Je auto wassen als een baas + WINACTIE

mei 22, 2017

Via instagram/twitter/facebook zie ik zo nu en dan mensen hun auto wassen in de wasstraat. Stop dit autoleed NU en lees mee hoe je je auto als een echte baas/bazin kan wassen ;). Inclusief win-actie mede mogelijk gemaakt door CROP.

18527816_1326779167358959_9192034870162965896_n

*M3 niet bij inbegrepen..

Je auto wassen, het klinkt misschien als iets heel erg onsexy, maar het is zeker van groot belang wil je je auto een beetje te vriend houden. Sinds ik Michel ken neem ik het wassen van auto’s best serieus ;). Misschien ligt het ook een beetje aan het feit dat onze eerste ontmoeting tijdens zo’n poetsbeurt was.. van de auto he. Met hulp van Michel en de heren van CROP geef ik je bij dezen een autowassen 101. Komt ‘ie dan hè!

IMG_2096

Note: wij gebruiken met veel liefde de producten van Angelwax. Een Schots merk welke natuurlijke oliën gebruikt voor hun producten en naar hun zeggen ‘Nessie’ aproved zijn. Allemaal super fijn natuurlijk, maar waar ik het meest weg van ben is hoe ontzettend lekker hun producten ruiken. Daarnaast is het resultaat altijd goed en zeggen ze zelf dat je geen expert hoeft te zijn om je auto flink te vertroetelen, zolang je de juiste producten gebruikt. Er zijn heel veel soorten merken op de markt en dit is wat wij gebruiken. Michel heeft een stash waar menig man jaloers op zou worden, maar in dit artikel hanteer ik drie ‘basic’ producten die elke autoliefhebber in zijn/haar bezit zou moeten hebben.

Wat heb je nodig: een vieze auto/motor, twee emmers, washandschoenen, droge en schone microvezel doeken, tijd. liefde.

IMG_2094

STAP 1:

Rij je geliefde bolide naar een wasbox/ruimte in de buurt, of wellicht heb je genoeg ruimte voor de deur. Vervolgens kijk je eerst vier keer om omdat je zo weg bent van je auto en wordt het tijd om hem af te spoelen. Dit doe je om het grove vuil te verwijderen. Hier komt nog geen sopje aan te pas, gewoon even flink nat maken die handel.

STAP 2:

Vervolgens vul je twee (!) emmers met water, in één emmer voeg je twee dopjes Angelwax Shampoo toe. Dan wordt het tijd om de auto met de hand van boven naar beneden te wassen. Wanneer je je washandschoen even wil onder dompelen gebruik je hier de emmer voor zonder shampoo, dit om even al het vuil te verwijderen. Daarna kan je gerust weer de emmer mét shampoo gebruiken. Ik ben zelf geen fan van sponzen en gebruik altijd een washandschoen met van die funky vingers er aan.

IMG_2108
IMG_2100

STAP 3:

Als je hiermee klaar bent is het tijd voor de velgen! Er zijn heel veel soorten velgenreinigers, deze behandel ik nu niet. Met een velgenborstel en een emmer met de shampoo gereed was het tijd om die CSL’s eens goed onder handen te nemen. Een borstel is alleen niet voldoende voor alle spijlen, ook deze dien je aan te pakken met de washandschoen.  (Uiteraard een andere dan die van de auto) (Sorry het is een soort crossfit work-out geworden.)

IMG_4048

STAP 4:

Wash that piggy! Nadat de velgen weer staan de blinken spoel je de auto weer af met enkel water. Wanneer ik in een wasbox sta is dit dus gewoon met de reguliere hogedrukspuit. Zorg er voor dat je alle sop resten goed afspoelt.

STAP 5:

Wanneer je nog geen spierpijn van de velgen had krijg je dat bij deze stap wel: droogmaken. Met een fluffy doek droog je de auto wederom van boven naar beneden. Zorg ook hier er voor dat alle kieren en naden goed droog worden om mysterieus opkomende waterdruppels te voorkomen.

STAP 6:

Met de QED werk je de auto deel voor deel af. QED (Quick Exterior Detailer) is een detailspray welke speciaal is ontworpen om stof en water vlekken te verwijderen. Volgens Angelwax is het onmisbaar tijdens shows en beurzen, maar wij gebruiken het nu. De straat is immers je catwalk als autoliefhebber ;). Dus sprayen met de verstuiver en dan met een droge en schone microvezeldoek inwrijven.

IMG_4049

IMG_2110

STAP 7:

Nu je auto staat te glimmen van hier tot Tokyo zijn de ramen aan de beurt. Met Vision van Angelwax spray je je ramen en spiegels in (deze zijn natuurlijk droog!) en wrijf je het product uit met een schone en droge microvezel doek. Ik heb Vision zelfs gebruikt op mijn vizier na een motorritje en dit werkte ook uitstekend, geen rare waas en het droogt als een malle. Natuurlijk wordt het wel gewoon aangeraden om dit op auto’s te gebruiken.

IMG_4055

En dan.. tada! Het eindresultaat! Een hele blije auto, en een hele blije eigenaar. Althans, dat is hier dan altijd het geval. Niemand wordt blij van een vuile auto, dus reserveer even een uurtje tijd en ga in ieder geval aan de slag met deze drie ‘basics’ en het 7-stappen plan van NIVEX. Heb je ook meteen wat qualitytime met je bolide te pakken.

IMG_4060

Ben je nou enthousiast geworden en wil je de wasstraat voorgoed gedag zeggen? De heren van CROP hebben mij een pakket met de drie Angelwax producten gesponsord en ik ga dit pakket verloten onder mijn volgers! Wat moet je doen:

– Like NIVEX op Facebook
– Like CROP op Facebook
– Laat onder de Facebookpost van dit artikel een comment achter van je bolide (motor/auto) en laat weten waarom jij dit pakket wilt winnen.

Sharing is caring, delen mag maar hoeft niet.

Er kan er slechts één de winnaar zijn en die wordt volgende week maandag (29 mei) persoonlijk ingelicht. Heb je niet gewonnen, maar wil je toch als een baas je auto wassen? Neem dan even een kijkje op de site van CROP. Ze hebben een ruim assortiment van o.a. Angelwax. Vandaag besteld = morgen in huis. Er is echt geen excuus meer om een vieze auto te hebben.

 

 

1 Comment

  • Reply ilsiee prins mei 22, 2017 at 09:47

    Super zeg.. Helaas moet ik mijn auto al bijna 2 maanden laten staan ivm medische rijontzegging… 9 juli mag ik eindelijk weer lekker autorijden! 😉 Ik ga normaal altijd naar de wasstraat, maarja nu weet ik niet hoe ik er komen moet hahah dus was hem om de week thuis eventjes.. Ook rijd mijn vriend er af en toe eens in om hem toch niet zo lang stil te laten staan.
    Wat super zeg… Ziet er allemaal goed uit, ik doe graag mee om dit fijne pakket voor mijn auto te mogen winnen! Alle verplichte stapjes doorlopen! Groetje Van Ilsie

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.