Ik ging naar Duitsland met de S1000RR

augustus 28, 2017

En overwon toch aardig meer dingen dan ik in eerste instantie had verwacht.

21192475_1423166494386892_4933526899336050127_n

Het zit zo, ik wilde een artikel schrijven over alle voorbereidingen en hoe spannend ik het wel niet vond. Ik heb al heel lang de wens om zelf met de motor (dus niet op de aanhanger) naar de Eiffel te vertrekken en met de RR de show te stelen in de haarspeldbochten. Anderzijds had ik ook tig, honderd, duizend redenen om het niet te doen.

Ik ben niet onbekend met angsten, paniek en alle dingen die daarbij komen kijken. Soms ben ik zelfs een doemdenker. Telkens als ik dacht aan deze reis zag ik ook al ongelukken voor me en een S1000RR in veel stukjes. Not fun. 

Toch wilde ik gewoon héél erg graag gaan. Ondanks dat ik me misschien niet altijd heel lekker op de RR voelde. Dat komt trouwens ook door de feestjes in mijn hoofd waarbij de angst de host is. Ik weet niet precies hoe het kwam, maar ineens was ik een stuk angstiger op de motor dan voorheen. Misschien door het gegeven dat ik een dochter van bijna twee rond heb lopen? En dat ik dus ook veel bewuster ben geworden van mijn kwetsbaarheid. Kijk, met alert zijn is niks mis. Maar op een gegeven moment nam de angst de overhand. Toen ben ik een circuit training gaan volgen en leerde ik veel beter hoe ik moest hangen, insturen en anticiperen met de RR. Dit heeft mij écht veel geholpen. Daarnaast ben ik mijn angst ook gewoon gaan ’tegenspreken’ om het zo maar even te noemen.

Het was bij mij een stemmetje dat zei dat iets niet kan of ging, terwijl het juist wél kon of zou lukken. ”Alles wat je aandacht geeft groeit” en dit geldt ook voor momenten waarop je dénkt dat je in paniek raakt, maar het eigenlijk nog niet zo is, maar omdat je het alleen al denkt het angstig wordt. Volg je mij nog ;)?

21042452_1421411387954862_5459941415142293504_n

Afijn, mijn reis naar Duitsland dus. Eerst zouden we (Kirsten en ik) met een grotere groep gaan, maar na overleg leek het ons fijner om met zijn tweeën te gaan. Zodoende  boekte ik een kamer in een gasthuis in Illerich (aanrader trouwens) en regelde ik een tas om mee te nemen, kocht ik een ietwat dure Fjallraven rugzak en kon de voorpret beginnen.

Ik vond het onwijs spannend, en had donderdagavond ook flinke zenuwen. Ik was namelijk alweer bang om bang te worden op de motor. En dit gebeurde NIET. 

Nope, niks, nada. Het enige wat vervelend was was dat we een uur lang in het pikke donker moesten rijden en we allebei op mijn groot licht reden. In Duitsland zijn de wegen dus echt niet tot nauwelijks verlicht en door een inschattingsfout reden we dus bijna met onze ogen dicht op krakkemikkige wegen. De rest van de reis was super! Ik heb echt genoten van de haarspeldbochten (35 graden op zijn minst), de mooie afdalingen, de bergen en de schoonheid van de omgeving. Ook de RR en ik waren een goed team. Nee, comfortabel is het zeker niet en ik heb ook meer dan genoeg spierpijn op dit moment.

Het laatste stuk terug naar Rotterdam was niet-te-doen zwaar, maar eind goed al goed. Ik zou het zó weer doen. Het voelt echt waanzinnig tof om je angsten te overwinnen en iets te doen wat je al zo zo zo ontzettend graag en lang wilde. Juist omdat ik zo veel redenen (SMOESJES) kon bedenken om het niet te doen. En dat terwijl ik al een keer in de Eiffel heb gereden en de omgeving bijna uit mijn hoofd ken. Het was gewoon even een drempel welke ik over moest.

21042235_1892918094302460_5556405813674770432_n

Ik ben blij dat ik mijn vertrouwen weer terug heb, na een slecht motorseizoen vorig jaar geniet ik nu weer met volle teugen. En nee, dan maakt het niet uit dat je een S1000RR onder je kont hebt want motorrijden is gewoon puur gevoel en dat moet goed zitten. Je krijgt bij het halen van je rijbewijs geen dosis ervaring mee, die moet je namelijk zelf gewoon gaan opdoen. Voor mij is er in ieder geval flink wat bij gekomen én dat gecombineerd met mooie herinneringen. Ik ben echt onwijs trots op mezelf, hooray for me!

Processed with VSCOcam with s2 preset

Ik heb trouwens gevlogd en ga hier deze week direct mee aan de slag.

Drive safe,

Madelaine

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.