Inkt

april 14, 2017

Zo’n vier jaar geleden liet ik mijn allereerste tattoo zetten. Een ankertje op mijn enkel. Ik denk dat ik mijn moeder nog nooit zo furieus heb gezien. Dus mam, als je dit leest.. klik het maar weg haha. In die vier jaar zijn er nog vijf exemplaren bijgekomen. En dat ankertje? Dat moet z.s.m. worden gecoverd. Hierbij mijn verhaal over mijn subtiele inktwerkjes.

IMG_1822Ik heb tattoo’s altijd al mooi gevonden en wist dan ook vrij zeker dat ik er eentje wilde, zeker weten ook wel meerdere. Toen ik dus vier jaar geleden ineens een idee had moest en zou ik dit dan ook meteen in werking zetten. Ik belde een shop, liet Kirsten een ankertje tekenen en maakte de afspraak. Op een druilerige dag in januari zette ik mijn eerste stappen in een tattooshop. Nou oké, niet de allereerste want toen ik flink aan het puberen was heb ik al diverse piercings laten zetten.

Toen het ankertje werd gezet was ik zo trots als een pauw, dat ik denderende ruzie zou krijgen thuis nam ik voor lief. Tsja, je moeder boos maken is nooit leuk en nu ik zelf een dochter heb snap ik dat mams liever wat overleg had. Maar ik denk dat ze altijd al wel door had dat ik graag mijn eigen gang ga ;). Ook iets met een motorrijbewijs halen…


Vrij snel erna heb ik mijn tweede tattoo laten zetten, eentje waar een stuk beter over na was gedacht en waar echt een idee achter zat. Namelijk een quote uit ‘le petit prince’, het welbekende kinderboek, in het handschrift van mijn vader. Ik wilde geen random lettertype en gezien mijn vader en ik een bijzondere band hebben met dit boek, leek me dit een mooi idee. Dit keer ging ik weer naar een andere shop en binnen 15 minuten stond ook dit ‘plakplaatje’ op mijn rug.

IMG_1814

Deze maand voegde ik nummer 6 toe aan mijn lijf. Ik zat al langer met het idee om het woord ‘serendipity’ te laten zetten. Gewoon als reminder aan alle fijne en leuke kleine dingen in het leven. Ik heb een tijdje in wat zwaarder weer gezeten en ik vind een tattoo altijd een mooi symbool voor een bepaalde periode. Op vrijdag had ik het idee qua lettertype en op zaterdagochtend om 11:00 zat ik in de shop. Inmiddels heb ik wel een adres gevonden waar ik mij goed en thuis voel (Dingo Tattoo in Gouda). Ook al heb ik dus zes kleine exemplaren, mijn tattoo’s betekenen heel veel voor mij en staan met zijn allen voor wie ik ben. Okay, die anker dan niet meer. Hoog tijd om die te laten coveren. Dus ja, ondanks dat je denkt dat je goed over iets hebt nagedacht is er altijd de mogelijkheid dat je later een tattoo niet meer mooi vind of bij je vind passen!

IMG_1813 copy

Volgens mij ben ik nog lang niet klaar met het versieren van mijzelf en ik zit dan ook geregeld nog wat ‘inkspiratie’ op te doen op pinterest. Voor mijn zus wil ik graag nog een roos laten zetten, het anker moet worden gecoverd met een mandala achtig ontwerp en verder… ik zie wel wat er weer spontaan in mij opkomt. Het leek me leuk om mezelf een beetje bloot te geven ;).

Het ankertje vind ik niet relevant meer om te delen, en tattoo nummer 5 die zit verstopt op mijn linkerrib. Die kreeg ik even niet goed op de foto, vandaar een ouder exemplaar.

2 Comments

 • Reply Ronald april 23, 2017 at 01:09

  Hoi Madelaine, leuke blog. Welke piercings heb je of heb je gehad in het verleden?

  • Reply Madelaine april 24, 2017 at 20:43

   Hoi Ronald, geen bijzondere hoor :). In m’n lip en neus.

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.