Lang leve de mooi weer rijder

januari 30, 2017

Ik heb het zo vaak gehoord; je bent geen echte motorrijder als je niet door rijdt. Een echte fanatiekeling trotseert weer en wind, zelfs op twee wielen.

2014-09-17 18.49.07

Nooooooooou, daar ben ik het dus mooi niet mee eens ;). Daarom een hulde aan de ‘mooi weer rijders’, want we zijn echte helden.. zodra het 14 graden of meer is.

Motorrijden is voor mij de ultieme vorm van vrijheid, echt je maakt me nergens gelukkiger mee (oke, met een Mulberry dan). Ik ben dan ook ultiem zen wanneer ik op een tweewieler stap en het heerlijke geluid van een vier-cilinder hoor gaan. Ook als ik gewoon ergens buiten op een terrasje zit en in de verte motorrijders hoor genieten, heerlijk! Ja, ik breek ook bijna mijn nek zodra er eentje in mijn vizier is. Ik moet gewoon altijd kijken, het is een soort dwangneurose (een kleine dan).

2014-10-19 21.17.37

Nu we nog midden in de winter (yuk) zitten moet ik er alleen niet aan denken om zelf op te stappen. Drie lagen thermo, dat pak wat koud blijft (ik draag leer), de kou die vrijwel IN je botten blijft zitten, plastic handschoentjes onder je normale handschoenen zodat de warmte blijft hangen.. Nee danku! Ik moet zeggen, toen ik net mijn rijbewijs had reed ik ook steevast door. Zodra het droog was reed ik, ook met onwijze kou. Al bibberend stapte ik van mijn vertrouwde GSXR af en warmde ik mijn handen zowat aan de motor. Ik was een echte ‘bikkel’ en liet vol trots aan iedereen zien dat ik er bij hoorde.

Die tijd is voorbij. I said it. Ik rijd liever nu wanneer het buiten aangenaam is, wanneer de zon niet om half 4 al bijna onder is (ik ben geen held in het donker), wanneer ik weet dat ik niet iemand hoef te bellen en moet vragen of hij mij kan uitbikken. Nee, ik rijd veel liever op de dagen waarop je rond een uur of 6 merkt dat het steeds langer licht blijft, je de vogeltjes hoor fluiten wanneer je voor het stoplicht staat, dat het net niet weer te warm is (wat een zeikerd hoor ik je denken), wanneer je de lente al kan ruiken. Voor mij begint dan het seizoen!

2015-02-26 20.38.57.jpg

Eigenlijk is het een ongeschreven regel dat het seizoen begint nadat de motorbeurs is begonnen, maar sorry zo stoer ben ik nou ook weer niet. Vroeger wel hoor, ik ging gewoon op de motor naar de beurs, hoppa. Buiten koud in pak, en uiteindelijk half oververhit de beurs verlaten door de warmte van de TL-lampen ;).

Lieve mooi weer rijders, ik weet dat we niet alleen zijn, het is helemaal oké om de lekkerste maanden van het jaar te genieten van je fiets. En voor de mensen die ik nu nog zie tobben met de pekel, jullie zijn al helemaal helden! Maar ik doe het jullie niet meer na, sorry.

 

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.