Lefhebber meets liefhebber: BMW X2

december 4, 2018

Mijn lievelingskleur? Blauw. Mijn lievelingsmerk? BMW. Een blauwe BMW? Het summum. Ik rijd niet voor niets een Mystic blauwe 330i Touring. Met veel liefde ruilde ik hem om voor een weekje touren in de nieuwe BMW X2. Een auto die niet voor de grijze muis is.

Image may contain: car, tree, outdoor and nature

En hij poseert ook nog eens lekker.

Foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Lorenzo van Aarle – Need 4 Speed Fotografie.

Met een knipoog

Als vrijgezelle vrouw in de autowereld.. Oh, sorry, we gingen het over de X2 hebben. Met zijn karakteristieke lijnen is de BMW X2 een opvallend gegeven in het hedendaagse straatbeeld. Maar wat is het nou eigenlijk? Het kleinere broertje van de X1? Het nichtje van de X4? Maar dan net iets riskanter? Misschien is het wel gewoon de hipster binnen de BMW familie. Klinkt als dé auto om je latte to go mee te halen. En dat kan ik beamen.

Image may contain: car and outdoor

Ik reed met de 2.0 xDrive variant van de X2, welke een 189 PK uit de vier cilinders perst. Op dit moment is het de sportiefste van het stel. Maar er is goed nieuws voor de liefhebbers van alles waar M op staat (inclusief ikzelf): BMW komt met een X2M35i. Op de Amerikaanse site van BMW kan je hem nu al configureren, het is dus nog even wachten op de specs en prijzen voor de Europese markt.

Overigens is er niks mis met de 2.0 xDrive. Ik heb geen idee hoe de drie pitter rijdt, maar ik kan er best goed bij inkomen dat iets meer vermogen wel zo prettig is. Nee, de X2 is geen snelheidsduivel en in de ‘sport’ rijmodi moet je niet verwachten dat je ineens bent geabonneerd op de linkerbaan. Maar het rijdt wel lekker. Met het bochtenwerk voelt het xDrive onderstel niet log of zwaar aan. Wél vind ik dat het net een tikkeltje strakker had gekund qua wegligging en stuurgedrag. Dat is natuurlijk ook een beetje persoonlijke voorkeur als je normaliter met een verlaagde touring op pad bent. Toch is het wel iets wat me opviel. Of ik de sportiefste rijmodi nou extreem sportief vind. Dat durf ik zo 1,2,3 niet te zeggen. Is dat iets waar de X2 rijder naar op zoek is? Dat denk ik dan weer niet.

Flying soccer mom

De BMW X2 is een bolide die een nieuwe klantengroep moet aanboren binnen BMW, namelijk de urban hipster met een actieve levensstijl. Nou weet ik niet hoe hipster ik ben (ik denk dat ik ruim voldoende scoor), maar ik vlieg zeker van hot naar her. Met minimaal twee keer in de week sporten, een dochter, 32 uur per week werken en een sociaal leven heb ik aardig wat ballen hoog te houden. Met de X2 is het meer dan prettig om van A naar B te rijden. 

Van binnen heeft BMW een soort copy+paste handeling gedaan. Het interieur is namelijk identiek aan dat van de X1. Waar overigens niets mis mee is.
Met het infotainmentsysteem zit je trouwens ook goed. Ik test vrij veel andere auto’s en bij BMW blijf ik het zeggen: het werkt zo ontzettend fijn. BMW Connected Drive is echt een aanwinst voor je auto, maar al helemaal voor jezelf. Even met je personal assistent bellen vanuit je blauwe lefhebber? Doen we gewoon!

Daarnaast vind ik de interface van BMW ook gewoon mooi, overzichtelijk en voelt de bediening van het touchscreen (en alle knoppen) kwalitatief heel goed aan. Mag ook wel voor zo’n Duitse schone. De X2 is voorzien van Apple CarPlay en mocht je je audio willen upgraden dan weet BMW ook van wanten. Het is bijna een pré geworden dat de binnenspieget trilt door het draaien van mijn muziek.

Foto door Lorenzo van Aarle voor NIVEX

Freude Am Ring

De X2 viel me al langer op, ik vind hem gewoon ‘wat’ hebben. Ik kan nu echt een heel flauw grapje maken over de X-factor ;), maar zal het voor nu dan even proberen niet te doen. Vooral het logo in de C-style, een knipoog naar de jaren 70 en een manier om hem nog meer op te laten vallen, vind ik echt de finishing touch. BMW heeft het aangedurfd om een hele toegankelijke en toch heel unieke auto neer te zetten. Als ik kijk naar de concurrenten vind ik eigenlijk alleen de XC40 en de E-Pace ook een beetje eigenzinnig. Verder is het een beetje boxig en hoekig. Doet BMW dus niet aan. Vind ik alleen maar leuk.

Ik nam de X2 niet alleen maar mee naar mijn sportschool en werk. Nee, op een zonnige zondagmiddag hees ik Jasmin in haar Recaro kinderzitje, laadde we de achterbank verder vol met veel eten en drinken en knalde we zo de Duitse Autobahn op. Een ritje am Nürburgring met de X2 is echt een aanrader. Voor de langere ritten is het je ideale maatje voor op de snelweg – want automaat, wie wordt daar niet blij van- en in de heerlijke bochten is het een prima sparringspartner. En door de hogere zit heb je net iets beter zicht op de prachtige omgeving rondom de Ring. Ik weet niet of de X2 zich heel erg thuis voelde tussen het geweld van de Lamborghini’s, Ferrari’s en ‘ringtools’. Maar hij gedroeg zich voortreffelijk.

Mocht je als autoliefhebber nog een beetje lef over hebben, dan is de X2 zeker een prima partner in crime. Als je hem dan neemt configureer hem meteen in het flitsende Misano blue en klik de opties die beginnen met een M aan. Hij kan de bumperpartij zéker hebben en met de juiste zomerwielen er onder maak je van je lefhebber echt een puike bolide. Al met al een eigenzinnige keus. Nu is het wachten op de ‘grotere’ M Performance broer. Ik denk zomaar dat hij een rondje Ring absoluut niet af zou slaan.

De X2 is er vanaf € 44.895,

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.