van een vezelmix en bevat onder andere carbon. Dit zorgt voor ultieme duurzaamheid en een laag gewicht (1420 gram). Daarnaast heeft de RPHA 70 verstelbare ventilatie-inlaten, zo voelt het ophebben van deze helm bij hogere temperaturen niet als een soort privé sauna. De RPHA 70 is uitgerust met een dubbel-D sluiting. Iets waar ik zelf erg aan moest wennen, maar wel de veiligste sluiting welke je op een helm kunt krijgen. Daarnaast is het hebben van een dubbel-D sluiting op een circuit verplicht, altijd handig wanneer je een trackday boekt en je in het bezit bent van deze helm. Zo neem ik hem ook mee wanneer ik mijn circuit training heb.

IMG_2076

De wangstukken zijn uitneembaar en kunnen in geval van nood super snel worden verwijderd. De HJC RPHA-70 komt met een pinlock-vizier, welke er voor zorgt dat je vizier niet beslaat en je in elk weersoort met je motor op pad kunt. Zelf heb ik mijn Pinlock-vizier op het transparante vizier geplakt. Wanneer ik in het donker rijd of weet dat het gaat regenen verwissel ik namelijk mijn donkere vizier (niet standaard meegeleverd) voor de transparante. Het is maar net wat je zelf fijner vindt, want ook in de andere vizieren (waaronder dus de donkere) kun je een pinlock installeren. Ideaal!

RHPA70 in de praktijk getest

IMG_2072

Erg stil

Tijd voor de eerste testrit. Zo’n nieuwe helm is in het begin altijd even wennen, vooral omdat ik mijn TR-1 alweer vier jaar in bezit had en ik hier onwijs aan gewend was. De RPHA 70 heeft een fijne pasvorm en voelt licht aan. Wel moest ik wennen aan de dubbel-D sluiting in het begin, maar gelukkig heb je al snel door hoe dit in zijn werk gaat. Ik merkte al dat met het vizier open deze helm onwijs veel rust met zich meebrengt. Vooral op het gebied van windstilheid is echt echt een hele fijne help. Daarnaast kijkt hij prettig (een goed kijkvlak) en knelt de helm niet. Wat een verademing ten op zicht van mijn oude helm! Wat een rust! Heerlijk, zo moet motorrijden zijn.

IMG_2080

Goede ventilatie

Met het vizier dicht is het al helemaal comfortabel, wel adviseer ik om de ventilatie-inlaten open te zetten wanneer het warmer wordt. De warmte kan anders best in de helm blijven hangen en een koel briesje tegen je hoofd aan is alleen maar lekker. Gelukkig brengt deze verkoeling geen gesuis met zich mee.

Toen ik mijn donkere vizier binnenkreeg was ik echt heel erg blij met hoe snel je het vizier verwisselt. Het werkt allemaal super soepel en je maakt binnen no-time de switch naar een ander vizier. Qua looks vind ik een getint vizier veel mooier staan en het geeft mijn ogen wat meer rust (voor mijn gevoel). Mocht je geen getint vizier willen, maar heb je toch last van de zon? Met een klik aan de zijkant van de helm heb je meteen je zonnevizier voor je neus. En dat is een hele fijne! Ook hier heeft HJC goed aan de vorm gedacht. Geen vervelende randen waar je net tegen aan zit te kijken.

IMG_2078

 

Ik ben fan van de HJC RPHA 70. Hij draagt goed, is muisstil (qua windruis) en daarnaast zijn de looks ook niet verkeerd. Nou heb ik een beetje een basic zwarte gekozen, maar gelukkig komt de RPHA 70 in verschillende kleurencombinaties en prints.

Het enige nadeel? Dat de helm weer naar mijn hoofd moet staan en ik ongeveer mijn eyeliner op mijn knieën heb zitten nadat ik mijn helm af doe. Oja, inclusief maximaal helmhaar ;). Verder ben ik super tevreden! Dan maar een borstel mee op zak.

Conclusie review

De HJC RPHA 70 is een hele fijne sport/tourhelm. Maar naast zijn fijne pasvorm is de helm ook erg veilig en zeer comfortabel. Met de goede ventilatie en weinig windgeruis is deze helm ideaal om korte én lange afstanden mee te rijden. De RPHA70 koop je natuurlijk via Voordeelhelmen.nl. Zij hebben de scherpste prijzen en de beste service op het gebied van het aanschaffen van je motor-gear. De prijzen van de RPHA 70 beginnen bij 359,- euro. Dat is inclusief Pinlock-vizier. Het donkere vizier is los verkrijgbaar en kost 45 euro.

IMG_2071

 

 

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.