LIFE – Welkom kitten Nora!

september 10, 2015

Zo’n twee jaar geleden kwam er een klein pluizenballetje in mijn leven. Na het overleden van een van mijn maatjes (Dennis) kreeg ik een kitten, deels om de pijn te verzachten en deels voor de leuk. Deze kitten vond ik op Marktplaats en zat bij de ‘baasjes’ in een kartonnen doos op tafel. Niet heel netjes, wel een lief katje. Ik kreeg wat natvoer mee (van de Aldi..) en stopte het katje in een reismandje. Dit katje noemde ik Emma, eenmaal thuis kwam ik er achter dat ik via de mail eigenlijk had gecorrespondeerd over een ander poesje… Met andere vlekjes en een ander koppie. Yep, ik heb dus al die tijd ‘de verkeerde kat’ in huis.

Emma gaat inmiddels door het leven als Empakket (een echte BMW kat), krijgt sinds dag één goed voer en snoepjes, kan ondertussen zitten plus een rondje draaien en is de grote liefde van Michel. Emma heeft een beetje een resting bitch face, dit komt omdat zij een Britse Korthaar kruising Pers is. Daar kan ze niks aan doen ;). Ze is echt een lieverd, maar met een kleine gebruiksaanwijzing, zoals elke vrouw eigenlijk.

Al die tijd had ik eigenlijk spijt dat ik ook niet Emma haar zusje (de ”goede” kat) meteen had geadopteerd. Ergens vond ik het zielig dat Emma soms hele dagen alleen thuis was, maar ze was het immers ook wel weer gewend.

De ultieme combinatie, mijn man en een babypoes 😉

Toen wij een groter huis kregen begon de wens naar een kitten alleen maar te groeien. De zoektocht begon bij diverse asiels maar uiteindelijk heb ik via Marktplaats een kitten gevonden. Niet in een kartonnen doos dit keer, ook geen Aldi voer, maar uit een prachtig landhuis in het noorden van het land. Het gaat natuurlijk om het beestje, maar ik vind het ook belangrijk hoe de katjes werden verzorgd, het is immers hun basis. Begin augustus ben ik gaan kijken, samen met mijn moeder, naar de kitten in kwestie. Ze dronk nog goed bij haar mamapoes, kreeg goed voer te eten, werd uitstekend verzorgd en het was liefde op het eerste gezicht. Vorige week woensdag hebben Michel en ik haar dan ook opgehaald, onze kleine Nora.

Wekenlang heb ik tegen Emma geroepen dat ze een zusje kreeg, niet dat die kat er wat van begreep, kreeg ik foto’s toegestuurd van de kittens en een kleine update van hun voortgang. Ik voelde me weer even 5 jaar oud, wetende dat er straks iets heel leuks aan zit te komen. Nora is ook een Britse Korthaar, maar dan kruising ‘buurtkat’.

In het begin moest Emma echt niks hebben van Nora, sterker nog Emma had een bunker gezocht achter de bank en kwam er écht niet vandaan. Op het moment dat je haar wilde aaien werd je begroet met een stel nagels in je arm. Nora is daarentegen een kleine avonturier en is totaal niet bang voor de grote kat. Ze hobbelde vrolijk in het rond, deed verschillende pogingen om ín het gordijn te klimmen (lange leve Ikea gordijnen) en was kroelmateriaal ten top. Gelukkig is Emma na drie dagen compleet bijgedraaid, ze spelen nu samen, eten samen naast elkaar uit hun eigen bakjes en kunnen met gemak de boel op stelten zetten in huis. Volgens mij is Emma nu een onwijze happy cat met zo’n kleine kitten in huis, ze heeft eindelijk iemand die ze écht de les kan lezen ;). Ook ik voel me heel gelukkig met die twee katjes. Momenteel ga ik weer even door een rot periode en zo’n kleine kitten maakt toch heel je dag weer goed, niemand kan die schattigheid weerstaan. We zijn super blij met onze nieuwe aanwinst, ondanks dat je met een kitten geen seconde stil kan zitten. Maar goed, eind dit jaar verwachten we onze eigen ”kitten” en dat is volgens mij ook behoorlijk druk. Kunnen we alvast wennen.. of zo.

De avonturen van Emma en Nora kan je volgen via mijn instagram of snapchat (vxnmv).

Was getekend,

Madelaine, de crazy cat lady.

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.