Leveling up, top down: ik reed de BMW i8 Roadster.

februari 5, 2019

Je hebt show stoppers en je hebt show stoppers, en dan heb je daarna nog de BMW i8 Roadster. Best spot in the lot? Best car on the spot!

Midden in de winter op pad met een cabrio met vleugeldeuren? Doe ik. En hoe!

Foto’s door Lorenzo van Aarle

Hey, you.

Ik ben niet geheel onbekend met de BMW i8. Tijdens Pasen 2015 -ja, ik onthoud inderdaad dit soort feitjes- was ik al de wegen in Nederland aan het bestormen met een i8. In die tijd al een nekkenbreker.

Het is de meest sexy hybride die je je kan bedenken. En hedendaags met een petit facelift. Zo heeft de vernieuwde i8 iets andere koplampen, andere velgen dan zijn ”voorganger” en de aanduiding ‘Coupe’ of ‘Roadster’ op de C-stijl. Die finishing touch zien we ook terug bij de X2 waar BMW het embleem op de C-stijl heeft geplaatst. Ook is het iDrive systeem up-to-date gemaakt. Kleine tweaks waardoor de i8 er weer net iets frisser uit ziet. Hoewel de i8 eigenlijk zo tijdloos is dat hij over een jaar of tien er nog steeds uitziet als nieuw.

De i8 wint zijn vermogen uit een elektromotor (143 pk) en een 1.5L drie cilinder (231 pk). Met een volgeladen i8 rijd je zo’n 50 km elektrisch tot een snelheid van 120 km/u. Binnen 4,6 seconden brengt de i8 Roadster je van 0 naar 100. En dat doet hij echt met een souplesse van heb ik jou daar.

Bij BMW weten ze hoe ze een rijders auto moeten maken. Wat plakt deze auto aan de weg en hij stuurt zo onwijs fijn. In de diverse rijmodi krijg je ook weer te maken met een compleet andere auto. In Sport komt er een brul uit waardoor je eigenlijk alleen maar harder wilt gaan rijden (weliswaar een gedeelte speaker geluid, maar dit mag de pret niet drukken) en in Ecopro rijd je gemakkelijk alsof je alle tijd van de wereld hebt.

Je waant je met de i8 in een soort ‘Back To The Future’-stemming, maar dan zonder bonkerige DeLorean onder je kont.

Midden in de winter een, met zonovergoten, i8 Roadster testen. Ik moest het gewoon doen. Even iets out of the box voor NIVEX rijden.

Bij het eerste aanzien had ik al een dozijn vlinders in mijn buik. Je kan van alles van de BMW i8 Roadster vinden, maar wat is hij mooi en hoe imposant ook. Ja, dit is liefde op het eerste gezicht.

De i8 Roadster draagt met recht de naam ‘nekkenbreker’. Niet alleen vanwege zijn imposante uiterlijk. Er in en -uitkomen is ook iets waarvoor je een lesje yoga gehad wil hebben. Bij dezen wil ik alvast meegeven dat de i8 niet heel erg rokjesproof is. Met de tijd krijg je wel handigheid in het in en -uitstappen hoor. Laat het absoluut geen reden zijn om de i8 Roadster niet leuk te vinden.


Topless Finesse

Het is ook eigenlijk een tikkeltje onmogelijk om de i8 niet leuk te vinden. Nee, niet iedereen is gecharmeerd van het hybride concept. Er zal altijd een horde mensen met hooivorken in hun hand staan verkondigen dat ElEkTRiScH RijdEn NiKs iS. Maar tijden veranderen en sportauto’s dus ook. Maar heb je ooit iemand gezien die niet blij werd van het aanzien van een i8? Hoe je het ook went of keert. Je kijkt om.

Ook van binnen is het aangenaam vertoeven. Ondanks de beperkte ruimte binnen in, het blijft een tweezitter, heeft BMW wel nagedacht over ruimte waar je je tas/jas kan laten. Verwacht niet dat je je i8 Roadster vol kan laden voor een 14-daagse vakantie naar de Italiaanse kust, maar een weekendtas past zeker wel! Daarnaast is er in het middenconsole nog opbergruimte en ontbreekt het in de i8 ook niet aan bekerhouders. In de deuren kan je, logischerwijs, niks kwijt ;).

Het stoffen dak krijg je met een druk op de knop open en weer dicht. En ja, dat kan ook rijdend (tot 50 km/u). Nou leende het weer er zich niet geweldig voor, maar qua looks doet het de i8 echt verrassend goed met het dak weggetoverd. Ik waande mezelf bijna even op een boulevard in Nice of zo. Zonnebril op, laadpas mee.

Beetje jammer dat Eindhoven niet heel veel gelijkenissen met zich meebracht.Reden voor een glimlach

Het rijden met de i8 Roadster is een waar feest. Niet alleen vanwege zijn rij-eigenschappen, ook vanwege alle duimpjes omhoog die je tijdens je ritjes mag ontvangen. Ik heb nog nooit met zoveel plezier file gereden. Waar ik ook keek keken er mensen naar mij, eh ik bedoel de i8 Roadster natuurlijk.

Kruipend over de A16 kwam hij zeker niet mega goed tot zijn recht. Ik denk dat hij zich meer thuis voelt in de zomer, terwijl je een beetje de show steelt op menig boulevard, met het dak open.

Aan zo veel moois hangt een flink prijskaartje. Voor dit stukje toekomst begint de prijs bij €169.310. Maar dan parkeer je wel overal op de best spot in the lot en zweef je menig tankstation voorbij terwijl je je als een god in Duitsland voelt*

*Of Frankrijk, waar je ook maar wil zijn.

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.