Hoe bevalt de M135i? #1

juli 22, 2016

Een maand geleden haalde wij onze nieuwe auto op. Het leek me leuk om nu na één maand een update te geven over de auto en daarna over 5 maanden weer en wanneer we ‘m een jaar in bezit hebben.

27941306446_6c23bf464f_c

Lees snel verder om er achter te komen of wij de V10 missen 😉

In dit artikel had ik al uitgelegd hoe wij op een M135i zijn gekomen en waarom we voor dit exemplaar zijn gevallen. Het voelde dan ook alsof ik jarig was, qua zenuwen, toen wij de auto op gingen halen. Ik was écht over the moon. Je maakt me natuurlijk altijd blij met auto’s maar wanneer het om onze eigen auto gaat nog meer. Vol trots reden we naar huis in onze witte bolide. Heerlijk!

Zoals ik al zei, de eerste maand zit er op en de M135i heeft ook al zijn vuurdoop op de Nurburgring gehad. Tsja dat kan ook bijna niet anders met twee petrolheads. Wanneer we over twee weken zelf op vakantie gaan zal ik de M135i eens laten zien wat ik in huis heb op de ‘Ring ;).

13516594_1152642448133437_6058420251000002219_n

We hebben de M5 weggedaan omdat het o.a. qua verbruik gewoon té veel van het goede werd. Wanneer je een gezin hebt denk je ook wat meer na over uitgaven, we hebben immers iemand waar we rekening mee moeten houden en willen voor Jasmin ook leuke dingen kopen/met haar doen. Dan is het toch wel zonde als je een auto hebt die, hoe zuinig je ook tracht te rijden, 1 op 6 aan blijft houden. Michel had de M5 al drie jaar in bezit en bij hem kriebelde het gewoon om weer wat anders te rijden. In principe hadden we de M5 nog ruim een jaar door kunnen rijden (qua onderhoud) maar op een gegeven moment stopt het.

27873944302_441bd9a2fb_c

Inmiddels hebben we er alweer 3000 kilometer op zitten met de M135i, fijne kilometers vooral. We merken echt dat we er 8 jaar op vooruit zijn gegaan qua comfort & technologie. Hoe fijn is het om meteen je telefoon gekoppeld te hebben wanneer je in de auto stapt?! Alle systemen werken sneller, fijner en eerlijk is eerlijk je went er ook gewoon snel aan. Verder komen we tot nu toe nog geen ruimte te kort. Veel mensen vroegen zich af waarom we in godsnaam van een 5-serie naar een 1-serie gingen, vooral qua ruimte i.v.m. Jasmin. Ik moet zeggen dat ik daar zelf dus geen moeite mee heb. We kunnen alles meenemen voor haar en hoe ouder ze wordt hoe minder je mee hoeft te zeulen. De kinderwagen kunnen we binnenkort verruilen voor een buggy dus ook dat heeft zijn voordelen. Daarnaast hebben we maar één kind en kopen we niet een auto voor de twee keer dat we op vakantie gaan naar het buitenland (en dan ook langer dan een weekend weg). Daarnaast kan je sommige dingen, zoals een pak luiers, ook aanschaffen in het land van bestemming. Tenzij je op vakantie gaat naar Oost-Zimbabwe, maar daarvoor raad ik een M135i ook niet aan.

‘Such a downgrade, that V10 is amazing’ commente iemand op een Facebookpagina. Natuurlijk was de V10 leuk en het geluid was fenomenaal! Maar ik moet zeggen dat de M135i echt een wolf in schaapskleren is. Wat is die auto snél zeg, niet normaal. Hij schakelt ook zo onwijs soepel en wanneer je het gas intrapt word je zowat gelanceerd. Ook wanneer je al een hogere snelheid rijd. De top haalde hij op z’n dooie akkertje (260), ik heb wel het gevoel dat er meer in zit..

In de maand dat we ‘m hebben hebben we de ramen laten tinten (veel mooier zo), zitten er nu hele toffe spiegelkappen van carbon op en is de auto voorzien van een goed alarmsysteem. Op de planning staat nog een ander uitlaatsysteem, carbon interieurlijsten, verlagen (d.m.v. veren) en een setje velgen. Mijn voorkeur gaat uit naar BBS CH-R.

BBS-CH-R-2
Genoeg te doen dus, waar we ook lekker de tijd voor gaan nemen. Een nieuwe auto koop je immers niet elke dag.

IMG_1359

De M135i is nu al niet meer weg te denken, jup na een maand zit ik echt nog op die roze wolk (met rood leer).

Drive safe,

Madelaine.

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.